nurulazzah05 posted on 16-12-2008 12:44 AM

nak tahu kat mana ada dokter pakar kulit yang bagus....

nak tanyakan kat sape2 dokter ker... forum semua tahu tak hospital mana yang bagus leh ubatkan penyakit saya ni... i dah cuba pergi jumpa dokter kulit PPUM.. tapi tak jalan gak... i sebenarnya alah kepada seafood.. ayam dan sesetengah jer ikan.. boleh dikatakan semua makanan tak boleh makan... ikan kering dan ikan bilis pun kadang2 gatai. my friend kata i kena jadi vagiterian ( tak kuasa rasanya nak makan sayur jer hari2) mau jer berat badan i kurang 4 kg sebulan. Dah la badan i kurus.. kalau gatal kulit i tak boleh tido.. asyik berjaga jer malam2 ( terpaksa telan ubat tahan gatal) sapu ubat.. hurmmm.. jangan cakaplah.. dah bosan rasanya...masalah terbaru saya gatal alahan saya dah semakin merebak kat jari ******king.. so memang alah betul nak siang ayam dan udang .. nasib baik ada bibik tolong buat.

so hari tu ada jumpa dokter kat PPUM... dokter tu ckp selain kena pantang. saya kena cukup tidur dan tak boleh stress !!!!
kalau bincang bab stress ni ... aku rasa dunia sekarang sumua ada penyakit stress (stress aku ialah tak boleh makan !!!,sedih pun ada) tak tahu nakmengadu kat sape.... bgtahu kat dokter pun dia bagi ubat yang tak tahu bila boleh baik... so sekarang ni aku stress nak makan. kalau dah lama tak makan benda aku alahan tu, aku nampak lagi teruk gatal dia, Allah jer tahu...

tolonglah bagi nasihat kat aku... sebab aku memang kena banyak berpantang. aku pun tak mahu kurus 'cekeding'  :'( semata2 kena pantang makan..

TQ

yukitada posted on 22-12-2008 09:57 AM

dok mane ? sy penah g klinik pakar kulit dr mad noh, tingkat satu di jln TAR kl.sekali lalu susah nk nampak. die kena jalan dr globe tu.

penah g 2x setakat nie tak menghampakan.

maklumlah org pakar , die tgk skt je dah tau sakit ape. ramai gak org yg dtg skrg..

hypnose_s posted on 22-12-2008 01:38 PM

Reply #1 nurulazzah05's post

kalau u allergic pada certain foods,memang xde ubatnya..
u just kene elakkan makanan2 tu...
ni bukan pasal sembuh or whatever...ni sebab badan u punya immune system hypersenstive kat certain substance...

betul la yg doctor tu cakap....
kalau stress,allergic/penyakit kulit boleh naik balik...mcm psoriasis jugak...

serimaya posted on 23-12-2008 12:28 AM

Originally posted by nurulazzah05 at 16-12-2008 12:44 AM http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
nak tanyakan kat sape2 dokter ker... forum semua tahu tak hospital mana yang bagus leh ubatkan penyakit saya ni... i dah cuba pergi jumpa dokter kulit PPUM.. tapi tak jalan gak... i sebenarnya al ...

hari tu masa dlm pantang anak ketiga saya pun kena penyakit gatal2 macam awak ni.saya dapatkan rawatan di klinik Mad Noh..Jln Tar..sekali pegi jer terus ok sampai la hari ni..alhamdulillah..

ahmad79 posted on 23-12-2008 09:43 PM

cerita pasal sakit kulit nih bleh try dengan daun belimbing ramas n lumur....ramas taruk dalam air(jgn sampai hancur) buat mandi.

ahmad79 posted on 23-12-2008 09:49 PM

haaa....ada pun

http://rampaiseri.wordpress.com/2007/06/14/pelbagai-khasiat-herba/


* Belimbing ubat kurap, kencing manis
Kajian mendapati, belimbing besi atau turut dikenali sebagai belimbing segi (Averrhoa carambola) mengandungi pelbagai khasiat.
Bagi setiap 100 gram belimbing yang dimakan, ia mengandungi 35.7miligram kalori untuk tenaga, 0.37g protein, 9.38g karbohidrat, 0.9 gserat, 6.0mg kalsium dan 1.65mg zat besi.
Dalam perubatan tradisional, daun dan jus belimbing banyakdigunakan. Empat atau lima helai daunnya yang ditumbuk lumat bolehmengubati demam campak, kurap, panau dan sakit kepala.
Caranya adalah dengan menampalkan daun belimbing yang ditumbuk lumatitu ke bahagian yang terkena penyakit kulit tersebut atau di dahi jikaseseorang sakit kepala.
Kaedah ini dikatakan lebih mujarab jika ramuannya dicampurkan dengan asam jawa dan beras sewaktu menumbuk.
Bagi jus belimbing pula, ia dipercayai baik untuk merawat kencingmanis, mengurangkan tekanan darah tinggi, sakit tekak dan pelawaskencing.

