caroc_cute posted on 5-12-2008 03:41 PM

dah lewat period seminggu,dah wat UPT test & scan tp...

.............

[ Last edited by  caroc_cute at 1-2-2009 12:35 PM ]

an2kecik posted on 5-12-2008 04:14 PM

tunggu je dulu....jgn mkn ubat tu dulu...
sbb kdg2 ms awal2 x nmpk lg ms scan....
mane tau kot2 ade ke....
biase doc akan soh dtg 2 weeks later...

caroc_cute posted on 5-12-2008 04:32 PM

Balas #2 an2kecik\ catat

tu lah tu an2kecik...
next week g lg...
pg td pun wat UPT -tive

mek_ja posted on 5-12-2008 04:43 PM

tuan rumah..

mintak maaf le nak ckp sket...

dah berlambak thread mcm ni
ngapa tak search dulu ?

Calla lily posted on 5-12-2008 05:25 PM

berapa byk lah thread mcm nie yg mod kene tutup nnt
apa salahnya masuk thread lain yg berlambak cerita psl nie
letih ler aku nak reply :L :L :L :L

caroc_cute posted on 6-12-2008 01:39 PM

Balas #4 mek_ja\ catat

mintak maaf yer...
saye dah lame join forum ni,tp thn 2005.skang baru mula nak buka blk.
mintak maaf sgt2,sbb sy xtau dah ade thread ni.
minta maaf sgt2. x apelah,saye cube tanye pd yg lain.ingatkan nak bertanye pd yg sudi mendengar permasalahan org yg mengalami mslh mcm saye.
mintk maaf..mintak maaf

caroc_cute posted on 6-12-2008 01:41 PM

Balas #5 Calla lily\ catat

calla lily
mintaklah pd mod utk tutut thread ni.
saye xkan bertanyer lg.
trima kasih
a'kum

sofiajane posted on 6-12-2008 03:20 PM

Balas #7 caroc_cute\ catat

siann caroc..jangan kecik hati ekk...nih pia tolong jawab setakat mana pia tahu..

last u period 30/10 kan..dan sampai skrg tak period2 lagi kan..? so,period u dah delay dkat seminggu..tapi yg musykilnya pd 18/11 itu ari, ada kluar darah seketul..dan after buat upt and scan,doc still tak boleh sah kan yang u preknen..maybe sbb period u delay baru beberapa hari so susah nak detect either u preknen or not..

apa kata u tunggu lagi seminggu ..biasanya kalau kita lewat period sampai 2 mggu ,bila buat upt ,resultnya lagi clear..sbb  hormon hCG kita dah kuat dalam tempoh tu....tapi kalau u masih tak period next week and lepas buat upt still -ve resultnya, barulah u tanya doc apa nak buat seterusnya...

ada sesetengah orang period pernah delay sampai 3 bulan,tp tak preknen pun..kadang2 tu perubahan hormon dlm badan pun mempengaruhi kitaran haid ni..

caroc...maybe u bley study sikit2 apa yg telah dibincangkan oleh kwn2 kat thread ni...
>>> http://mforum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=386083&;page=1 <<<

[ Last edited by  sofiajane at 6-12-2008 03:42 PM ]

sofiajane posted on 6-12-2008 04:02 PM

kalau u preknen kan, ini due date calculator u..

http://i150.photobucket.com/albums/s85/sofiajane/iv-1.jpg

Baiduri Othman posted on 6-12-2008 06:29 PM

Reply #8 sofiajane's post

Betul tu. Mcm kes kakak ipar saya. Dia tak period sampai 5 bulan & even berbulan2 lamanya. Dia memang ada masalah dgn fertility. Bila check kat doctor memang dia tak pregnant. So bagi dia ubat sp. darah haid tu keluar. Masa few mths tu dia ingat dia memang pregnant ttp perut tak jugak besar2. Tu lah dia suspect dia tak pregnant & jumpa doctor.

