princess_kunang Publish time 14-10-2008 08:20 PM

Rahim Jatuh

PK ada masalah ni..PK rasa PK ada masalah rahim jatuh..sebab bila PK rasa..pintu rahim tu cam dekat sgt ngan lubang tu..dlm stgh jari hantu je..cane nk mengatasinye?adakah ni salah satu sebab PK susah nk hamil?

hashimsamsul Publish time 14-10-2008 08:27 PM

Balas #1 princess_kunang\ catat

berurut adalah cara terbaik...PK dok kat mana?

princess_kunang Publish time 14-10-2008 08:34 PM

kelantan..berurut?betul ke tanda2 yang PK rasa tu?

hashimsamsul Publish time 14-10-2008 08:45 PM

Balas #3 princess_kunang\ catat

check PM...............

hashimsamsul Publish time 14-10-2008 08:47 PM

Balas #3 princess_kunang\ catat

PK, ada masalah dengan PM saya, tapi PK, boleh contact kenalan saya di Kelantan

Dr. Haji Shahrin: 0129086425. Cuba bertanyakan mengenai hal ini, tapi biasanya dia akan buat rawatan selepas PK habis haid

princess_kunang Publish time 14-10-2008 09:04 PM

Balas #5 hashimsamsul\ catat

Dr.Haji Shahrin ni pakar sakit puan ke?klinik dia kat ne?

hashimsamsul Publish time 14-10-2008 09:19 PM

Balas #6 princess_kunang\ catat

Dia pakar rawatan alternatif...Pusat Rawatan dia kat Kota Bharu, Kelantan, Puan boleh telefon dia..dia sangat lemah lembut orangnya

azmanabas Publish time 14-10-2008 09:26 PM

aku ingat org yg bernama rahim telah jatuh ke ape ke...:D

nurkasih74 Publish time 14-10-2008 09:31 PM

aku pun ingat rahim tamby chik ke, rahim maarof ke, rahim yg polis tu jatuh kuda...ceh..tertifoo...

XoXo Publish time 14-10-2008 10:02 PM

aunty kiter pernah prolapse..then doktor kata kat dia
buat senaman kegel..
after 1 month dia dah sembuh..

:D
senang jer kan!!!!!!!!

princess_kunang Publish time 14-10-2008 10:06 PM

senaman kegel tu cane weh?

dynaz_zhalia Publish time 14-10-2008 10:50 PM

Balas #8 azmanabas\ catat

korang nih...:lol:

aminvestment Publish time 14-10-2008 10:50 PM

Originally posted by azmanabas at 14-10-2008 09:26 PM http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif
aku ingat org yg bernama rahim telah jatuh ke ape ke...:D

aku pun tertipooo jua :$:$:$

dynaz_zhalia Publish time 14-10-2008 10:51 PM

Balas #1 princess_kunang\ catat

pk da bape lama kawen??

tempua Publish time 15-10-2008 01:48 AM

boleh cuba fabuline capsule

www.goji-maharani.com

kak_khem Publish time 15-10-2008 09:41 AM

kes camni baik urut dulu then ambik jamu utk kuatkan rahim

insya ALLAH jika diamalkan berterusan...

honey_dew Publish time 15-10-2008 10:59 AM

advice better g urut
kalo x mmg sakit

nianish Publish time 15-10-2008 12:16 PM

http://malay.cari.com.my/viewthread.php?tid=380407&page=1#pid26436044



kihkihkih kelakar la.. ;P :lol:

mayida77 Publish time 23-10-2008 06:44 PM

ha aaa.. mmg mcm berurut je penyelesaiannya.. klu orang jawa cakap BERSANGKAK...
tp klu ms disangkak ni mmg sakit.. tp hasilnya bagus tau.. klu *** pn rasa lebih puas,
klu orang lambat hamil pn lps bt ni, boleh hamil... ni sebab bila rahim terlampau bawah, air mani senang keluar balik..

alia_sumaiyyah Publish time 25-10-2008 02:48 PM

sape tau tukang urut kat area kl? alia pun rahim jatuh..huhuh...

alexacarlos Publish time 25-10-2008 10:55 PM

errkk.. macam mane nak tahu rahim tu jatuh????

inmaroon Publish time 26-10-2008 08:28 PM

ha a... mana nak tau rahim jatuh ke apa???

gunsider Publish time 27-10-2008 02:39 AM

tu la pasal... camner korang tau rahim jatuh ek ?? siap leh rasa ngan jari lagi....
jolok ker ??

setau aku... bidan je leh kesan rahim jatuh ker tak ?

Cik_SenaH Publish time 27-10-2008 01:42 PM

a'ah, nak tau gak ni..caner nak detect ehh?kalau mani tu kuar balek memang sebab rahim bawah sgt ke?

AnitaSabrina Publish time 27-10-2008 06:54 PM

Ish!Korang ni.Pegilah jumpa gynae to identify what the real problem is.

Rahim jatuh serious case ni.My mum kena total hysterectomy sebab uterus prolapse (rahim jatuh).Even my cousin pun kena total hysterectomy jugak although she was in her late 30's.

At the same time buat kegel exercises - pull in your muscles as if you want to stop urine mid-stream.'But Kegel exercise is for urinary incontinence.I'm not sure if it will work for uterus prolapse.
Pages: [1] 2
View full version: Rahim Jatuh