aiharanaoki posted on 12-11-2008 08:13 AM

NAK CARI KEDAI PINTU

hye all,
tau tak kedai pintu area sg buloh? area lain pon leh inform gak.
tq.

nalis posted on 12-11-2008 10:35 AM

kedai hardware kan ada jual

dzihny posted on 12-11-2008 03:59 PM

Originally posted by aiharanaoki at 12-11-2008 08:13 AM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
hye all,
tau tak kedai pintu area sg buloh? area lain pon leh inform gak.
tq.

kalau kat Sg. Buloh leh cari kat Jalan Welfare, Jln Subang ke Sg. Buloh, sebelah kiri, selepas Caltex.

aiharanaoki posted on 13-11-2008 06:59 AM

Balas #2 nalis\ catat

ada ty satu kedai hardware kt dataran sunway nie..katenye kl nk byk boleh la, sbb dia amik dr kilang..

aiharanaoki posted on 13-11-2008 07:00 AM

Balas #3 dzihny\ catat

leh tau name kedai tu?
kl aku dr kota damansara ikut jln subang tu kan??

eddysha9 posted on 13-11-2008 07:58 AM

aiharanaoki

ko punya pintu standart size ke atau bukan .. kalu bukan baik ko gi kat klang ada satu kedai ... transport dia free... pastu dia punya pemasangan pintu memang tip top .... ko beli kayu nyatoh ... kalu tak silap aku size pintu standard 83 x 33 --> aku rasa la ... nanti aku check balik

neotoxin posted on 13-11-2008 08:22 AM

biasanya pintu yg siap dari kilang besar sikit atau ngam2 ngam2 dgn gawang yg dtg dari kilang. Kalau ketat, cuma perlu adjust ngan 'plane' <-- apa bahse melayu dia ni eh? hahhaha

dzihny posted on 13-11-2008 01:29 PM

Originally posted by aiharanaoki at 13-11-2008 07:00 AM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
leh tau name kedai tu?
kl aku dr kota damansara ikut jln subang tu kan??


yer ikut jln subang, jln welfare tu sebelah kiri, kedai tu pun sebelah kiri... dlm 200 meter kot dari jlan besar, kedai dia pun besar jgk, mcm kilang.. tinggi..

nuryta posted on 16-11-2008 04:24 PM

Originally posted by eddysha9 at 13-11-2008 07:58 AM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
aiharanaoki

ko punya pintu standart size ke atau bukan .. kalu bukan baik ko gi kat klang ada satu kedai ... transport dia free... pastu dia punya pemasangan pintu memang tip top .... ko beli ...

eddysha,
saya sangat2 mengharapkan jawapan awak.
best nyer kalau penghantaran tu free.
kat mane ek? ader alamat tak?
aku nak buat sliding door untuk dapur.
nak wat style gini mcm No1 ngan No2
tapi aku nak daun pintu nyer macam gambar no 3. ala... style atas dia cermin bawah dia kayu.
agak2 mahal tak mcm ni ek? uhuhuh...

in case ader sesaper tanya nape aku nak wat sliding door kat pintu dapur, jawapan aku ialah aku nak save space. kalau tak buat sliding door aku akan rugi semi-D space untuk bukak pintu ker yard tu... uhuh dah la appartment aku tecik jer... uhuhu

No. 1
http://img.photobucket.com/albums/v135/nuryta_bahiya/slidingdoor.jpg

No. 2
http://img.photobucket.com/albums/v135/nuryta_bahiya/sliding_door2.jpg

No. 3
http://img.photobucket.com/albums/v135/nuryta_bahiya/pintulagi.jpg

masammanis89 posted on 16-11-2008 09:49 PM

Originally posted by nuryta at 16-11-2008 04:24 PM http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif


eddysha,
saya sangat2 mengharapkan jawapan awak.
best nyer kalau penghantaran tu free.
kat mane ek? ader alamat tak?
aku nak buat sliding door untuk dapur.
nak wat style gini mcm No1  ...


ari tu mm ada pergi satu kedai pintu kat puchong... sliding sytem tu sekali pintu dalam RM2K...

