ariex posted on 6-2-2006 02:53 PM

JALAN2 CARI MAKAN [HOTEL, RESTORAN, KAFE, GERAI & WARUNG]

leh x list kan tempat2 yg u all da penah pegi n die nye mknn sedap...
for dating ke family dinner ke..etc...

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 23-7-2008 10:13 AM ]

Mithali Wannabe posted on 6-2-2006 03:24 PM

errr, kt area mana ni to be specific..? kl je ke...?

que_eight posted on 6-2-2006 03:48 PM

kalu kat area subang....kat mana yek?...pernah pegi kat tempat makan sebelah kolam pancing ikan belakang sekolah wawasan usj9 tuh..not bad..sedap gak...lain2 tempat plzzzz....

sue posted on 6-2-2006 04:47 PM

klu area subang jaya, kat restoran kampungku pun best jugak.. sebelah subang lake, the
chatters pun bad jugak, tp price dia mahal sket, ni kat usj 11 or ss17...klu nak mkn kat warung, pi kat usj 4...kat tepi umah kedai, ada western & malay food

tunteja78 posted on 6-2-2006 05:20 PM

antara tempat mkn yg selalu teja pi..

-chop n steak kumpung baru..my fevret lamb chop..
-warung rindu pantai dalam..nasik lemak ayam rempah..ada burung puyuh gak
-'thara' tomyam (nama kedai ingat2 lupa)..medan selera veledrom..kat sini suka tomyam seafood dia..siap ada ketam
-restoran ketapang jalan jelatek..kat sini suka char kuew tiew kerang dia
-nailis place taman dato' senu..western food n yg paling best cucur ikan bilis

niceghost2005 posted on 6-2-2006 05:49 PM

Originally posted by tunteja78 at 6-2-2006 05:20 PM
antara tempat mkn yg selalu teja pi..

-chop n steak kumpung baru..my fevret lamb chop..
-warung rindu pantai dalam..nasik lemak ayam rempah..ada burung puyuh gak
-'thara' tomyam (nama kedai in ...

Wowwwwwww.....................teman pun suker lamb/mutton.
Mutton masala...
Mutton masak ala Morrocco
Kurma Mutton....(taruh cili padi skit kasi pedas n kas kas)
Lamb shoulder in black pepper.

Tempat nya???
Hmmmmmmmmm................ari tu gi TArbus.
Sampai 3 ari biler menguap...........berbau bawang putih.(pekena sos bawang putih + yoghurt)
:cak:

Kacip_Fatimah posted on 6-2-2006 06:02 PM

Originally posted by sue at 6-2-2006 04:47 PM
klu area subang jaya, kat restoran kampungku pun best jugak.. sebelah subang lake, the
chatters pun not bad jugak, tp price dia mahal sket, ni kat usj 11 or ss17...klu nak mkn kat warung, pi kat usj  ...

kat USJ 11 jugak nie..
sebelah dgn restoran thai..
lupa nama kedai nie..tapi makanan dia boleh tahan laa sedap..
tapi servis..lembab!!!!!!!
selalu order cendawan goreng..disamping makanan2 lain..

bawang merah..
depan dgn Sheraton Hotel Subang..
makanan kat sini mmg tak mengecewakan..especially soto..laksa..dan lauk pauk utk makan tgh hari..
petang ada kuih2 muih..mcm ubi kayu rebus cicah kelapa..lopes..buah melaka..seri muka..cucur udang...mmg ok!
tapi...rege dia..ehem..ehem..boleh tahan jugak..!

byk nie kalau nk sebut..bagi yg lain plak erk..

Diba_79 posted on 6-2-2006 07:49 PM

nak tambah....

Kat Opposite ampang point tu ada gerai makan sempoi jer...
Tapi macam2 ade kat sana... Nasi ayam, Nasik Lemak, Kwee Teow  Penang, Roti Naan, Satay...Rojak, Laksa, Soto, otak2...Ape lagi ekk????Sume kat situ memang tip top aaa... Kalo g sana mmg rambang mata....Sedaaapppppppp sangatt!!!!!!!Air Buah dia memang kawwww..Sluurrpppppppp...

