illa posted on 30-11-2008 08:07 AM

laluan terdekat KL-LUMUT

warga perak sekelian,tlgle bantu teman ni,
Teman nk ke Lumut dari Kl, ikut jalan mana yg dekat,jalan lama atau h/way? Kalau hway,exit kat mana? Tq

shahx posted on 30-11-2008 08:39 AM

Originally posted by illa at 30-11-2008 08:07 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
warga perak sekelian,tlgle bantu teman ni,
Teman nk ke Lumut dari Kl, ikut jalan mana yg dekat,jalan lama atau h/way? Kalau hway,exit kat mana? Tq
ikut highway exit bidor...

alinone78 posted on 30-11-2008 10:15 AM

Balas #1 illa\ catat

kl - highway guthrie -- kuala selangor - sabak bernam - manjung

pun bleyh (laluan peberet kitorg nih)

illa posted on 30-11-2008 11:21 AM

kalau hway exit bidor kena p teluk intan dulu kan? Ke ada short cut jln lain?

Actually jln mana yg lbh dkt dan senang? Hway atau jln lama?

Al Lebam posted on 30-11-2008 11:47 AM

ntah... tibe2 jer rase nak pegi makan angin kat lumut...
kat mana best duduk?
kat swiss garden damai laut ok tak tempat dia...?

Al Lebam posted on 30-11-2008 11:50 AM

Reply #4 illa's post

kalau nak kira dkt... ikut jalan lama la...
ila kl tu duduk kat mana?
kalau dok dkt dgn kelang.. elok ikut dari klang ke sabak bernam jer..
tapi kalau dok belah2 ulu kelang... elok le ikut jalan yang alinone rekemen tu...

ibnur posted on 30-11-2008 12:12 PM

Originally posted by shahx at 30-11-2008 08:39 AM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

ikut highway exit bidor...


aku rasa kalau dia exit bidor sesilap terus sesat.  :lol:  
ikut kuala selangor kot senang lagi.

Al Lebam posted on 30-11-2008 12:15 PM

Originally posted by ibnur at 30-11-2008 12:12 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif



aku rasa kalau dia exit bidor sesilap terus sesat.  :lol:  
ikut kuala selangor kot senang lagi.
hehehe... silap2 dia tembuih balik ke kelang...;P

alinone78 posted on 30-11-2008 01:33 PM

Balas #5 Al Lebam\ catat

swiss garden mmg bestttttttttttt tp klu yop nak menangis tak berlagu gi la sana ..

bukan apa .. jgn dh la mcm ulo .. lepaih tu bila mlm habis mati semua .. town terdekat pun manjung / lumut le r.. ada la 30 min ler .. ramai yg ke sana nyesal tak sudah .. tp errr yob org kayer tak per .. bleyh makan minum kat hotel j ..

mcm nih la yob .. teman rekemen .. Marina Cove Resort @ Teluk Batik Beach Resort .. klu nk yg murah Chalet pak Man / Chalet Kenangan pun bleyh ..

klu dok dekat lumut nih bukan apa .. bleyh juga mkn angin kat pangkor .. (pojikun kan menanti di sana .. tak pon dok pangkor dalam beach resort je l .. bleh si poji layan smpi ke bilik sekali .. ) :lol:

alinone78 posted on 30-11-2008 01:33 PM

al lebam & ibnur ..

tak de nye dia nak tembus mana2 .. kot2 keta dia ada gps .. mana tau ..

mama_ika posted on 30-11-2008 09:00 PM

ikut jalan kuala selangor pun ok..selamat duit tol..tapi jalan bumping sikit la...

shahx posted on 30-11-2008 10:02 PM

Originally posted by alinone78 at 30-11-2008 01:33 PM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
swiss garden mmg bestttttttttttt tp klu yop nak menangis tak berlagu gi la sana ..

bukan apa .. jgn dh la mcm ulo .. lepaih tu bila mlm habis mati semua .. town terdekat pun manjung / lumut l ...
aku penah drive kete kul 2 pg pegi swiss garden.. seram tul... huhu...

illa posted on 30-11-2008 10:56 PM

ok,trima kasihla smua, teman rasa teman ikut hway smpai bidor pastu tlk intan-manjung-lumut. Kete teman idak le ada gps tp hp adala jgk. Tgk guna hp aje le ..

shahx posted on 30-11-2008 11:13 PM

Originally posted by illa at 30-11-2008 10:56 PM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
ok,trima kasihla smua, teman rasa teman ikut hway smpai bidor pastu tlk intan-manjung-lumut. Kete teman idak le ada gps tp hp adala jgk. Tgk guna hp aje le ..
selamat dtg ke lumut... :lol:

gelangkristal posted on 1-12-2008 11:01 AM

Balas #13 illa\ catat

kita penah lalu jln ni...bidor-lumut amik masa 1.5 jam.

sebringfgk posted on 1-12-2008 11:08 AM

kalo xnk penin pala...kuor ikut gopen@spg pulei...masuk ikut bt gajah...cari je jln ke lumut....

gelangkristal posted on 1-12-2008 11:10 AM

Balas #16 sebringfgk\ catat

tuan rumah ni dari kl...bidor yg paling dekat kalo dari belah selatan.

AnBulisia posted on 1-12-2008 11:19 AM

mcm nih la yob .. teman rekemen .. Marina Cove Resort @ Teluk Batik Beach Resort .. klu nk yg murah Chalet pak Man / Chalet Kenangan pun bleyh ..

Marina Cove jangan pegi... tak best lansung... service hampehhhhhhh

AnBulisia posted on 1-12-2008 11:27 AM

Originally posted by sebringfgk at 1-12-2008 11:08 AM http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
kalo xnk penin pala...kuor ikut gopen@spg pulei...masuk ikut bt gajah...cari je jln ke lumut....


aku setuju dengan cadangan ini,

keluar gopeng atau simpang pulai - masuk batu gajah - seputeh- terus ke lumut....

nu_Ouija_Board posted on 1-12-2008 02:24 PM

masuk meru - kapar - kuala selangor - sekinchan - sabak bernam - perak...

gelangkristal posted on 1-12-2008 02:27 PM

Balas #20 nu_Ouija_Board\ catat

baru ingat...ye lah...sepupu saya yg dok kat klang guna jalan ni...

Pikir posted on 1-12-2008 02:32 PM

Reply #19 AnBulisia's post

ai pn setuju yu:$

sebringfgk posted on 1-12-2008 02:41 PM

Originally posted by nu_Ouija_Board at 1-12-2008 02:24 PM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
masuk meru - kapar - kuala selangor - sekinchan - sabak bernam - perak...

blh gak ikut jln ni...
kalo nk sight seeing&xnk terkejo2

gelangkristal posted on 1-12-2008 02:44 PM

rasanya cam tuan rumah udah fenin-fenin, nak ikut laluan mana

Pikir posted on 1-12-2008 02:47 PM

kalo tak biasa jgn ikut ( meru - kapar - kuala selangor - sekinchan - sabak bernam - perak...) takut sesat je

baik ikut hiway plus keluar simpang pulai - masuk batu gajah - seputeh- terus ke hiway lumut....
Page: [1] 2
View full: laluan terdekat KL-LUMUT