neotoxin posted on 17-11-2008 07:41 AM

Reply #10 masammanis89's post

kawang.. kwang.. kwang.... bapak mahal

nuryta posted on 17-11-2008 08:25 AM

Originally posted by neotoxin at 17-11-2008 07:41 AM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
kawang.. kwang.. kwang.... bapak mahal

ngaaaa!!! 2K?? aduuu...
macam kene kensel jer plan kalau mahal gitu...
takder ker yang murah ek?
:L

masammanis89 posted on 17-11-2008 01:19 PM

Originally posted by nuryta at 17-11-2008 08:25 AM http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif


ngaaaa!!! 2K?? aduuu...
macam kene kensel jer plan kalau mahal gitu...
takder ker yang murah ek?
:L

He he he.. pakai sliding systemmmg mahal... lagi satu, pintunyer pun solid... cantik.. memula ingat nk cari gak sliding door utk dapur, tgk rege.. huh.. tunggu dulu la jawabnya... tapi kalo ada kengkawan yg dapat reger murah syer2 la info yerk... kalo pakai pintu yg biasa nyer murah le...

datinmarissa posted on 17-11-2008 02:22 PM

nk tanye jugak...standard size pintu bape erk?


i mean lebar nye...


thanks

purpearllyna posted on 28-11-2008 12:59 AM

aku pun duk tgh cari pintu nih...

midori_katana posted on 28-11-2008 09:25 AM

sy guna folding door utk bilik air (boleh jugak letak kat tmpt lain sbb dia ada macam2 jenis).. harganya RM 500 jer..

http://i15.photobucket.com/albums/a379/mihrab/P1020295.jpg

baby_bro85 posted on 29-11-2008 08:56 PM

kalau kat klang area bukit tinggi.. somi baby hari tu tempah pintu dkt situ..

ctredzuan posted on 29-11-2008 11:46 PM

Originally posted by neotoxin at 13-11-2008 08:22 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
biasanya pintu yg siap dari kilang besar sikit atau ngam2 ngam2 dgn gawang yg dtg dari kilang. Kalau ketat, cuma perlu adjust ngan 'plane'  

kalau ketat ejas dengan mengetam dengan ketam

ctredzuan posted on 29-11-2008 11:47 PM

Reply #14 datinmarissa's post

biasanya saiz frame standard satu pintu saiz 30

purpearllyna posted on 30-11-2008 08:30 PM

kalo korang nak tau...
kat area Sentul ade 1 kedai pintu yg murah ( kedai hardware actually )
nama nya Majuhin Timber ( opposite Kg Chubadak )

wra posted on 14-1-2009 02:06 PM

mintak tlg... siapa ada kontek utk pasang & cat pintu?

mulutbisa posted on 4-12-2009 12:01 AM

sy guna folding door utk bilik air (boleh jugak letak kat tmpt lain sbb dia ada macam2 jenis).. harganya RM 500 jer..

http://i15.photobucket.com/albums/a379/mihrab/P1020295.jpg
midori_katana Post at 28-11-2008 09:25 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

boleh bagi detail kat mana beli foldong door ni..memang tgh cari ni

ICDeadPeople posted on 4-12-2009 08:36 AM

Saya pun tengah mencari pintu jugak ni......
Area Kajang or puchong mana nak carik aa?

mkmh posted on 4-12-2009 04:54 PM

kat kedai hardware pon ada jual pintu bi-flod ni,

pintu store rumah saya pon guna pintu camni brand Onitek,

rege standard skang RM380,

kalau beli lebih dari satu boleh kawtim lagi,

saya pon baru tempah 2 pintu bi-fold ni brand Vitally kat bright house taman equine,

mulutbisa posted on 9-12-2009 10:58 AM

kat kedai hardware pon ada jual pintu bi-flod ni,

pintu store rumah saya pon guna pintu camni brand Onitek,

rege standard skang RM380,

kalau beli lebih dari satu boleh kawtim lagi,

saya po ...
mkmh Post at 4-12-2009 16:54 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif

ic..i penah g kedai tu.. tak perasan plak ada pintu bi-flod..
design pintu byk choice ke?..
Page: [1] 2
View full: NAK CARI KEDAI PINTU