mofars posted on 17-12-2008 04:00 PM

Perkhidmatan Mengajar Agama

assalamuaalaikum...saya menyediakn perkhidmatan untk mengajar mngaji alquran ke rumah2...area kl dan petaling jaya..siapa berminat blh PM saya untuk perbincangan lanjut....sekian terima kasih..
Last edited by mnm77 on 30-7-2013 08:56 AM

miafarhan posted on 18-12-2008 10:03 AM

Reply #1 mofars's post

berapa fee??

mofars posted on 18-12-2008 02:52 PM

Originally posted by miafarhan at 18-12-2008 10:03 AM http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif
berapa fee??

fee insyaallah sy akan PM

miesra08 posted on 24-12-2008 10:39 AM

Mencari kelas2 agama utk belajar sembahyang dn mengaji

asskm semua...

Ada sesiapa tahu diantara forumer sekalian kelas2 agama tuk belajar sembahyang n ngaji isekitar shah alam tau KL.. Bukanlah saya tidak tahu sembahyang tp akibat kelalaian duniawi saya leka n lupa akan kewajipan itu.. Azam 2009 ini sy nk memperbaiki apa yg tidak betul dlm diri sy.. sy nak bermula dari A-Z... kkdg sy sedih sgt sedangkan ibubapa sy dh beri yg terbaik utk pendidikan agama ini.. sy yg jahil terlalu leka dgn kehidupan .. dulu disekolah rendah n menengah sy salah seorg pelajar yg terbaik mengenai hafazan n agama tp bila habis sekolah saya lupa segala:'( :'( :'( :'( ... bila baca buku solat aper yg sy bc susah nak ingat.. sampai 1 tahap sy pk mybe Allah dh hitam kan hati sy utk menerima ayat2 tu.. Ada x sesiapa yg sudi untuk membantu saya..

Bedah279 posted on 24-12-2008 10:44 AM

Balas #1 miesra08\ catat

Putrajaya okay ke? setau aku masjid putrajaya ada buat kelas ngaji. Cuba you call diorg. tapi no phone takde le.

alanbudikusuma posted on 24-12-2008 10:46 AM

rajin2lah pandang kiri kanan bila jalan2...kadang2 ada diiklankan guru2 yang nak mengajar nih...

miesra08 posted on 24-12-2008 10:53 AM

Tima kasih..

mejik posted on 24-12-2008 10:53 AM

sila berjumpa dengan Ust Zainul Hilmi al-hafiz di masjid alam megah sec 28 shah alam. atau kalau nak no phone die, pm saye:$
harap beliau boleh membantu

miesra08 posted on 24-12-2008 11:28 AM

Originally posted by mejik at 24-12-2008 10:53 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
sila berjumpa dengan Ust Zainul Hilmi al-hafiz di masjid alam megah sec 28 shah alam. atau kalau nak no phone die, pm saye:$
harap beliau boleh membantu


kita dh pm awk dpt x?

akumakanhati posted on 24-12-2008 06:00 PM

jauhnye shah alam.. area damansara ade tak?

ibnur posted on 25-12-2008 10:08 AM

hari tu ada forumer posting tanya siapa nak belajar ngaji.  
nanti insyaAllah kalau saya jumpa balik thread tu.

ibnur posted on 25-12-2008 10:21 AM

okay...  sesiapa ada nak tanya atau nak memberi khidmat mengajar, sila post di sini.

miesra08 posted on 26-12-2008 10:50 AM

Originally posted by akumakanhati at 24-12-2008 06:00 PM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
jauhnye shah alam.. area damansara ade tak?


jauh keeww..?

tp org selalu ckp nak menuntut ilmu biar sampai negeri cina...:victory: :victory: :victory: ;P ;P

kabintang posted on 7-1-2009 03:54 PM

nak minta ajar anak saya umor 9thn & 17thn ... actually anak sedare husband ade 3 org belajar kat mesir, msg2 hafiz (btl ker ....) tp rasa cam segan nak minta tlg ... tak nak menyusahkan dorang ... anak saya dua leh baca, walo pun tak lancar sgt, yg 17 tu dah baca separuh quran dah tertangguh selama 3 thn, yg umor sembilan lak aritu ade ngaji ngan Ustazah sekolah agama dia, pastu tak dek org nak anta ambik lepas maghrib, sbb saya keje selalu balik lambat, langsung tak ngaji dah ... masa kes nurin aritu tak berani la nak lepas kan di apegi sorang ....

bape feenyer utk 2 org tu ...