nurulazzah05 posted on 10-1-2009 03:47 PM

hari tu pegi klinik pakar kulit kat PPUM... dokter sana bz sekali, nak cerita bab penyakit saya pun macam tak sempat, so cerita yg penting2 jer... kena ambik temujanji lain lagi, sekarang pakai ubat dia bagi tu... dah 2 bln lebih ni... hmmm nampak mcm tak jalan jer... mkn skit ayam terus naik, aku sambung ubat kat farmasi... ok skit... pakai tiap2 hari... haaa jalan skit ubat dari farmasi ni. heran aku takkan ubat doktor kulit pun tak jalan...sekarng ni kalau boleh aku nak elakkan stress... alhamdullialah lebih baik sekarang ni, cuma makan tu kena control dari mkn benda alahan, kalau bincang bab makan makanan tambahan ni aku rasa kena mantainan selalu, lagipun barang tu bukan murah...

tiramissu posted on 12-1-2009 03:13 PM

Balas #2 yukitada\ catat

ada no tel klinik tu tak?

makyang posted on 13-1-2009 09:06 AM

Reply #2 yukitada's post

Dr yang ni ke? Nak jumpa la juga kot2 boleh bantu eczema ku nih...

Klinik Pakar Kulit Md. Noh
87, Tingkat 1, Wisma Mohd Ebrahim
Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50100 Kuala Lumpur
Tel: 03-2693 9793
Fax: 03-2693 0799

talapia posted on 13-1-2009 10:58 AM

Reply #9 makyang's post

makyang nk pegi check ur eczema ke kt klinik ni? nnti dah pegi share info k...

plan nk bawak anak gi specialist gakla.. kesian kt dia... eczema dia tak ilang2.

makyang posted on 13-1-2009 11:25 AM

Reply #10 talapia's post

Insyaallah... no problem

tiramissu posted on 14-1-2009 12:46 PM

saya dh kol klinik dia. dia kata jumpe dr. je bayar dalam RM70-RM100 tak termasuk ubat. Aku pun nk pegi gak tp takut mahal sgt..tak mapu lak.

talapia posted on 14-1-2009 12:51 PM

Reply #12 tiramissu's post

specialist mmg camtu

consultation fees je dah 100.. lom ubat lagi. dah tu.. bkn kene pegi skali terus baik.. mau gakla 2 3 kali bersua... hehe

millennium girl posted on 14-1-2009 03:30 PM

Reply #9 makyang's post

my sis g specialist ni laa utk eczema dia. 1 masa dulu (thn 2001) eczema dia teruk giler. kena kat kaki. takleh berjalan sbb kena kat tapak kaki. nak g skola pon takleh. ada gak budak2 yg mcm jauh2kan diri dari dia. igt kena kusta kot:)  

g doc ni, dia bg ubat, follow up, cream, blablabla.. smpai laa da ok laa kaki dia. kdg2 je kena sbb degil nak gak mkn seafood. tp kira eczema dia da terkawal la

tau dr md noh ni po da lama, sejak thn 1992 (masa tu muka aku naik jerawat byk giler). pastu bibir lak sensitif giler dgn ubat gigi la, apa laa...  since than da jd biasa dgn dia

and yes mmg agak mahal tp berbaloi dgn hasil dia. nama pon specialist kan.

IDB posted on 24-1-2009 10:12 PM

Pakar kulit pilihan saya Klinik Dr.LP Tan, TTDI..eczema solve dan lately muka rashes sbb tukar krim muka...dalam seminggu dah nampak beza...rashes kurang dan muka lebih licin.

nisashaari posted on 3-12-2012 01:25 PM

yukitada posted on 22-12-2008 09:57 AM static/image/common/back.gif
dok mane ? sy penah g klinik pakar kulit dr mad noh, tingkat satu di jln TAR kl.sekali lalu susah nk ...

nak tau boleyh ? brape skali treatment ?


Nurin_Irdina posted on 3-12-2012 10:55 PM

untuk sakit kulit better try produk sne.....www.produksne.com.my

pakupayung21 posted on 6-12-2012 10:38 AM

saya ada eczema sejak kecil..eczema ni mcm penyakit 3 serangkai jugak lah..dia bersekali dengan resdung dan asma..saya selalu dapatkan rawatan di klinik baharom, jalan sentul..no tel 40423049..

selalu saya akan terus amik injection terus ke kulit. dia akan supplykan sekali dengan ubat gatal dan alegic..bab makan pun u mmg kena pantang..especially ayam, seafood dan ais..alhamdulillah..eczema saya skrg ni terkawal..dulu kaki smpi berdarah x boleh jalan sbb pecah-pecah..now dah ok

BellezzaKim posted on 6-12-2012 01:19 PM

Jangan nangis & sedih. Kalau boleh, you cuba SNE capsules. Sya ada seorang kawan juga masalah dengan masalah kulit. kulitnya sangat sensitive and kebanyakkan makanan tak boleh makan.

