rambo888 posted on 30-7-2008 09:04 PM

Scrambler DEMAK ok tak?

smalam...ternampak scrambler brand DEMAK.rege RM5k jek. tapi tak tau lak performance die cmana?service mahal ke tak?
ade sape2 pnah ada experience dgn motor DEMAK nehhh?

neotoxin posted on 30-7-2008 09:05 PM

dinasihatkat tak payah la beli... nyakitkan hati je nanti

motor cepat kong
servis bukan la mahal, tapi spepat xde/susah nk dpt

t@t posted on 30-7-2008 09:07 PM

made in china/taiwan....x yah ler beli....

nyesal seumur hidup.....silap2 leh torojun bangunan.......:I :I :I

medangmru posted on 30-7-2008 09:31 PM

DEMAK.......huhuhuhuhuhuh.......:funk: :funk: :funk: :funk:

cikguranggi posted on 30-7-2008 10:39 PM

demak, nitro.....??? hentikan le......belum apa2 lampu dah pudar, kusam......:lol: :lol: :lol:

penyo posted on 30-7-2008 11:15 PM

baik beli scramble egg;P

batu_bergolek posted on 30-7-2008 11:24 PM

Reply #6 penyo's post

yumm, taruk mayo lebih tau  :lol: :lol:

takumi86 posted on 31-7-2008 12:56 AM

Reply #1 rambo888's post

saper laa bagi nama demak ni??..
teringat aku citer dagang pak malau tu... pendekar demak kan namanye

btw, simpan duit beli motor lain jerrr  :D

pee3 posted on 31-7-2008 01:03 AM

kalo nak scrambler, pilih 2 shj....

sama ada MZ 125SM/SX atau BKZ TT...

tu jer... yg lain lupakan...

mamameow posted on 31-7-2008 08:11 AM

ex boifren mama yg nombor 4 tu dulu pakai motor cap demak....

sekali rosak 3-4 bulan duk dlm bengkel... tak de spare part...

di sebabkan selalu mama kena dating naik bas... mama pun bercerailah dengan ex boifren tu... mama cari yg pakai motor yamaha sombong pulak

d34n posted on 31-7-2008 08:53 AM

Reply #10 mamameow's post

huhh..
materialistik sungguh...:o

;P ;P

medangmru posted on 31-7-2008 09:02 AM

Originally posted by takumi86 at 31-7-2008 12:56 AM http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif
saper laa bagi nama demak ni??..
teringat aku citer dagang pak malau tu... pendekar demak kan namanye

btw, simpan duit beli motor lain jerrr  :D

Xpun...beli scrambler KTM...:):)

ryo_takahashi1 posted on 31-7-2008 09:43 AM

Originally posted by pee3 at 31-7-2008 01:03 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
kalo nak scrambler, pilih 2 shj....

sama ada MZ 125SM/SX atau BKZ TT...

tu jer... yg lain lupakan...

BKZ ni ok la... tokey The Bikerz bawak moto ni masuk dari Taiwan...
spare parts setakat ni takde masalah (bg saper yg duduk puchong la) :lol:

dell_dimension posted on 31-7-2008 11:41 AM

BKZ tu dari korea.. rebadge dari Hyosung RX125. CKD dan pasang kat puchong. Blueprint engine diambil dari suzuki, so banyak barang suzuki boleh masuk. Spareparts pun tak la mahal sangat dan senang nak dapat. Harga dalam 7k++. ada dua varian sekarang nie, satu TT125 dan TT160.

betul ke ?

rambo888 posted on 1-8-2008 12:13 AM

bape ekkk rege scrambler BKZ n MZ nehh?

southern_wheel posted on 1-8-2008 01:22 AM

Reply #1 rambo888's post

err..tak tergamak aku nk kuarkan duit poket aku utk beli motor demak

gelugugu posted on 1-8-2008 01:39 AM

jangan beli la,nape?ko nak lasak2 ke? beli yamaha laaaa

z3t_ex posted on 1-8-2008 02:12 AM

mahal guiler smpai 5k,
kalo ade kualiti xpe gak

bismarck posted on 1-8-2008 08:12 AM

demak?? :shakehead3: :shakehead3: :shakehead3: :shakehead3:

viper_2803 posted on 1-8-2008 10:24 AM

aku tak minat langsung motor scrambler :mad::mad:

dell_dimension posted on 1-8-2008 10:38 AM

demak tu jgn beli la... percayalah cakap kawan2 tu. tapi sendiri punya duit, sendrik mau ingatla... MZ tu production dah stop... nak carik yang baru susah nak jumpa dah.. second banyak la.. Satu je problem dier, bila production dah stop, spareparts pulak susah nak cari pastu mahal lak... tadi design cun arr...

BKZ nie kira ok.. spareparts pun ngam, ada 2 varian lak, 125 ngan 160. tapi tang design bagi aku agak kureng la la sket. tapi semua tu boleh mod kalau ada duit. kalau korang peratikan moto DEMAK tu amik design dari bkz nieh... cuma tangki jer yang beza. bkz tangki fiber, demak tangki besi..

MZ - RM 8500++ ( brand new)
BKZ - RM 7500++ ( brand new TT160)

[ Last edited by  dell_dimension at 1-8-2008 10:41 AM ]

rambo888 posted on 3-8-2008 02:01 AM

fuyoh..leh tahan gak regenye...aku nak buat ulang alik g keje jerk....nak masuk utan takde mase..hehe...kalo 2nd hand bape agak2 regenye?tapi design MZ mmg cun...
satu lagi..fuel consumption and service mahal tak kalo pakai scrambler?

tuan_wu posted on 3-8-2008 12:37 PM

laju gak speed scrambler ni....:D

kalo dapat multistarada msti best....:lol:

schumacher posted on 3-8-2008 04:30 PM

http://img236.imageshack.us/img236/2963/blackkr29belz7jt8.jpg

scrambler mcm nie ada x lg... aku minat betullah... kalau ada spare part die jual kat maner??? sentul banyak ker??

nalis posted on 4-8-2008 10:32 AM

Reply #24 schumacher's post

;P  Beli DT125 pastu wat custom fibre body,... jangankan belalang, nak bentuk badak pun buleh
Page: [1] 2 3
View full: Scrambler DEMAK ok tak?