mummychiaz posted on 12-8-2008 09:48 AM

Susu sustagen baru !!

Nak tnya forumers ada tk tengok iklan susu sustagen baru tu..it provide the whole vitamin and minerals (semua khasiat yg terkandung dlm piramid makanan) yg diperlukan. Lebih kurang mcm paedisure la kot..

Igt nk try..tp tk tau la..apa pendapat u all ?? :o

hanimdanish posted on 12-8-2008 10:30 AM

hanim mmg pakai sustagen dr yg lama tu dr anak anim setahun setengah...yg baru blum beli lagi sbb stok masih ade lagi....

AnisSuraya posted on 12-8-2008 10:32 AM

Reply #1 mummychiaz's post

anak lelaki anis sejak dari baby ambil susu dari golongan keluarga sustagen ni (atas nasihat dr pakar)..enfagrow, enfakid, selain tu baby2 anis semua susu badan sampai umur 2 tahun.Dok dengan anis, susu badan, dok rumah baby sitter, susu tepung...then umur 3 tahun tukar kepada sustagen..sampai ler ke hari ini...tukar kepada sustagen baru..so far mmg ok...anak tak ada cirit birit, susu kalau basi dia tak berbau, kalau muntah..pun tak berbau...

mummychiaz posted on 12-8-2008 10:39 AM

Reply #3 AnisSuraya's post

ye ke? so anis dh start cuba yg sustagen baru ni? yg ada piramid makanan tu kan?

AnisSuraya posted on 12-8-2008 11:18 AM

Reply #4 mummychiaz's post

yupp...sustagen baru tu...yang ada piramid makanan tu...kotak dia pun lebih cantik banding sustagen lama..siap ada tunjuk piramid makanan..dann...harga pun naik taw.....;P ;P ;P ..Sustagen lama (yang kotak) rege dalam RM20.90..kdg2 RM18.90 (ikut promosi)..sustagen yang baru, beli hari tu RM22.90 (carefour nyer rege)..

mummychiaz posted on 12-8-2008 11:37 AM

Reply #5 AnisSuraya's post

anis..sustagen baru tu..yg rege rm 22.90 tu berapa gram punya? mamy berminat la nk cuba..

tentang piramid makanan tu..means..semua khasiat pemakanan ada kt susu tu mengikut piramid tu ke? sorry byk lak tnya mamy ni..:$

AnisSuraya posted on 12-8-2008 12:05 PM

Reply #6 mummychiaz's post

RM22.90 tu utk 700 gram nyer...Anis biasa beli yang kotak jer...dulu2 selalu beli yang dalam tin (sebab dulu tak ada packing dalam kotak, semua dalam tin..tapi kerajang timah tu boleh kumpul2 then hantar ke opis mead johnson tu dan kita boleh tukar dengan hadiah (tengok katalog)..setiap kerajang tu ada nilai point dia ikut berat ...900 gm ke...1.8kg ke..) Sejak diaorang buat packing dalam kotak..terus beli yang dalam kotak tu jer..

Tentang piramid makanan tu, last week anis beli, mmg mcm tu arrr yang deme kabor..ada tambahan khasiat dalam susu tersebut...ini sustagen baru ni baru try bulan ini...so tak nampak lagi lah betui ke idak...;P ;P ;P .Nak kata kelebihan susu2 under mead johnson ni..bergantunglah kepada setiap pengguna kan...ada yg cakap susu ni bagus..ada yg cakap susu tu bagus...terpulang...mcm anis ada 4 org anak...yg 3 tu campur2 arrr (nestle, dumex, sustagen)...yang sorang tu sebab doktor pakar advised supaya beri susu keluaran mead johnson (sebab ada masalah kesihatan)..ikutlah sejak kecil sampai sekarang...nak compare...mmg nampak lah perbezaan beri susu tepung murah dengan beri susu tepung mahal...semua pun dengan izin Allah s.w.t...alhamdulillah..

