pinkish posted on 11-11-2008 09:21 AM

Pakaian Beragam - any idea?

Salam kenkawan..:loveliness:

huhu..lusa hari konvokesyen anak aku yg PRA tu..dan ada le sikit persembahan nyanyian serta pakaian beragam. anak aku ni dh last minute bru ckp nk join pakaian beragam. skrg aku xde idea nk bagi dia pakai apa. mcm kakak dia thn lps dh pakai pakaian pengantin. ingat thn ni nk wat lain sikit. korang tlg le bagi idea..apa aku nak bagi anak aku pakai yek?:$ :$

my-alja posted on 11-11-2008 09:30 AM

u ada kekawan dr mana international school tak?....depa baru saja celebrate holloween...;P

pinjam kat depa....

atau u pergi toy r us, ada suit pari2 kat situ....kiut:loveliness:

honey_dew posted on 11-11-2008 09:32 AM

Reply #1 pinkish's post

anak lelaki @ ppuan?

suggestion ppuan :
kimono
fancy dress mcm ala2 princess, cinderella

lelaki:
baju askar

pinkish posted on 11-11-2008 09:33 AM

Reply #2 my-alja's post

set pari2 dah ada bdk lain cop dulu..:(  teringat nak wat ala2 miss universe tp anak aku kurus sgt le..x seswei..:P

aku xde kenkawan kt international school..

pinkish posted on 11-11-2008 09:36 AM

Reply #3 honey_dew's post

pompuan..

aku terfikir nk bagi dia pakai pakaian doktor tp kt mana aku nak cekau baju doktor yg labuh tu utk saiz budak2?;P

kalau menatang yg periksa pesakit tu(apa kenamanya ntah) ada le..mainan dia kaler pink.;P :P

my-alja posted on 11-11-2008 09:42 AM

Originally posted by pinkish at 11-11-2008 09:33 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
set pari2 dah ada bdk lain cop dulu..:(  teringat nak wat ala2 miss universe tp anak aku kurus sgt le..x seswei..:P

aku xde kenkawan kt international school..

kena ada tema ke pink?...

kalo setakat nak carik baju ropol2 tu....kat IOI byk, kat sebelah surau 2nd floor cuma tak pasti ada tema atau takk...

atau u boleh sewa kat party organiser...errr byk songel lah pulak kannn:$ ..utk event separuh hari camtu

apakata u pilih tema dulu....

pinkish posted on 11-11-2008 09:45 AM

Reply #6 my-alja's post

aku pun tgh bingung nk pilih tema apa sebenonya. cikgu dia mintak tema dan nama pakaian secepat mungkin sblm tghari ni sbb anak aku bgtau last minute. majlis nk wat lusa.:L

yg aku terfikir pakaian doktor atau kasual atau miss universal..x tau le plk kalau lps ni ada idea lain plk.:$

pinkish posted on 11-11-2008 09:46 AM

bila kalut2 camni otak haku jem xleh nk pikior apa dah:L

my-alja posted on 11-11-2008 09:50 AM

kalo nak jadi hantu....bolehlah pi carik kat toy r us gak;P

my-alja posted on 11-11-2008 09:51 AM

haaaa....jadi witch....:lol:
over lah plak i nie

pinkish posted on 11-11-2008 09:54 AM

Reply #9 my-alja's post

huhu..td pun aku terpikir nk bagi dia jd hantu since cite antu tgh hot kt tibi skrg. mcm last year byk watak pari2, ahli sihir sbb tgh hot dgn cite bwg putih bwg merah:)

tp, takut dia xmo le plk..

pinkish posted on 11-11-2008 09:55 AM

kt mana leh dpt kostum yg ada watak binatang mcm harimau ker..monyet ker..ada x yg leh sewa je?

my-alja posted on 11-11-2008 09:56 AM

Originally posted by pinkish at 11-11-2008 09:55 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
kt mana leh dpt kostum yg ada watak binatang mcm harimau ker..monyet ker..ada x yg leh sewa je?

b'day party organiser

pinkish posted on 11-11-2008 09:58 AM

Reply #13 my-alja's post

huhu..mcm xde jer kt tpt2 pekan koboi ni:$

cai_yunk posted on 11-11-2008 10:16 AM

g ke kat kedai kostum..
mcm2 ada...

