badankecik Publish time 28-11-2008 10:51 AM

Implant Gigi

Sapa kat forum ni pernah buat implant gigi.Nak tanya la process untuk implant gigi samaada sakit ke ada tak sebarang tips agar semasa buat implant gigi tu tak sakit ke?Harap dapat bantu saya kerana saya akan buat implant gigi sebanyak empat batang gigi.

nurulcomfykid Publish time 28-11-2008 11:47 AM

implant gigi tu camner? tampal ke ko tanam gigi baru?

ehehhe.

was-was gak aku ni

masarju Publish time 28-11-2008 12:04 PM

Originally posted by badankecik at 28-11-2008 10:51 AM http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
Sapa kat forum ni pernah buat implant gigi.Nak tanya la process untuk implant gigi samaada sakit ke ada tak sebarang tips agar semasa buat implant gigi tu tak sakit ke?Harap dapat bantu saya kera ...

xpernah buat...tp ada sorang kwn yg buat.
xlah sakit sgt tp dia buat kt Clinic Swasta...RM600.00.
kalau kt Spital KERajaan xpasti..ada kot,kena tungguQ kot.

bawanghitam Publish time 28-11-2008 12:15 PM

Balas #3 masarju\ catat

uik.. murah gak ehh.. implant ni guna gigi asal org tuh ke?

badankecik Publish time 28-11-2008 12:29 PM

implant ni kita tanam gigi la bukan tampal daaa

gigi_bongsu Publish time 29-11-2008 12:20 AM

mana lah ada rm600...the cheapest system i can provide to you is around rm3k if you want pm me...tp mane ler ade implant tanam gigi sendiri tu transplant...internet banyak maklumat try to look before you leap...a bit clever is good enough....pm me if you're interested....3k complete with surgical fee and superstructure....

gigi_bongsu Publish time 29-11-2008 12:22 AM

4 batang.....kalau european system rm7000 x 4 = rm28k.....kalau my korean system rm3000 x 4 = rm12k....kindly consider

juwita_s Publish time 29-11-2008 03:13 PM

Reply #7 gigi_bongsu's post

oic mahal deh...

hr tu ai silap dgr ke apa mse tanya doktor gigi psl tanam gigi. rse dlm rm300+.

toledo Publish time 4-12-2008 10:42 AM

buat permanent bridge lebih murah

badankecik Publish time 4-12-2008 02:04 PM

Balas #9 toledo\ catat

ye ke tak sakit ke guna bridge??

mimi76 Publish time 4-12-2008 02:46 PM

Time mengandung ni boleh kah buat implant ni?

CikSriSiantan Publish time 24-1-2009 12:46 AM

Reply #8 juwita_s's post

leh tau ke ..kat mana buat implant murah cam tu?

zacharygibson Publish time 24-1-2009 07:01 PM

Banyak salah paham tentang istilah 'tanam gigi'..Ramai orang refer istilah 'tanam gigi' untuk bridge padahal bridge tu tak melibatkan 'tanam' pun. Cuma sarungkan pada gigi2 bersebelahan jer..
That's why ada orang kata tanam gigiRM400 - RM 600 sebatang (well, actually itu cost untuk porcelain-metal crown)

Kalau ikut definition 'tanam' tu sendiri, then treatment yang dimaksud adalah Implant. Kalau conventional implant, then macam yanggigi_bongsu kata lah, it's between 3000 to 7000 depends on system yang digunakan. Ada satu lagi implant yang disebut MDI (mini dental implant) yang kos nya lebih murah dan tak melibatkan surgery yang rumit. Tapi MDI ni cuma sesuai untuk kes2 tertentu sahaja..:lol:


[ Last edited byzacharygibson at 24-1-2009 07:04 PM ]
Pages: [1]
View full version: Implant Gigi