iceng posted on 12-12-2008 10:50 AM

Mesin basuh baju dengan pengering sekali...

Sorrylah mod kalo tak sesuai nak bertanya kat sini...aku nak tanyalah kat para wanita sume..sape2 yg tau tak kat mana ada jual mesin basuh baju ngan pengering sekali...kalo tau..kat mana ek ada jual?? and berapa harganya??

ahmad_eusoff posted on 12-12-2008 11:02 AM

tumpang kt jiran je,buat apa beli

iceng posted on 12-12-2008 11:07 AM

lorrr...kalo aku ade jiran takde lerr aku nak beli nye...adeyh...:mad:

mirasz_v9 posted on 12-12-2008 11:07 AM

Eh...bukanka mesin basoh atomatik dah siap ada spin dry nyer function? bli la satu....

sueria_azlee posted on 12-12-2008 11:09 AM

Originally posted by ahmad_eusoff at 12-12-2008 11:02 http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
tumpang kt jiran je,buat apa beli

kalo hari2 dok tumpang kat jiran..mahu dia nampak muka kita aja terus tutup pintu..x pon letak sign board..washing mc + dryer..rosak..;P ;P

rasanya kat electrical shop ada jual..hari tu ada nampak kat seng heng tapi x pasan lak berapa rm..

AnitaSabrina posted on 12-12-2008 11:22 AM

For me, I beli washing machine and dryer separately.  

Dulu ada dryer Siemens.  Tapi rosak after about 2 years.  I called Siemens but they said 'better buy new one sebab parts semua from Germany and more expensive to repair than to buy a new one.'  :@

Now I use a Malaysian made one.  Apa ntah nama dryer tu - jenis yang dry guna hangers.  So baju tak berkerepot bila keluar from the dryer.  Just nice and warm.  Some clothes no need to iron sebab dah nicely dry.  

Oh yes, the Malaysian dryer is cheaper to use than Siemens - less electricity consumption.

intelpentium5 posted on 12-12-2008 11:23 AM

bajet bape?
kalo bajet banyak bolela amik yg auto tp kalo setakat bajet ciput je amikla yg semi auto tu pon bole gak.
harge biasenye depend pd brandnye....kalo setakat brand2 kampong je rasenye yg semi auto tu dlm RM300 bole dpt.silap2 yg RM200++ pon ade kot.yg auto rasenye paling murah pon dlm RM500 atau RM400++ tgk brandla.selain dr bajet dan brand tgk gakla untuk brape kilo punyer.kalo untuk keluarge beso kenela beli yg berkilo2 so hargenye pon bergande2le.banyak tmpt ade especially kedai letrikla mcm Sen Heng ke atau singer atau kt hypermarket mcm Tesco,Giant, Carrefour.Hope info nie dpt bantu.

iceng posted on 12-12-2008 11:37 AM

bajet dalam 1000 lah...aku nak mcm kat dobi punye tu...senang...

budakcikangcute posted on 12-12-2008 11:55 AM

aku rasa maksud tuan umah ni ialah mesin yang dengan pengering...
bukan yang biasa ade spin tu...
ni kira kuar2 je terus siap dah kering tak payah sidai...

aku penah tengok kat carefour alamanda
brand LG

rega 3999.
tu rega 5 bulan lepas..skrg dah murah sikit kot

tenteng posted on 12-12-2008 11:57 AM

Reply #8 iceng's post

kalau mesin basuh macam kat kedai dobi tu...

mahal la skit harga dia..sure lebih seribu..kalau nak beli 2-2 la..

tp kalau takat nak beli mesin basuh auto, dah lepas dah..

cumanya...better beli mesih basuh yang bukak atas, bukan bukak depan...

mesin bukak depan berat gler n kalau rosak, mahal kor nak kena baiki..

utk dryer, pg la tanya kat kedai2 letrik..sure adanye...

iceng posted on 17-12-2008 03:44 PM

Reply #9 budakcikangcute's post

uit...dekat tu ngan seri kembangan..tp mahal giler lah pulok...
Page: [1]
View full: Mesin basuh baju dengan pengering sekali...