kirawang Publish time 15-12-2008 01:00 PM

RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK

Aku dah lama perhati rumah ni kat kemensah..
Dr masa tengah pembinaan, hingga sekarang dah ada penghuniduduk pon..

Located kat Kemensah, sempadan melawati..
bagi aku mmg cantik..

sapa nak buat rumah, boleh lah ambil contoh..

Gambar yang ditunjukkan dr bahagian belakang.
Bhg depan, terus naik tingkat 3, maknanya kitchen may be ditingkat 3.
Rumah ni atas bukit.

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01607.jpg?t=1229317177

[ Last edited byctredzuan at 8-5-2009 19:23 ]

mfr892005 Publish time 6-10-2008 08:08 PM

gambar rumah menarik cantik mewah

salam....
sory kalau thread ni dah ade....dah try search tapi x jumpa....
thread ni aku buke pasal nak tengok gambar rumah yang menarik.....


tujuan nya aku nka tepek gambar tu dalam bilik aku.....nak tengok tiap2 hari bagi memotivasikan aku supaya lebih gigh berusaha...:D

so sesiapa yg ade gambar tu kongsi2 lah yer:)

Eisya Publish time 6-10-2008 08:36 PM

Originally posted by mfr892005 at 6-10-2008 08:08 PM http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif
salam....
sory kalau thread ni dah ade....dah try search tapi x jumpa....
thread ni aku buke pasal nak tengok gambar rumah yang menarik.....


tujuan nya aku nka tepek gambar tu dalam bilik...

Kata-kata awak mmg betul, elok tu dijadikan motivasi...hari raya keempat yang lepas, eisya pergi melawat rumah semi-d di seremban...huh mmg ken ngan citarasa...tapi harganya belum la lagi mampu untuk dimiliki...tapi bila teringatkan rumah tu rasa nak kerja kuat makin bersemangat la..

fidajeff Publish time 10-10-2008 09:51 AM

http://www.cty.com.my/images/peak.jpg
dapat sebuah cam ni pun dah syukur sgt..

http://www.cty.com.my/images/p17.jpg

dapat yg ni pun ok...


http://www.rafatopstar.5u.com/images/rumah_dr_amnah_500x344.jpg

kalau dapat yg ni lagi tak terkata laaa...dalam mimpi jer la...


http://nakbayarhutangptptn.files.wordpress.com/2008/05/rumah-banglo-dan-kolam-renang.jpg

siap ada kolam mandi tuhhh....

jo_je Publish time 12-10-2008 06:37 PM

Reply #3 fidajeff's post

rumah yg gambar first tu cantik ahhh...

stokin_busuk Publish time 13-10-2008 10:31 AM

teringinnyerr kalo dapat rumah besar tue

razifah Publish time 15-10-2008 08:47 PM

mcm silap masuk umah jer nie...:o

cguct1970 Publish time 15-10-2008 08:54 PM

Reply #2 Eisya's post

bro..lu silap Parking laaaa...ni kena mintak mod moved ke hobby n living aaa....:lol:

razifah Publish time 15-10-2008 09:05 PM

Balas #7 cguct1970\ catat

hehehe akak gune word silap parking....dah PM ..kite tgk apa respon dalam seminggu nie....

faizrashid80 Publish time 16-10-2008 10:44 AM

Reply #4 jo_je's post

aah aku setuju - aaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrghhhhhhhhh - blh curi tak? buat masuk poket. geram betul

nazurah Publish time 16-10-2008 11:08 AM

itu pasal wa tamau komen...

kita bleh komen kebun dan landskap dia aje... lain2 diluar bidang kuasa kita...:lol:

razifah Publish time 16-10-2008 08:36 PM

Balas #10 nazurah\ catat

:lol: ;P ....

kirawang Publish time 15-12-2008 01:02 PM

tengok, persekitaran belakang , laman yang luas dan hijau...
http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01606.jpg?t=1229317281

nuryta Publish time 15-12-2008 01:04 PM

cantiq nyer...
atas bukit :funk:

kirawang Publish time 15-12-2008 01:05 PM

Persekitaran rumah ni...jiran jiran..rumah tak lah lawa, tapi aku tempek, ianya dikaki bukit atau dilereng bukit..


Ini project amber Hill ..kalu runtuh, habis lah jalan nak masuk rumah elit elit tu..
http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01598.jpg?t=1229317477

Dulcy Publish time 15-12-2008 01:09 PM

stabil ker kat atas bukit tu ? Hehehe.. kitchen tak semesti kat belakang kan, maybe kat tepi pon buleh buat kitchen, kat atas sekalik mesti bilik.. try2 la amik gmbr depan plak.. org melayu nyer ehh

kirawang Publish time 15-12-2008 01:09 PM

Berani tak U all duduk rumah ni...:)

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01601.jpg

misy Publish time 15-12-2008 01:09 PM

dah lama tak pegi area tu....

khabar angin kata rumah vip ni...melayu

janda dto K pun bermastatin kat sini (khabar angin gak)


ko org sana ke? nak tanya pasal jalan naik ke prima court....condition dia camana?

kirawang Publish time 15-12-2008 01:11 PM

Originally posted by Dulcy at 15-12-2008 01:09 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
stabil ker kat atas bukit tu ? Hehehe.. kitchen tak semesti kat belakang kan, maybe kat tepi pon buleh buat kitchen, kat atas sekalik mesti bilik.. try2 la amik gmbr depan plak.. org melayu nyer ehh


maksud saya, kitchen may be tingkat 3 terus,,
Parking terus tingkat 3.
Bahagian depan tak nampak sangat, pagar tinggi...
lagipon nampak biasa je, nampak macam rumah teres 1 tingkat saja.

kirawang Publish time 15-12-2008 01:13 PM

lagi dilereng bukit...

Yang ni, nampak tingkat 3 terus,,,
http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01599.jpg?t=1229317924

kirawang Publish time 15-12-2008 01:15 PM

yang ni, nampak 1/2 masuk gaung rumah dia..:)

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC01600.jpg?t=1229318054

kirawang Publish time 15-12-2008 01:18 PM

Originally posted by misy at 15-12-2008 01:09 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
dah lama tak pegi area tu....

khabar angin kata rumah vip ni...melayu

janda dto K pun bermastatin kat sini (khabar angin gak)


ko org sana ke? nak tanya pasal jalan naik ke prima court. ...

mereka dok kat bukit kemensah..Yang ni, bukan bkt kemensah..
kemensah je.

Bkt kemensah, belakang zoo, yang tengah kecoh sekarang.

Aku tak dok sini, tapi 2009 pindah area ni.

kirawang Publish time 15-12-2008 01:31 PM

Yang ni rumah lain...ID ...lawa lawa,,

Bawah tangga, mereka buat pond...

Nampak luxury..

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/pond-inside.jpg?t=1229318912

kirawang Publish time 15-12-2008 01:33 PM

Perhatikan wall..

Nampak kemas,,,mereka cover dengan kayu..

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/wall2.jpg?t=1229319162

kirawang Publish time 15-12-2008 01:36 PM

Toilet..

sambil dok dalam bath up, sambil menikmati kehijaun pokok.

http://i96.photobucket.com/albums/l199/shaari_anuar/DSC00482.jpg?t=1229319304
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full version: RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK