apex posted on 24-6-2008 11:43 AM

mana nak cari teksi

aku nak tanya ler pada sape yang tahu..
agak2 brape downpayment kalo nak amik teksi..
syarikat mana yg murah ek..
aku tanya bagi pihak kawan aku yg skarang ni tengah amik lesen PSV..oleh sebab kenaikan harga minyak yg mendadak, terpaksa ler keja jadi drebar teksi lak..

bubpallo posted on 24-6-2008 11:49 AM

tanya NAZRi botak...........................................

d34n posted on 24-6-2008 11:49 AM

Reply #1 apex's post

lorrr...
kat paper banyak maaa advertt..:o
slalu tu yg aku tgk kat metro / kosmo mmg banyak..

apex posted on 24-6-2008 11:56 AM

tu bukan iklan no tepon teksi kalo ko nak pegi mana2 ke..

d34n posted on 24-6-2008 11:59 AM

Reply #4 apex's post

bukannn...
mmg ade iklan teksi utk dijual / etc...
jap aku try test skodeng kat memana arr...

JERONG_GERGASI posted on 24-6-2008 12:02 PM

Uptownace (M) Sdn Bhd
Business Owner
Update my listing
No. 18 Jalan Cempaka 15 Taman Cempaka


68000 Ampang
Selangor


t: 603-92832333

f: 603-92831600

w: http://www.uptownace.com.my

e: Email Uptownace (M) Sdn Bhd

apex posted on 24-6-2008 12:03 PM

cari yang sewa beli..takde yg tau ke downpayment biasa brape?

[ Last edited by  apex at 24-6-2008 12:04 PM ]

takumi86 posted on 24-6-2008 12:08 PM

waahh.. sumer org pakat nak buat part time carik duit lebey aarrr...
huhuhuhuhuuu :L

d34n posted on 24-6-2008 12:13 PM

Originally posted by apex at 24-6-2008 12:03 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
cari yang sewa beli..takde yg tau ke downpayment biasa brape?
yg nih sunlight radio taxi tu...
ko try test tgk kat web dia kat sini.. --> http://www.sunlighttaxi.com/vacancy.htm

Benefits for becoming Sunlight KBK Drivers :

Sunlight Taxi Drivers are one of the best in the industry and the large number of commendations they have received over the years, have reaffirmed their commitment towards providing the highest level of service to our customers

- High potential income
- Flexible time
- Be your own boss
- Free personal accidents coverage
- Excellent administrative support which make no hassle or worried for driving
- Enjoy special rate at our workshop
- Radio call services provided
- Continuous training provided
- Company Annual Dinner
- Students Scholarship
- Free inspection of Taxi fees
- Medical rebate, and many more Positions Available: Taxi Driver

Sunlight Taxi drivers are one of the best in the industry and the large number of commendations they have received over the years, have reaffirmed their commitment towards providing the highest level of service to our customers.

Being our taxi drivers has its numerous benefits. Just to name a few, you are your own boss, with potentially high income and time flexibility in your hands.

With our excellent administrative team, we provide you hassle-free support for your taxi administrative needs so that you have more time enjoying life.

Mode To Apply
<1> Click here to download the application form *
<2> Click here to fill in the online application form *
<3> Call : 03-92001166
<4> Walk in interview to:
       No.13, Jalan Bunga Melati, Taman Maju Jaya, Cheras, 56100 Kuala Lumpur.
* Remarks : Fax to 03-9200 3314.

Document necessary for application :
All applicants are required to attend in person with the following documents:
- Identity Card
- Driving License
- Taxi Vocational License with receipt
- 4 pieces passport size photo
- Utilities Bill

d34n posted on 24-6-2008 12:14 PM

yg lelain tu ko try test tgk je kat paper cam aku cakap tadi..
mmg kompom ade..:D

kawasakininja posted on 24-6-2008 12:14 PM

best ke bawa teksi secara part time??

apex posted on 24-6-2008 12:18 PM

good info..ni sewa beli ke atau pun bekerja eh..
tgk kat vacancy mcm takde jek taxi driver..technician ada..
takpe aku amik no bagi kat kawan aku jek..pandai2 ar dia tepon tanya..
aku pun tk paham..hehehe..

apex posted on 24-6-2008 12:21 PM

tah..kawan aku bagi tau bawak teksi NGV ni kalau jujur pasti untung..
kerja pagi je dh boleh cover duit sewa teksi ngan untung bersih 100..
blum lagi keja petang,malam..
kalau yg tak pakai meter tu biasanya mesti masuk workshop byk..kekeke..
duit tak berkat..

d34n posted on 24-6-2008 12:22 PM

Reply #12 apex's post

kat vac tu ade yg current vac & yg nak apply jadi taxi driver...
x per.. ko bagi apape no ctc kat member ko tu..
tolong menolong maaaaa....:lol:

d34n posted on 24-6-2008 12:27 PM

Reply #13 apex's post

mmg btol..
tapi kena tahan je la..
aku kenal sorang taxi driver tu, keje relax,rumah tu dia.. beso tak hengat.. dok berdua je ngan bini.. anak2 sumer dah beso, dok rumah sendiri..
time table dia, kuar bawak taxi dari kol 2pagi sampai 6 -7pagi, target dia org yg baru turun bas kat stesyen bas duta tu..
pastu balik rumah tido... siang pulak kekadang je kluar.. tu pun pilih kastemer or kalo ade kastemer kol.....
tapi kena jaga2 la.. ramai gak perompak yg menyamar naik taxi skrg nih.. :shakehead3:

Jelita posted on 24-6-2008 12:30 PM

dulu...ada 2 ex staff aku yg wat part time bwk teksi. 6 ptg - 1 pagi weekdays jek

teksi tuh park kat comp teksi....dorang naik moto g sana lps keje

sehari leh dpt net rm40 - rm50

ok la jgak

apex posted on 24-6-2008 03:23 PM

tu la..aku rasa bwk teksi ni pun berbaloi skarang...lg ler kalo pakai ngv..

kabintang posted on 6-8-2008 10:26 AM

downpayment RM2000 kalo 2nd hand, daily RM35.00 every 10 day kene bayor, kalo baru lagi lebey ... sedare aku ade sewa beli teksi ngan Destination Transports ... skang dah buka kalo nak apply permit individu, soh kwn ko tyu apply, pastu siapkan lam bank mesti ade RM7000
Page: [1]
View full: mana nak cari teksi