ccgirlss posted on 6-11-2008 11:59 PM

BITREEN (NEEM TABLET)

Post Last Edit by ccgirlss at 3-3-2010 21:29

Sya nak tanya, ade x forumer yg penah mkn neem tablet brand BITREEN? Sya baru beli dri farmasi.Farmst tu kata elok utk cuci darah dan cuci lever. Takut la side effect ker ape?

AnitaSabrina posted on 7-11-2008 09:45 PM

Reply #1 ccgirlss's post

Neem biasa orang makan bila viral attack eg. chicken pox, dengue.  

Since you seem to react to it,  why not stop kejap pastu tengok ada perubahan tak.  Atau cuba kurangkan dos neem tu.  

I have tried neem tablet tapi tak ingat brand apa.  Tahun lepas masa kena chicken pox.  Tak ada parut yang tinggal kat badan.  So okay kot for skin problems.

azsagi posted on 7-11-2008 10:35 PM

himalaya tk silap pun ada kan neem

budakbaik10 posted on 31-3-2009 08:55 AM

semlm bli sekotak neem tablet BITREEN punyer...sbb my face ada ruam2 kecik ke jrawat ntah laa...kat area dahi dgn dagu pon dah nak naik ni haa mcm jrawat jgak...ishh tensen btol...:mad:

hyie posted on 31-3-2009 10:24 AM

yela kawan aku pon syorkan makan neem tablet (bitreen) sbb muka naik pimples. tp masa nk beli, pharmacist tu suh aku beli CLEAR SKIN plak..tp mcm xde perubahan sgt pon:(

last2 aku ambik ubat Doktor je..tetracycline n ubat sapu..x igt lak ape die..alhamdulillah hilang. bila stop naik balik la..hehe..

btw, aku terbaca kalo makan ubat (x kisah ubat jenis apa) utk jangka waktu yg panjang, leh effect kt ginjal, btul ke? Doktor sila jawab..

budakbaik10 posted on 31-3-2009 11:28 AM

Originally posted by hyie at 31-3-2009 10:24 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif
yela kawan aku pon syorkan makan neem tablet (bitreen) sbb muka naik pimples. tp masa nk beli, pharmacist tu suh aku beli CLEAR SKIN plak..tp mcm xde perubahan sgt pon:(

last2 aku ambik ubat  ...

a'ah aku pon pnah terbaca....kalo ubat yg jenis kapsul tu x elok for long term sbb sarung kapsul tu yg buat lmbt hancuss...lbey kuang camtu la pemahaman aku...kalo salah harap perbetulkan yerr...huhuhu

budakbaik10 posted on 6-4-2009 10:38 AM

nak update sejak mkn neem last week...huhuhu

ni petikan dr website bitreen...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Within one to two weeks of taking BITREENTM, you will notice the following signs

kacang^soya posted on 7-4-2009 12:07 AM

brp rega neem nih

budakbaik10 posted on 7-4-2009 08:46 AM

sekotak ada 90 tablets = rm31.60
Page: [1]
View full: BITREEN (NEEM TABLET)