[ Last edited by  AnisSuraya at 12-8-2008 02:51 PM ]

mummychiaz posted on 12-8-2008 01:20 PM

Reply #7 AnisSuraya's post

alhamdulillah anis..asalkan anak2 kite sihat..tu yg penting..:)

anak mamy skang guna dugro..mamy igt nk try la sustagen ni..tp yg kotak gak la..hehehe..tgk sesuai or tak..if ok leh terus proceed je..tq yer anis atas penjelasan tu..:loveliness:

bunny72 posted on 14-8-2008 09:28 AM

bunny pun salah sorang pengguna susu sustagen ni.dulu my 1st son,memang guna susu dr mead johnson ni tapi bukan sustagen la..then now my 2nd son pulak tapi dia ni mmg minum sustagen.alhamdulillah..dia ok ngan susu ni coz dulu dia ni fully bf so memang susah nak cari susu yg dia suka.at last bunny try sustagen ni..:)

p/s : rasanya now sustagen memang sumanya dlm kotak je n one more thing since dia dah new packaging ni kandungan susunya pun dah kurang dr 700g ke 650g..:L

shimaf1 posted on 14-8-2008 12:03 PM

aku pun bagi alif sustagen.. tapi flavour coklat.. susah nak cari.. utk junior.. dulu rege ade rm19++ ade masa rm20.90.. now baik yg baru atau yg lama rege 22.90 jugak... cuma kalu time bancuh bau susu coklat tak sedap.. tp elok je alif telan... kalo dah xde stok coklat terpaksa la beli vanila atau honey..then campur milo sikit ala2 kaler coklat je.. tp x byk sbb dia dah manis.. alif dah ade membercard sustagenkids.. ni dok kumpul barcode la.. anto kumpul point

miazara posted on 15-8-2008 10:41 AM

berisi tak badan anak2 korang yg minum susu nih

AnisSuraya posted on 15-8-2008 02:24 PM

Reply #10 shimaf1's post

Tu arrrr...sekarang dok kumpul barcode jer kejenyerr....dulu kerajang timah...la ni barcode ....kumpul point peh tu tebus dengan hadiah...

marlisa_syazana posted on 18-8-2008 11:41 AM

Originally posted by AnisSuraya at 15-8-2008 14:24 http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
Tu arrrr...sekarang dok kumpul barcode jer kejenyerr....dulu kerajang timah...la ni barcode ....kumpul point peh tu tebus dengan hadiah...

camne cara2 nak p tebus ngan adiah yer?kalo kumpul barcode dia tu nak kena koyak kat bahagian yang ada kod yer aje ke atau nak siampan kotak tu?hehehehe:D maap yer tumpang tanya je...

AnisSuraya posted on 18-8-2008 12:37 PM

Reply #13 marlisa_syazana's post

gunting kat bahagian yang ada barcode tu jer...untuk 650gm nyer kotak susu, point dia ialah 15 point.Nak tebus hadiah, kena join jadi ahli kelab super sustagen kidz terlebih dahulu.Nak join senang jer...isi borang (boleh dapat dari website dia iaitu http://www.meadjohnsonasia.com/why_join/ssk.cfm), then lampirkan sekali satu keping barcode...kalau kat simpanan ada banyak barcode, hantar semua sekali pun tak apa....nanti deme akan kiralah berapa point terkumpul kita..

mummychiaz posted on 20-8-2008 11:37 AM

mamy dh try bg ciaz minum sustagen tp dia mcm tk suka la..dia lebih suka minum dugro..hehehe.. belah mlm mamy bg paedisure. confuse plak dia..tp so far dia poo poo ok je..cuma mungkin dia tksuka sustagen kot..nak tk nak..habiskan jugak la sustagen tu..skang dh tinggal sikit..and continue blk bg dugro..:P