83yana posted on 11-11-2008 10:16 AM

http://www.freeimagehosting.net/uploads/e80d90c259.jpgcontoh gambar cilok dari mana ntah.....

honeybee1802 posted on 11-11-2008 10:32 AM

baru aku nak ckp bob the builder..tp rupernyer doter la plakkk...

pinkish posted on 11-11-2008 10:49 AM

Reply #17 honeybee1802's post

hmm..baca yg ni mengingatkan aku knp aku x wat tema kartun-watak spongebob je? wat dr kotak, kalerkan kuning dan lukis lubang2 span pastu wat mata tebuk lubang sikit supaya dia leh tgk luar. pehtu pakaikan boxer.kiri kanan kotak tu wat lubang muat2 tgn dia tergantung keluar. ;P

tp, aku baru je confirmkan pd cikgu dia utk pakai pakaian gaun pengantin..sbb aku dah kesuntukan masa serta x de idea:(

anne`cun posted on 11-11-2008 06:07 PM

a`ah gaun pengantin pun ok gak
beli jer gaun yg selalu pngapit kecik pakai
pastu beli la crown kat kedai mainan pastu make up sikit
sure comel:D

terudes07 posted on 12-11-2008 02:49 AM

salam..
just bg idea..
tryler costume pirate..
star wars ker..

neh gambar kalo nk tiru2 sket pesyennye
starwars...
http://images.halloweenexpress.com/images/imagecache/210-300-ru11682.jpg

pirate...
http://images.halloweenexpress.com/images/imagecache/225-300-dg2162.jpg
http://images.halloweenexpress.com/images/imagecache/165-300-FW1558.jpg
http://images.halloweenexpress.com/images/imagecache/225-300-dg2528.jpg

nk lg...
neh link nk yg leh bg idea..

http://www.halloweenexpress.com/classic-girls-costumes-c-34.html

3G posted on 12-11-2008 04:16 PM

Originally posted by terudes07 at 12-11-2008 02:49 AM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
salam..
just bg idea..
tryler costume pirate..
star wars ker..

neh gambar kalo nk tiru2 sket pesyennye
starwars...
http://images.halloweenexpress.com/images/imagecache/210-300-ru11682.jpg ...


cutenya.

kita pun ingat nak cari idea utk pakaian beragam utk anak kita gak.

iqyniqaa posted on 12-11-2008 04:46 PM

tingat masa kecik2 dlu.. masa tu dlm 6-7 yrs.. aku ader msk pakaian beragam ni..
msa tu pakai kebaya labuh.. kebaya pendek pn ada.. ;P

3G posted on 12-11-2008 05:05 PM

cuba try www.partyshop.com coz dorang ada rental utk costume baju rm40for children.

my-alja posted on 12-11-2008 05:38 PM

Originally posted by 3G at 12-11-2008 05:05 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
cuba try www.partyshop.com coz dorang ada rental utk costume baju rm40for children.

jauh sgtlah kedai nie....i mean kalo dr KL berbaloi kot
kat bandar sri hartamas kann....

mahal siot barang2 kat kedai nie:L :L

AznieBunnie posted on 13-11-2008 10:31 AM

Reply #7 pinkish's post

sorry nak komen.
kenapa pihak pengurusan sekolah bagi notis last minit?
ingat mak bapak tak der kerja lain ke dok hadap nak tunggu 'tugasan' dari depa.

dicadangkan tuan rumah tegur pihak pengurusan sekolah.
by right depa kena bagi 1 week notis dan 2 hari reminder sebelum event.

makasih.
* me yg membebel :P
Page: [1] 2
View full: Pakaian Beragam - any idea?