:mll::mll::love::solute::music::bodek:

ariex posted on 7-2-2006 11:54 AM

kawan nih tgh perantauan nih...
tp gile bab makan2 nih..tp x gemok2..he...
penah pegi kat kedai western  kg.baru..ape ntah name die..yg ade kapal tuh...
lg satu kt kg.baru lodge..mmm..ok gak tmpat tuh...
ingat pasni nk jln kat ampang point lak...
selalu memlm dok lepak kdai  yg ade astro jek..lyn bola...he..

shidaaziz posted on 7-2-2006 12:02 PM

Originally posted by tunteja78 at 6-2-2006 05:20 PM
antara tempat mkn yg selalu teja pi..

-chop n steak kumpung baru..my fevret lamb chop..
-warung rindu pantai dalam..nasik lemak ayam rempah..ada burung puyuh gak
-'thara' tomyam (nama kedai in ...

teja selalu pi nailis ke? kat situ makan dia mahal le. mengalahkan harga kat restaurant lak. pas tu makan dia biasa je.

shida kalau nak makan tomyam suka pi kat kg baru. tomyam kak mah. berdepan dengan DBKL. restoran dia belah atasnya rumah. warna hijau.

kalau nak makan mee mamak best, kat kelab darul ehsan

kat area ampang point tu pun makan sedap jugak. ape tah namanya. yang dekat flyover tu. tapi tempat tu padat gilos.

dewi posted on 7-2-2006 12:11 PM

Originally posted by tunteja78 at 6-2-2006 05:20 PM
antara tempat mkn yg selalu teja pi..

-chop n steak kumpung baru..my fevret lamb chop..
-warung rindu pantai dalam..nasik lemak ayam rempah..ada burung puyuh gak
-'thara' tomyam (nama kedai in ...

ni tempat tomyam seafood dia memang sedap.. and mmg betul byk seafood ler bukan banyak bawang n serai jer mcm tempat lain. ader udang, ketam, sotong, lala....hmmm yum yum

tunteja78 posted on 7-2-2006 12:32 PM

Originally posted by shidaaziz at 7-2-2006 12:02 PM

teja selalu pi nailis ke? kat situ makan dia mahal le. mengalahkan harga kat restaurant lak. pas tu makan dia biasa je.

selalu gak..biasanya kl pi sana teja suka mkn lamb chop n cucur ikan bilis dia..pi sana sbb suka environment situ..makan tepi pokok buluh ke..bersila bawah pondok ke..tp sampai skrg tak kesampaian hajat nak mkn atas pokok

ni tempat tomyam seafood dia memang sedap.. and mmg betul byk seafood ler bukan banyak bawang n serai jer mcm tempat lain. ader udang, ketam, sotong, lala....hmmm yum yum

teja ngan kengkawan mmg akan mkn kat sini setiap kali lepas main bowling kat UE3..n menu wajib teja..tomyam seafood..sbb kl takde ketam pon udang yg dia guna selalu udang besar..nyum nyum

myasha posted on 7-2-2006 12:35 PM

now kat taipan pun dah der nailis....usj/subang...banyak gak ahhh...usj 4 tue yg depan dia ader jual kueh teow kerang tu yer sue?...tu best gak....chattersz ok...tapi mcm tak berbaloi.....pizza uno best....kat taipan gak....

tunteja78 posted on 7-2-2006 12:42 PM

nailis ampang pon ada..tp setakat ni teja rasa yg taman datok senu tu lagi best kot..besar pon besar..yg kt ampang tu kecik je..special sbb ada satu tempat tu leh mkn atas pokok

xette posted on 7-2-2006 12:50 PM

bg aku tmpt mkn yg paling best....

pizza hut...McD...KFC...shakey's pizza.. and sate hj samuri..kajang
sbb kalu gi mkn kat luar...memang tmpt tu je la yg aku laki bini tuju..hehehe

ariex posted on 7-2-2006 12:52 PM

penah mkn kt atas pokok kt anjung jb...
puah ati...

erisnate posted on 7-2-2006 12:55 PM

Originally posted by shidaaziz at 7-2-2006 12:02 PM


teja selalu pi nailis ke? kat situ makan dia mahal le. mengalahkan harga kat restaurant lak. pas tu makan dia biasa je.

shida kalau nak makan tomyam suka pi kat kg baru. tomyam kak mah. berd ...

