moimed posted on 29-10-2008 11:53 AM

Mesin cek blood pressure..

salam ...me nak tanya kalo sapa2 yg ada or nak jual mesin cek bp nih. me nak beli .

sori mod kalo rasa tread nih tak sesuai delete la...

wjc610 posted on 29-10-2008 11:59 AM

Balas #1 moimed\ catat

kat opis aku ada...nt nak check depa beli mana ek?

rizalsik posted on 29-10-2008 11:13 PM

aku beli yg ogawa harganya lebih kurang rm250

abuna posted on 30-10-2008 08:57 AM

kat cosway pun ada.kalau byk kupon boleh dpt rega murah.

dora_sue posted on 30-10-2008 11:01 AM

kat farmasi ada jual..

ungu_violet191 posted on 30-10-2008 08:27 PM

beli yg cosway jugak, murah ja..kalau kat watson pun mrh gak

moimed posted on 31-10-2008 04:53 PM

tadi baru beli kat watson RM 62.30 yg wrist Blood Pressure Monitor...kecik jer senang bawakkk..tapi pelinyer tiap kali aku cek BP manjang lain bacaan  dier...rosak ker mengong mesin tuh....aku cek ngan mesin aku beli nih rendah plak bp aku...naper cek kat dr musti 140/90 cek sendiri tak pernah plak lebih 140 nih...mula2 baca 118/73 pastu naik sket...yg pasti tiap kali aku cek bacaan dia musti lain...:mad:

cikseri posted on 6-10-2009 08:31 AM

kat farmasi D'Apotic ade jual..ade 2 jenis...satu rm200 lebih...satu lg rm300 lebih....

ciksenyum posted on 8-10-2009 09:51 AM

tadi baru beli kat watson RM 62.30 yg wrist Blood Pressure Monitor...kecik jer senang bawakkk..tapi pelinyer tiap kali aku cek BP manjang lain bacaan  dier...rosak ker mengong mesin tuh....aku cek nga ...
moimed Post at 31-10-2008 16:53 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


haaaaaaaaaaa....betui tu...saya pun pelik.  kadang2 saya meragui ttg bacaan bp saya.  mesin ni betul ker tak betul ek.

moimed posted on 8-10-2009 03:03 PM

tapi bila cek kat dr mmg tak pernah nyer dapat bacaan rendah camtuh, tahler...

p/s : baru perasan dah nak hampir setahun tread nih huhuhu

blackmore posted on 8-10-2009 09:51 PM

tadi baru beli kat watson RM 62.30 yg wrist Blood Pressure Monitor...kecik jer senang bawakkk..tapi pelinyer tiap kali aku cek BP manjang lain bacaan  dier...rosak ker mengong mesin tuh....aku cek nga ...
moimed Post at 31-10-2008 16:53 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif...u will not get the exact same bp reading everytime u on the machine...ada banyak factors yang may influence your bp reading...feeling anxious...stress...marah...nie semua bley buat bp ko naik tinggi...when u are relaxed...your bp tend to be normal...

...kadang2...selepas buang air pon bp kita bley tinggi jugak...hehehe...

MeanOne posted on 9-10-2009 12:52 AM

Sy beli kat D'Apotic Pharmacy... Brand: AND (A&D Medical) Model: UA-852 RM:328.00.....
Bagus.. dier ade indicator LED kat tepi.. org x tahu nak baca B/P pun bleh gunakan..

moimed posted on 9-10-2009 04:45 PM

maksudnya, mesin tuh mmg betul la yer? kalo camtuh rasa sonok plak bila tgk bacaan bp tuh rendah huhuhu...leh ngandung lagi

ohno posted on 10-10-2009 02:10 PM

blackmore....
ada tak time yang paling sesuai utk check bp?
cam pas makan ke or pas tido ke........

ohno posted on 10-10-2009 02:11 PM

blackmore....
ada tak time yang paling sesuai utk check bp?
cam pas makan ke or pas tido ke........

blackmore posted on 11-10-2009 12:55 AM

blackmore....
ada tak time yang paling sesuai utk check bp?
cam pas makan ke or pas tido ke........
ohno Post at 10-10-2009 14:10 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif...time yang paling sesuai adalah ketika kita sedang relaxed...duduk bley...berbaring pon bley...

mizsela posted on 11-10-2009 10:34 AM

beli yg cosway jugak, murah ja..kalau kat watson pun mrh gak
ungu_violet191 Post at 30-10-2008 20:27 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif

cosway murah gak..tp aku lom dapt beli lagi

mizsela posted on 11-10-2009 10:36 AM

x reti baca lah bp lah
please please doc leh bg tau x...cmna nk tentukan yang okay..especially yng sakit buah pinggang

ting posted on 12-10-2009 12:09 PM

Aku pernah jumpa doktor tanyakan hal ni...Dia kata nak cek tekanan darah ni elok yg manual lebih tepat...Yg jenis digital kurang tepat...Aku dah beli pun tp memang tak tepat dan mudah rosak...

razhar posted on 17-10-2009 10:48 AM

...time yang paling sesuai adalah ketika kita sedang relaxed...duduk bley...berbaring pon bley...
blackmore Post at 11/10/2009 00:55 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

masa tgh berporem dan duk gado2,boleh tak check blood pressure kita tu? hehehe...

razhar posted on 17-10-2009 10:49 AM

19# ting

manual ni payah nak baca la.....

ciksenyum posted on 20-10-2009 09:48 AM

kalau yg cosway tu berapa harganya... sy pun mmg tengah nak survey2 ni...
senangkan bila2 masa blh check bp sendiri

akulynn posted on 20-10-2009 12:22 PM

Kesimpulannya, jenama apa paling tepat bacaannya???
aku cam nak beli untuk pak aku.tak yah le dia asyik nak pi hospital check darah tinggi dia.

hadi1978 posted on 22-10-2009 08:53 PM

Salam
Aku beli sfigmomanometer (mesin cek blood presure) kat guardian je, brand guardian. Harga dia RM99 masa promosi, sekarang dalam RM150 kot. Aku pakai ok je, senang operate. Ko ada high blood ke? Email aku kalo ada masalah high blood - rizal_hrd@yahoo.com

razhar posted on 22-10-2009 09:21 PM

aku nak tahu senovo blood glucose tester ni..kat mana nak beli test strip dia? nak yg murah2...
Page: [1]
View full: Mesin cek blood pressure..