AnisSuraya posted on 21-8-2008 09:34 AM

Reply #15 mummychiaz's post

Kalau si anak dah biasa sejak kecil minum susu dugro, nestle, snow..dan lain2 brand susu lain...tetiba nak tukar selera yang dah terbiasa pada brand tersebut kepada brand lain..memang mula2 susah...sampai main paksa2...dulu, sibujang ni dah biasa minum brand mead johnson, sajer jer nak tukar bagi nestle...tapi ampeh...tolak2 jer lidah dia..sudahnya....continue bagi brand tu balik..hehehe

sudugarfu posted on 6-3-2009 01:26 AM

anak sudu suka sustagen...tapi scoop dia kene krg ckit dr amount sepatut nyer...
klau tak , ank sudu poo cair mcm kene cirit birit.
tapi baru2 ni anak sudu poo..ada darah ckit...
sudu trus stop.tak tau la, sebab susu or apa...kembali kepada dutch lady...
tapi skrg dah kurag minum susu...dia kata sedap sustagen jugak...

sal_cute posted on 8-3-2009 04:50 PM

anak sal mkn juga....tapi coklat 3+.......:)

iceng posted on 13-3-2009 11:24 AM

nak tanya..anak aku 9 bulan dah leh minum susu untuk 1 tahun ke??

moimed posted on 23-3-2009 01:03 PM

anak me pon mmg minum susu keluarga mead johnson..masa kecik enfalac, enfagrow...dah setahun lebih tukar sustagen...mmg me ahli sustagen pon (ada kad) barkod tuh simpan byk2 n hantar....cukup mata boleh redeem hadiah..so far dah byk dah me redeem, t-shirt sustagen, bantal, toys sustagen, kotak tisu, byk lagi la...sampai anak me boring buat tak tau jer...susu dia ok bau sedap n bila basi tak terlalu busuk n masam...try gak tukar susu lain, my doter kata tak sedap nak susu sustagen gak..till now dah 4 tahun consume susu nih...harga....makin mahal ler tapi demi anak tersayang takper ler...:D

kaogi posted on 22-4-2009 03:29 PM

Balas #20 moimed\ catat

kalau ahli enfamama.... kena register baru ker utk sustagen ni?

sbb anak aku 11 bulan la ni minum enfapro a+.. so, igt after 1yrs, nak tkr susu lain... mmg cadang nak bg sustagen je.. tp kalau dia x mau, baru bg enfagrow ...

morango posted on 19-5-2009 10:00 AM

me baru try bg anak minum sustagen.... so far tgk dia minum menyelerakan.... baru 3x dia minum susu.... x tau la perkembangan dia mcm mana....

ummi_ina posted on 20-5-2009 08:55 AM

Reply #19 iceng's post

:funk: :funk: :funk: :funk:


haippp
JANGANNNN
dilarang untuk bayi berumur 12 bulan ke bawah

eydarahim posted on 22-5-2009 11:51 AM

Balas #23 ummi_ina\ catat

dulu anak eyda minum susu tuh, bagus especially for anak yang susah nak makan, cam anak eyda dia memang susah nak makan nasi, so eyda belikan susu tuh untuk dia coz mempunyai semua khasiat yang terkandung seperti dalam pyramid tuh..... anak eyda semua susu dia lantak, tak kisah semua dia layan, eyda tengok dia kurang menangislah malam coz mungkin susu ni mengenyangkan........

moimed posted on 26-5-2009 12:38 PM

Balas #21 kaogi\ catat

kol center dia sbb kena tanya camner. moi dulu kol center (tapi tak ingat la da 4 thn) tanya nak tukar dari enfamama ker sustagen kidz club nih, tak salah kita redeem dulu point lama, then tak sure plak boleh carry point tuh ker sustagen ker idak. anak moi till now 4 thn lebih masih minum susu nih sbb tak makan sgt, so far perkembangan mmg bagus n badan tak kurus sgt la, antibodi pon kuat jarang nak demam ker apa..
Page: [1] 2
View full: Susu sustagen baru !!