:off: shida opis kat area dbkl ker?...saya punya opis kat situ gak...

erisnate posted on 7-2-2006 12:59 PM

nak share experience...

klu western (steak) saya prefer cozy corner..ada di Ampang Park, Great Eeastern Mall dan latest di Alamanda

pastu... klu italian..my febret anak beranak Pizza Uno di Centrepoint, Bdr Utama dan Area Ampang Point..

PAstu klu tex Mex nyer food, our forever favorite kat Chilli'' s ada kat KLCC, Bangsar n Mid Valley- klu tak sempat pi Coast kat Alamanda............ try the burger...mmg terangkat!! nak bukak mulut besor pun tak muat lg...

then, my HB fav thai food - Chakri Palace kat Mont Kiara..

tulah tmpt yg selalu di tuju utk hari2 yg istimewa or our family outing..

tunteja78 posted on 7-2-2006 01:00 PM

Originally posted by xette at 7-2-2006 12:50 PM
bg aku tmpt mkn yg paling best....

pizza hut...McD...KFC...shakey's pizza.. and sate hj samuri..kajang
sbb kalu gi mkn kat luar...memang tmpt tu je la yg aku laki bini tuju..hehehe

sbb pasal shakeys semalam pasan shakeys kt MV dah tukau jdk domino lak..heran gak sbb selalu nengok shakeys situ penuh je org..

shidaaziz posted on 7-2-2006 01:00 PM

Originally posted by erisnate at 7-2-2006 12:55 PM


:off: shida opis kat area dbkl ker?...saya punya opis kat situ gak...

tak. cuma sesekali kalau tingin nak makan tomyam, situ le tempat dituju. tapi my honey tak berapa suka nak pi pasal parking susah.

shidaaziz posted on 7-2-2006 01:02 PM

Originally posted by erisnate at 7-2-2006 12:59 PM
nak share experience...

klu western (steak) saya prefer cozy corner..ada di Ampang Park, Great Eeastern Mall dan latest di Alamanda

pastu... klu italian..my febret anak beranak Pizza Uno di C ...

chakri memang best. tapi makan mahal gilos. pernah lunch berdua dengan boss kat situ. time tu aku lak belanja dia sempena besday dia. rabak RM180. tak silap masa tu order tomyam, ketam tanpa shell, sayur & ikan.

erisnate posted on 7-2-2006 01:08 PM

my sis ada kedai mkn thai kat Leisure Mall Cheras (DIN's CAFE).... not bad gak..(bukan nak promosi) tak dapek komsiyen pun.... my febret daging goreng.... tomyam poktek... sambal belacan dier power abih...

klu quote nama saya dapekler diskaun sket...dlm 10%..heh

erisnate posted on 7-2-2006 01:10 PM

febret kat chakri - tab thim krob... dianyer dessert..saper ada resipi? pastu HB cukup suka tom ka gai..tomyam ayam bersantan and beef green curry..adaka siap suruh aku masak lg...

Iman_Baby posted on 7-2-2006 01:11 PM

Tempat Makan Best

Kalau pi KLCC... these r 3 places saya suka pegi..

1. Chinese food - Madam Kwan
2. Malay & Thai food - Kelantan Delights
3. Western - Chillis

erisnate posted on 7-2-2006 01:12 PM

what abt fatty crab? behker?
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: JALAN2 CARI MAKAN [HOTEL, RESTORAN, KAFE, GERAI & WARUNG]