hulubelang posted on 30-7-2004 05:22 PM

Terkena Buatan/Sihir Orang..?/latest by eastrun

:agr:My Pak Anjang pernah terkena santau...Teruk juga coz mula
mula dia kena admitted sebab suspect demam TB.Sampai kurus kering
di buatnya...At Last bawak pi jumpa orang alim and dapat la kuarkan
santau tu melalui muntah.Aku tengok sendiri le dalam besen tu...
Macam air longkang dengan bau punyalah kowwww...And ada
kuku,rambut,miang rebung,serbuk kaca...

Sejak pada tu aku mula la minat kaji hal hal camnie...

So...kalau ade sesiapa experience dalam hal camnie...bole la
cerita sikit sikit and camna korang atasinya...:onf:

[ Last edited by  Santeira at 9-5-2009 10:52 ]

eva posted on 30-7-2004 05:36 PM

sian dia kan hulubalang,...

my family pon kena.. dan kami berubat... tapi sipi2 benda tu masih ada lagi.. kengkadang terasa joint badan sakit... may be benda tu masih mencuba nak musnahkan kami..

jofizo posted on 30-7-2004 05:54 PM

hmmm... walaupun kita dah berada di zaman milenium ni... org yg ada hasad dengki ni masih lagi pakai cara ni.....

eva posted on 30-7-2004 06:19 PM

Originally posted by jofizo at 30-7-2004 09:54:
hmmm... walaupun kita dah berada di zaman milenium ni... org yg ada hasad dengki ni masih lagi pakai cara ni.....
masih ada jo... selagi nama manusia yg penuh hasad dengki selagi tu sihir tetap ada...
berkurun berzaman dah sihir wujud.. kenapa tak terhapus??? kerana manusia sentiasa ada perasaan tamak, hasad dan dengki kat org lain selagi tu dorang sanggup mengabdikan diri... ermmm agaknya dorang lupa kot balasan Tuhan :stp:

purple_orchid posted on 31-7-2004 10:55 AM

erhmm...i plak...tak kena santau..tapi kena sihir sbb kes tak layan cinta org....nyaris kena langgar ngan dia...eeiiiii..... i tahu biler i dah thn ke 3 di u....rupernyer i dah kena since i was form 2....penat jugaklah berubat kat darul syifa'....

Shieda posted on 1-8-2004 09:38 PM

Originally posted by hulubelang at 30-7-2004 05:22 PM:
:agr:My Pak Anjang pernah terkena santau...Teruk juga coz mula
mula dia kena admitted sebab suspect demam TB.Sampai kurus kering
di buatnya...At Last bawak pi jumpa orang alim and dapat la kuarka ...

Hulubelang...nak tanya la mcm mana tanya nya ek org kena santau ni?mcm shieda ni ada yg kata kena santau coz batuk dgn 2thn tak elok2 gak..tp bkn sepanjang masa kalau nak batuk tu batuk la kejap2 smpi nak kuar anak tekak ..dah cuba ubat utk kuarkan tp masih mcm tu...tp biasa kalau kena santau boleh jd kurus mcm ur pak anjang tp shieda ni ni makin berisi ..kongsi la sket pengalaman n pengetahuan u tu...

hulubelang posted on 2-8-2004 08:02 AM

tanda tanda

:agr:Emm...hulubelang cube jawab soalan sheida...tapi
untuk lebih okey...rujuk lah pada yang pakar...

Santau ada 3 jenis...

1) Santau Buatan Sendiri
2) Santau Melalui Perantaraan
3) Santau Angin

Normally yang bahaya adalah santau melalui perantaraan
dan juga santau angin.Kedua dua santau ini adalah melalui
jampi serapah dan sihir.

Tanda Tanda Orang yang terkena sihir...