nuds posted on 6-12-2008 08:45 PM

caroc...aku dulu cam ko laaaa....period sampai 6 bulan tak dtg...sethn 2 kali aja...tu pon pasal mkn ubat...

hormon tiriod tinggi mmg susah nak ngandung....

agaknya caroc skrg kena PCOS kot...cuba pergi gynae balik...buat vagina scanning buleh nmpk clear kalau ada PCOS...

caroc...hang jgn kecik hati....aku tau...hang terdesak...sbb tu hang bukak thread....aku pon 5 thn kawen baru dpt anak...

hang jgn sedey...okay....

nuds posted on 6-12-2008 08:47 PM

calla....tak baik leee hang kata lagu tu...kalau tak mo balas hang diam jek laaa...

thread2 sebegini mmg byk...kawan tu desperate....maap laa aku teremo sket...kalau org susah hati pasal lambat dpt anak...aku penah rasa...

honeybee1802 posted on 7-12-2008 07:56 AM

aku ari tuh check upt lambat gak kuar result negativenyer...senang citer wait till after 10 days or 2 weeks je ler..mmg letih nunggu resultnya, ngan bdn tak siaht pulak tuh...
tp 2ndly, ada jugak sbb kite dok teringin nak pregnant, hormon kite jadk mcm org pregnant, but tidak...
apa2 pn kalo nak makan ubat kuar period, tunggu ah dulu...bwk2 bertenang dulu...anyway, keep your womb supplemented..so biler ada bb, senang skit nak lekat bebetul..

caroc_cute posted on 7-12-2008 06:13 PM

Balas #11 nuds\ catat

thanks nuds..
ectelly,mmg terdesak..
xtau nak tanyer kat sape.,mmg dah lame xg gynea.last g thn lepas.thn ni regular period tiap2 bulan dtg.last bulan 10 ni je delay.
insyaallah,ari selase ni caroc g blk specialist kat muar tu.
mintk maaf semua,caroc ter emo skit.sedih dok org kate gini.caroc minta pade yg sudi bg nasihat.
trima kasih atas nasihat dan keperihatinan kwn2 semua pd caroc.org yg allah permudahkan untuk mendapat rezeki zuriat xtau perasaan org yg mcm caroc.

caroc_cute posted on 7-12-2008 06:17 PM

Balas #8 sofiajane\ catat

thanks pia,smlm jumpe dgn sepupu pun dia kate gitu jugak.hari selasa ni caroc g speciallist muar blk.
sbb dah 6thn kan.org yg kendian2 kawen anak dah berderet2.caroc still dok gini jugak.
trima kasih atas nasihat n opinion pia:)

caroc_cute posted on 7-12-2008 06:20 PM

Balas #10 Baiduri Othman\ catat

thanks bai
ramai juga yg masalah mcm caroc ye.sbelum kawen berat caroc just 45 je,pas kawen berat naik mendadak sampai 68kg.mmg berat time tu.period terrus xteratur.
trima kasih atas nasihat semua.caroc amat2 hargai

Baiduri Othman posted on 7-12-2008 06:54 PM

Reply #16 caroc_cute's post

Berusaha je lah. Mcm my brother's SIL umur 19 thn kahwin ttp tak dpt mengandung sampai umur 24 thn. Bila mengandung pulak baby mati lemas dlm perut. Terpaksa keluarkan baby buat C-Sect. So after 2 years she finally got pregnant & got a baby boy. All the best kat caroc_cute. Selain berusaha sp boleh mengandung, bnyk berdoa dgn Allah swt. Try amal baca Yassin & ayat Qursi setiap hari or bila ada kelapangan esp lepas solat. InsyaAllah. Saya berdoa sempena hari & bulan baik moga caroc_cute akan get pregnant.:loveliness:

caroc_cute posted on 7-12-2008 07:24 PM

Balas #17 Baiduri Othman\ catat

thanks bai doakan tuk caroc...
slamat hari raya aidiladha tuk semua
Page: [1]
View full: dah lewat period seminggu,dah wat UPT test & scan tp...