baksamakmu posted on 10-11-2008 01:18 AM

10 Kumpulan Gangster Paling Berbahaya

Post Last Edit by winamp05 at 10-6-2011 17:39

Aryan Brotherhood (AB,The Brand)

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/aryan-brotherhood-215x300.jpg
[*]terdapat di penjara AS[*]populasi kumpulan ini hanya 1% meliputi seluruh penjara AS[*]26% kes jenayah didalam penjara melibatkan pembunuhan banduan[*]paling banyak ahli kumpulan ini ditemui di State Prison (California).[*]untuk join kumpulan nie senang jer,anda harus membunuh seorang banduan[*]sesiapa yang nak meninggalkan kumpulan ini akan dibunuh oleh member2 kumpulan (tak payah quit la,kalau dah join)[*]kegiatan jenayah plak,membunuh,peras ugut,kegiatan pelacuran,mengedar dadah,pembunuh upahan

Mexican Mafia (La eMe)

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/p-emc.gif

[*]terdapat di penjara Mexico[*]bermula pada tahun 1950 di Tracy California[*]kegiatan mengedar dadah,peras ugut dan membunuh[*]berhubung kait dengan kumpulan Aryan Brotherhood[*]antara undang2 kumpulan nih ialah pendedahan ahli kepada orang ramai,tidak ada hubungan homoseks dan tidak ada sifat pengecut di kalangan ahli dan membunuh orang awam[*]tidak boleh mempraktikkan agama kristian[*]ahli kumpulan yang telah kelua dr penjara dikehendaki menghantar perbelanjaan kepada ketua mereka di penjara

The Mungiki (Kenyan Mafia)

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/kenyan-mafia-300x201.jpg
[*]takder kat benua Amerika,hanya ditemui di perkampungan di Nairobi,Kenya[*]ditubuhkan sejak 1980[*]menentang keras agama Kristian dan membenci pengaruh barat[*]50 org mati sejak kumpulan ini ditubuhkan[*]mereka menyerang musuh dengan memotong kepala,memotong kemaluan (perempuan) dan mecacat anggota badan[*]mempunyai hubungan di US,tapi so far takder bukti yang kukuh

Primeiro Comanda da Capital (PCC)

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/pcc-300x216.jpg
[*]terdapat di Brazil[*]antara kumpulan yang baru ditubuhkan oleh banduan di Brazil[*]ditubuh pada 1993 oleh 8 orang (paling sedikit)[*]menentang polisi kerajaan Brazil (sekarang) seperti balai polis,mahkamah mahupun bas awam[*]pada tahun 2006 sebanyak 300 serangan dilancarkan ke kemudahan awam[*]bayaran dikenakan kepada ahli kumpulan $27 didalam penjara,$270 di luar penjara[*]sebaik sahaja anda diperkenalkan oleh ahli kumpulan,barulah anda layak mengganggotainya

Black Guerilla Family (Black Family,Black Vanguard)

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/black-guerillas.jpg
[*]ditubuhkan oleh George Jackson pada 1966 di Marin County,California[*]dianggotai oleh kaum American-African[*]tujuan utamanya ialah membela maruah orang kulit hitam di penjara dan menjatuhkan kerajaan AS[*]memperjuangkan falsafah ekonomi Marxism[*]pada hari ini jumlah anggota kumpulan meningkat ke 50 000[*]kalau nak join yg penting anda seorang yang berkulit hitam

La Nuestra Familia

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/nuestra-leaders-300x220.jpg
[*]kumpulan yang ditubuhkan oleh Mexican American yang terletak di penjara Northern California[*]ditubuh pada 1968 dan musuh ketat kepada Mexican Mafia[*]kegiatan yang dijalankan ialah mengedar dadah di penjara dan kegiatan pelacuran[*]anda akan diberi masa 2 tahun dalam tempoh pemerhatian sebelum menjadi ahli[*]ahli kumpulan ini mestilah memberi lebih pemerhatian kepada kumpulan daripada keluarga[*]wanita tidak dibenarkan menjadi ahli

Texas Syndicate (Texas 7)

