AniSani posted on 25-6-2008 06:24 PM

alat alat jahitan

semekon smua kat mana ye nak cari pemborong untuk alat alat jahitan
dan lampin pakai buang untuk baby dan dewasa(pampers)
dan apa bezanya antara syarikat DIATAS NAMA SENDIRI  ENT SDN BHD TRADING DAN BHD
DAN APA BEZA PULA LESEN PELBAGAI DGN LESEN YG CAMPUR2
TIMA KASIH

skycrew posted on 25-6-2008 06:50 PM

Reply #1 AniSani's post

kat sini ade blog yang menarik yang menceritakan segala pertanyaan anda

http://ca2advisor.blogspot.com/

AniSani posted on 25-6-2008 10:37 PM

Originally posted by skycrew at 25-6-2008 06:50 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
kat sini ade blog yang menarik yang menceritakan segala pertanyaan anda

http://ca2advisor.blogspot.com/

tima kasih atas bantuan anda

AniSani posted on 26-6-2008 10:27 AM

x da sesiapa ke yg tahu d mana saya nak cari pemborong alat alat jahitan dan lampin pakai buang

AniSani posted on 26-6-2008 09:01 PM

masih x tahu ke dimana ada pemborong alat alat jahitan

AniSani posted on 26-6-2008 09:58 PM

dimana nak cari pemborong atau pembuat pelbagai kerepek atau biskut biskut maklumlah nak raya ni

su_hana posted on 27-6-2008 08:32 AM

cuba pi tgk kat balakong ada satu kedai alatan perkahwinan dan alat jahitan

AniSani posted on 27-6-2008 08:52 AM

Originally posted by su_hana at 27-6-2008 08:32 AM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
cuba pi tgk kat balakong ada satu kedai alatan perkahwinan dan alat jahitan

balakong tu besar dikawasan mana itu kedai pemborong atau kedai penjual alat jahitan

su_hana posted on 27-6-2008 10:01 AM

pernah pi sekali, dlm kws kilang.., nie alamat nyer no 2&2a, jln 1/3, taman industri selesa jaya, 43300 balakong,
tel:0389623670.., klu nak tau lebih lanjut cubalah call

AniSani posted on 27-6-2008 09:50 PM

Originally posted by su_hana at 27-6-2008 10:01 AM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
pernah pi sekali, dlm kws kilang.., nie alamat nyer no 2&2a, jln 1/3, taman industri selesa jaya, 43300 balakong,
tel:0389623670.., klu nak tau lebih lanjut cubalah call

tima kasih krn membantu

jutawanNora posted on 28-6-2008 11:17 AM

anisani, nanti ko citer aa kat aku rege2 yang ko dapat kat sana utk alat jahitan..
aku now kalau benang dapat 0.40 satu (mahal gak ni) brand minkle n carnation, benang jahit tepi brand minkle 5.50, getah pinggang 7.00 satu, sponge x potong lagi 2.50 sedozen (tapi mcm lebih je..20 pasang kot), zip kain 1.50 sedozen, kain keras pinggang - 6 hengget lebih kot..tak ingat dah. nanti tgk buku, pastu kain gam lembut utk lapik leher 55.00 untu 50m yang lain2 tak ingat dah

jutawanNora posted on 28-6-2008 11:20 AM

sebenornye kan kalau kita ada modal baik le kita beli borong kat china nun..leh mintak tlg abg sinar survey2kan..

cina yang aku beli barang2 jahit ni, dia kabo kat aku semua dia amik dr china..dia pakat ngan kawan dia beli satu kontena..share 2 org je...agak2 bape modal nak borong banyak tu yer...

AniSani posted on 28-6-2008 03:45 PM

Originally posted by jutawanNora at 28-6-2008 11:20 AM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
sebenornye kan kalau kita ada modal baik le kita beli borong kat china nun..leh mintak tlg abg sinar survey2kan..

cina yang aku beli barang2 jahit ni, dia kabo kat aku semua dia amik dr china ...

ko ni peniaga atau tukang jahit baju
klau abg sinar sudi surveykan apa salah nya kan
ntah lah ye mungkin byk kot modal tu klau share 2 org amik satu kontena:o:o:o

jutawanNora posted on 28-6-2008 05:10 PM

aku ni dua2..peniaga pun ye..jahit baju pun ye..kdai aku 2 tingkat so atas aku buat production..jahit baju apa semua...bawah aku jual sebahagian pakaian yang dijahit sendiri n sebahagian lagi..amik la kat mana2..kalau pi indon aku amik la skit baju kat sana, kalau pi bangkok amik la jugok..habis2 [un jalan kenanga..hehe tapi jarang aku amik sebab betul2 depan kdai aku ni pasar malam (tiap hr rabu). jadi kadang2 tu ada je baju kat JK tu leh jumpa kat pasar malam especially brand nan yuan,femina, 1001, mas ayu hissshh banyak le

tapi core business aku jahitan la..tempahan individu dan secara kontrak..

AniSani posted on 29-6-2008 12:30 AM

Originally posted by jutawanNora at 28-6-2008 05:10 PM http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif
aku ni dua2..peniaga pun ye..jahit baju pun ye..kdai aku 2 tingkat so atas aku buat production..jahit baju apa semua...bawah aku jual sebahagian pakaian yang dijahit sendiri n sebahagian lagi..am ...

bagus tu
patutlah anda mengelarkan diri anda jutawan nora
semoga anda berjaya'
insyaalah klau kesana saya akan kongsi harga nya
Page: [1]
View full: alat alat jahitan