[ Last edited by  kabintang at 7-1-2009 03:58 PM ]

ussopp posted on 7-1-2009 04:12 PM

tumpang tanya bagi sesiapa yg tahu, bukankah kita tidak boleh mengambil upah jika mengajar Al-Quran?

ada kisah tentang sahabat Nabi yg mengajar Al-Fatihah dan dihadiahkan busur panah,maka apabila dibawa berjumpa nabi, nabi mengatakan dia menerima busur panah dari neraka....

harap ada yg sudi menjelaskan.....

baby_bro85 posted on 7-1-2009 04:15 PM

Balas #13 miesra08\ catat

betul tu.. saya pun wlpun dah beranak pinak buat muka x malu jer
nak belajar agama nie.. sbnrnya bukan x boleh buat tapi takut yg di buat tu x sempurna..

zamnie posted on 20-1-2009 12:03 PM

sy berminat.. ari tuh ada ustazah dtg opis ajor tp skrg nih dia dah stop sbb jauh sgt kot!!!:(

iena11 posted on 21-1-2009 12:25 PM

Balas #1 mofars\ catat

Saya tinggal kat Flat area Bangsar. Tengah mencari guru utk ajar Agama utk anak umur 7tahun krn tidak dpt hantar dia ke sekolah agama. Harap boleh PM detail.

matakucing posted on 4-2-2009 06:47 PM

Saya pun tengah dok cari guru agama utk 3 orang anak saya ni,
-8 tahun
-7 tahun
-5 tahun

saya ni kat segambut, KL
tapi waktu siang x boleh coz keja
malam lah
saper2 yang boleh tu tlg pm yer...tq

nolya posted on 15-2-2009 12:00 AM

Originally posted by ussopp at 7-1-2009 04:12 PM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
tumpang tanya bagi sesiapa yg tahu, bukankah kita tidak boleh mengambil upah jika mengajar Al-Quran?

ada kisah tentang sahabat Nabi yg mengajar Al-Fatihah dan dihadiahkan busur panah,maka apab ...

Aku rasa tak salah kalau ada guru yg nak ambil upah ajar ngaji, cuma tak bolehlah nak terlalu letak harga. Pihak murid pula, bertimbang rasalah dan hadiahilah upahnya pada jumlah yg wajar.  Klau datang ke rumah guru, barangkali tak payahlah nak ambil upah, tapi kalau guru ke rumah murid, sapa nak bayar duit tambang, duit petrol motor/kereta.
Ada ibu bapa, duit tusyen piano, menari, bowling, golf anak, beratus2 sanggup bayar, tapi upah blajr ngaji cukup berkira sedangkan ilmu mengaji abadi.

carold posted on 19-2-2009 05:00 PM

x ade yg mengajar area jb ker..pm saya boleh

sri_iman posted on 22-2-2009 02:39 AM

saya juga memerlukan seorang ustazah untuk membimbing saya. saya tak nak tersasar jauh. yg lepas tu cukup2 lah pada saya. ada sesapa yang kenal orang yg boleh ajarkan bab2 agama ni. kalau dapat area ampang, syukur sangat2.

sisone posted on 23-2-2009 04:56 PM

dulu habis kerja jam 4:30pm, sy sempat gi masjid negeri Ipoh untuk ikuti kelas fardhu ain.  

tapi skrg bila waktu pejabat ditukarkan hingga ke 5:30pm, tak sempatlah sy untuk berkejar untuk kelas2 tersebut.

Sekiranya ada sesiapa yang tahu kelas2 fardhu ain di sekitar Ipoh dimana2 masjid untuk hari Sabtu dan Ahad, teringin jugak sy nak pergi..

Makanan rohanipun kena isi jugak.  Semoga ada yang dapat membantu.  Jazakalllah diucapkan.

miss_white posted on 5-3-2009 12:30 PM

dekat masjid negara ada di sedia kan kelas mengaji dan belajar bahasa arab
sy belajar fardhu ain di masjid negara kuala lumpur

miss_white posted on 5-3-2009 12:35 PM

ustaz yg  dtg mengajar mengaji dari rumah ke rumah biasa nya mahal
bayaran dlm rm 300
Page: [1] 2 3 4 5 6 7
View full: Perkhidmatan Mengajar Agama