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/prisontattoo10.jpg
[*]terdapat di California State Prison[*]musuh ketat kepada Mexican Mafia dan Aryan Brotherhood[*]bangsa Hispanic(orang yg berasal dari Spanyol)tidak dibenarkan menjadi ahli[*]anti Caucasian[*]kebanyakan ahlinya imigrasi dari Mexico[*]pada tahun 2000,mempunyai ahli sebanyak 1000 di dalam penjara,830 di luar penjara[*]kegiatan lebih kepada kontrak pembunuhan,perjudian,peras ugut dan mengedar dadah

Crips

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/crips-181x300.jpg
[*]bermula pada 1969 oleh 2 budak berkulit hitam bernama Stanley William dan Raymond Washington[*]berasaskan kepada kumpulan Black Panther (sila rujuk wikipedia.org)[*]antara kumpulan yang berkuasa di AS pada hari ini[*]keahlian sebanyak 30 000 yg terdapat di dalam dan di luar penjara[*]kegiatan membunuh,merompak dan menjual dadah[*]warna pakaian biru[*]musuh kepada kumpulan Blood,kadang2 sesama sendiri pun bergaduh[*]kumpulan ini terlalu besar sehingga merebak ke negara Kanada

Bloods

http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/bloods-180x300.jpg

[*]bertapak di Los Angeles dan musuh kepada Crips[*]warna pakaian Merah[*]bermula pada tahun 1972 bergerak perlahan dan kini telah menguasai seluruh bandar L.A[*]mempunyai organisasi dan taktik yang tersusun[*]kegiatan jenayah hanya bertumpu pada mengedar dadah

Mara Salvatrucha (MS-13)


http://i467.photobucket.com/albums/rr37/baksamakmu/ms-13-gang-206x300.jpg

[*]dianggotai oleh rakyat Guatemala,Honduras,Salvador dan negara di Amerika Syarikat tengah[*]ditubuh pada 1980 untuk melidungi imigrasi dari ancaman kumpulan jahat[*]kumpulan ini juga tersebar ke Sepanyol,Amerika Syarikat,Great Britain,Jerman dan Kanada[*]bergiat dalam pengedaran dadah,penjualan senjata api,mencuri,kontrak pembunuhan[*]terdapat 10 000 keahlian hanya di AS[*]berani membunuh sesiapa sahaja sekiranya kegiatan mereka didedahkan kepada pihak kerajaan[*]rekod terbaru jenayah kumpulan ini meletupkan sebuah bas yang dipenuhi orang awam yang menyebabkan kematian 28 orang kanak2 termasuk wanita

p/s Sorry yer,kalu BM aku terok...kalau tak faham,buat2 faham dah ler















[ Last edited by  baksamakmu at 10-11-2008 01:22 AM ]

sekngucing posted on 10-11-2008 03:00 AM

mana pekida?

baksamakmu posted on 10-11-2008 03:09 AM

pekida? huh..buat malu sajer

kroit92 posted on 10-11-2008 07:32 AM

Balas #1 baksamakmu\ catat

masyaallah.. :funk:

kat Malaysia ada jugakkan? yang orang pakai lambang naga tu.. ada pakai tatu or pakai badge gambar naga warna hitam.. kumpulan apa tu kroit pun tak tahu.. tapi dengar2 cerita, diorang nak pengaruh budak sekolah pulak..:funk:

shamsadis posted on 10-11-2008 07:44 AM

10 Kumpulan Gangster Paling Berbahaya di Malaysia takder....?

sekngucing posted on 10-11-2008 08:21 AM

Reply #5 shamsadis's post

geng makku, naik motor 7 orang

HangPC2 posted on 10-11-2008 11:22 AM

Mod Merged

baksamakmu posted on 10-11-2008 11:25 AM

apesal merge plak? merge tu aper erk...tak best ke topik aku nih

[ Last edited by  baksamakmu at 10-11-2008 11:28 AM ]

revolusi_30 posted on 10-11-2008 12:24 PM

http://pekida.com.my/images/index/pekida.png..Kongsi gelap melayu yg perasan kongsi gelap..prfghhhhhhhhhhh;P ;P ..siap ada laman web lagi...dedah semua rahsia..;P

http://pekida.com.my/

tarabas1976 posted on 10-11-2008 12:29 PM

Itu bukan kongsi gelap larr...itu hanyalah Pertubuhan Kebajikan Ikan dan Ayam.:lol: :lol: :lol:

cikguranggi posted on 10-11-2008 02:36 PM

geng azhar.........