Tapi, selepas did ambil SNE capsules, masalah kulitnya dah semakin sembuh dan sekarang dah pulih. At least seafood dia dapat makai sekarang...

Why Does SNE Natural Essence Possess Such a Wonderful Effect Against Wounds and Skin Infections?


And How Does it Help in Self-Repair Post-operation Wounds?
SNE Natural Essence contains Macromolecular Mucopolysaccharides, oligomeric procyanidolic complex (OPC), mushroom colloids, carotenoids, alkaloids, terpenes, flavones and organic acid to boost the immune system, invigorate blood circulation, alleviate inflammation, pain, and promote the repair of tissues.

Hundreds of active ingredients contained in SNE Natural Essence possess significant anti-inflammatory and analgesic effects. They also speed up the healing of wounds.

SNE Natural Essence is rich in active ingredients which have anti-inflammatory and analgesic effects, as well as ingredients which promote self-repair mechanism of damaged tissues such as flavones and organic acid. These ingredients promote regeneration and healing of the epidermis without leaving any scars. They are especially effective in the treatment of scald, burn, cut, bedsore, psoriasis, systemic lupus erythermatosus and other skin diseases. It is suitable for oral consumption and external application
The anti-bacterial and anti-inflammation ingredients in SNE Natural Essence include  Macromolecular Mucopolysaccharides, oligomeric procyanidolic complex (OPC), unsaturated fatty acid, nucleic acid, organic acid and positively charged fibres. Total nutrition such as vitamins and trace elements promote healing of post-operation wounds, promote blood circulation, relieve stasis as well as prevent viral and bacterial infection to accelerate the recovery process.



devign posted on 15-2-2013 03:02 PM

utk penyakit kulit, the best u jumpa pakar kulit.. dr pakar kulit terbaik. dr ruban nathan.. xcaya ce google :)

benzhen posted on 4-9-2013 03:04 PM

nak tanye,nak pegi klinik tu kne buat appointment dlu atau juz walk in je ?? sebab i call byk kali susah na dpt..asek masuk faks..

Swift posted on 5-9-2013 11:57 AM

pakupayung21 posted on 6-12-2012 10:38 AM static/image/common/back.gif
saya ada eczema sejak kecil..eczema ni mcm penyakit 3 serangkai jugak lah..dia bersekali dengan resd ...

ari tu anak sy sakit kulit di telapak kaki, kitorang bawak dia jmpa dr baharom gak..
dia tu pakar injection .. :P
mmg suka bagi injection.. hehe..
tapi, kaki anak sy tu mmg banyak la perubahannya lepas first time treatment tu..
hari sabtu ni nak kene gi lagi... follow up + maintenance..

pakupayung21 posted on 5-9-2013 08:20 PM

Swift posted on 5-9-2013 11:57 AM static/image/common/back.gif
ari tu anak sy sakit kulit di telapak kaki, kitorang bawak dia jmpa dr baharom gak..
dia tu paka ...

alhamdulillah..anak eczema jgk ke? saya mmg pg berubat dgn doktor baharom ni dr umo 8 tahun lg..now dah 28 tahun:$

Swift posted on 9-9-2013 08:40 AM

pakupayung21 posted on 5-9-2013 08:20 PM static/image/common/back.gif
alhamdulillah..anak eczema jgk ke? saya mmg pg berubat dgn doktor baharom ni dr umo 8 tahun lg..no ...

anak sy bukannya kena eczema. Tak tau nak panggil apa. Ada biji2 berair yg gatal keluar kat tapak kaki dia.  Nak ilangkan gatal tu sy cucuk kasi buang air gatal tu, and then dia melarat2 sampai teruk merah2 tapak kaki dia... kesian betul.  Tapi sekarang dah ok, cuma baru2 ni dia naik balik sket... tu yg pegi balik jmpa dr baharom last saturday.

Anyway, dr baharom will be on leave Nov n Dec ni... ni dia yg cakap masa jmpa ari tu.
So kalau ada plan nak jmpa dia, pi la before dia cuti 2 bulan nanti.

cmf_kunyit posted on 9-9-2013 09:01 PM

ada kawan rekemen seorg doc area subang SS15 sebaris ngn maybank tu.doc singh katanya..bole la cuba..
Page: [1]
View full: nak tahu kat mana ada dokter pakar kulit yang bagus....