bentong kali

al-maunah...........:o

nik2121 posted on 10-11-2008 03:03 PM

77
36
360


:funk:

snowflakes posted on 10-11-2008 05:41 PM

malaysia punya takde ke?

baksamakmu posted on 10-11-2008 05:46 PM

aku dah cakap..kiter nih setakat kat dalam negara M'sia jer..kalau nak masok International..tak payah la...macam team bola sepak jugak

super_nova posted on 10-11-2008 06:32 PM

10 gengster malaysia:
1. ayah pin
2. C-4
3. rosyam nor
4. m. ra JOLI
5. sami Bulu a.k.a. semi value
6. geng selak kain/ masa undi ajer
7. sarip doll samseng kpg dusun
8. geng tarik kreta
9. mat rempit baru blajo
10. geng skodeng
:mad:

Narutah posted on 10-11-2008 06:38 PM

Reply #15 super_nova's post

ayah pin gengster ke? mcmana dgn al arqam?

baksamakmu posted on 10-11-2008 06:39 PM

Balas #15 super_nova\ catat

Rosyam Nor baru betul2 GANGSTER Malaysia...Samy Vellu pun

super_nova posted on 10-11-2008 07:09 PM

hantam sajalah...

cronicle86 posted on 10-11-2008 08:08 PM

booo...;P ;P ;P

revolusi_30 posted on 11-11-2008 10:35 AM

Originally posted by tarabas1976 at 10-11-2008 12:29 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
Itu bukan kongsi gelap larr...itu hanyalah Pertubuhan Kebajikan Ikan dan Ayam.:lol: :lol: :lol:
Ikan tu tak tau la...tapi "ayam" tu mungkin la..banyak gak "ayam" pekida ni yg cun melecun..;P ;P

odz2243 posted on 11-11-2008 11:55 AM

PEKIDA ni bahaya jugak.....tapi bab jual burger jer la, OTAI BURGER :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

revolusi_30 posted on 11-11-2008 12:08 PM

Originally posted by odz2243 at 11-11-2008 11:55 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
PEKIDA ni bahaya jugak.....tapi bab jual burger jer la, OTAI BURGER :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bahaya..sebab memburukkan nama Melayu je..btw..OTAI tu masuk PEKIDA pasal nak bisnes je agaknya...masyukk...adik beradki ramai ma..;P ;P

kawasakininja posted on 11-11-2008 02:18 PM

Reply #22 revolusi_30's post

tak sedap la burger OTAI..mahal plak tu..:P :P

Maxx posted on 11-11-2008 03:04 PM

gangster yg tersenarai tuh..majority kat usa jer ke?

depa ade banyak connection kat seluruh dunia ker?

pelaga posted on 11-11-2008 05:34 PM

Reply #12 nik2121's post

77 36 363 31 18 08 24 14 33 393 11
byk snanye nombor2 kt malaysia ni,pekida tu bkn gengster,pertubuhan biasa je..
yg tersurat kita nampak...yg tersirat byk lagi snanye.ada yg connect dgn agensi2 beruniform kt malaysia ni.dan ada di antara nombor2 tersebut punye connection
dgn kongsi2 gelap dari hong kong even usa ...77 tu contohnye dh xde lagi...
bkn dh bubar,tapi dh xde power...awie tu bwh payung 77 tapi skang awie dgr citer nye dh turun pangkat...dulu dia ayah,skang dh jadik biasa2 je...so sape2 yg dok bwh dia pun ikut turun power la...klu nk tau lagi lanjut...masuk le kongsi...
kita gelak2 kan depa ni kt sini,tapi kita sendri pun bukannye bagus n baik sgt..
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: 10 Kumpulan Gangster Paling Berbahaya