Selalunya kalau ada orang dah target kita...kita akan
rasa elusan angin di telinga kiri...macam ada orang hembus
secara perlahan....
Yang kedua..nie tahap santau on the way dalam badan
kita iaitu kita akan rasa dada di cucuk dengan jarum...
Kalau sheida selalu mimpi yang ngeri ngeri sejak kebelakangan
nie...that's mean memang racun santau racun segala upas
dah masuk dalam badan....
Lagi satu...gigi akan rasa ngilu....

Di masa akan datang hulubelang akan cerita tentang
3 jenis santau itu secara detail....chaowwww

purple_orchid posted on 2-8-2004 02:39 PM

erkk..hulubelang..santau buatan sendiri tuh..maknanyer..si pembuat santau buat sendiri b4 anto pd org yg dia nak santau erkk??? skali baca..mcm kita yg buat santau..:nyorok:heheehhe...

hulubelang posted on 2-8-2004 02:58 PM

:agr:sikit sikit tu agak betul la orkid_ungu.....

memang untuk santau yang tak memerlukan jampi
serapah...orang macam kita pun bole buat...

contohnya..: lampu floresent rumah kita tu
                  kalau di tumbuk ia akan jadik very
                  halus dan kalau masukkan dalam
                  minuman sedikit...siapa pun tak
                  tau...bayangkan sedikit demi sedikit
                  kaca melekat dalam tali perut.
                  ( plse jangan buat apa yang di
                    beritahu nie pada orang)

tu merupakan salah satu dari banyak cara untuk
buat santau sendiri....

Actually...sihir nie banyak jenis...yang kita familiar
selalunya santau lah...

Korang pernah tahu tak ilmu ilmu sihir untuk
pekena orang seperti ini: ILMU PUTAR GELANG
GELANG,BUSUNG,ILMU PAPAN,ILMU
SANGKAGUNA,ILMU PELALAU dan banyak lagi...:nana:

hulubelang posted on 3-8-2004 08:20 AM

:onf::onf:Sihir/Ilmu hitam adalah permainan manusia
yang bertuhan kan syaitan.Ada juga yang sanggup
mengambil upah untuk menyusahkan orang lain.

Selalunya orang yang mengamalkan sihir ini
meminta pertolongan dari Jin kafir.Dari segi
ilmu dunia,memang dia kelihatan amat hebat
seperti boleh melakukan perkara perkara yang
mencarik adat.

Ada kes di Pahang di mana seorang gadis terkena
sihir ILMU PENGASIH HAYUN LIMAU.Selama 4 bulan
gadis itu lagaknya seperti orang gila apabila di kurung
dalam rumah sehingga hampir hampir menyembelih
adiknya sendiri.

ILMU PENGASIH HAYUN LIMAU ini di gunakan untuk
menundukkan perempuan secara paksa.Kekuatan ILMU
ini amat berkesan sekali.

Nanti saye sambung macam mana orang yang
mengamalkan ILMU ini secara detail...chaowww:onf::onf:

hirai_saza posted on 3-8-2004 11:52 AM

takut gak biler baca pasal santau/buatan org.
sebenarnya saza tak percaya ngan benda2 cam ni
takkan ler di zaman teknology..org masih nak pakai ilmu tu..

tapi menda nih pernah terjadi kat adik saza
dah macam2 usaha dilakukan utk rawat adik saza
sampai sekarang adik saza tak leh g skolah disebabkan buatan org

hulubelang posted on 3-8-2004 12:28 PM

:onf::onf:Tak di nafikan walaupun di zaman moden
ini,still ada orang amalkan ilmu ilmu hitam untuk
kepentingan sendiri.

Adik hirai kena buatan orang seperti mana?

Mungkin kita bole kongsi pengalaman sama sama:nana:

inangsari posted on 4-8-2004 12:37 PM

aku tak tau betul ker tak

orang kata kalau kita minum air panas kalau kita rasa sejuk maknanya ada santau begitu jugak sebaliknya... betul ker hah

Syndora posted on 5-8-2004 12:07 PM

Yang aku tau..dulu masa aku terkena sakit santau ni..bila aku makan benda berasid cam nenas, minum air limau, makan sayur/ buah jeruk atau sos cili/tomato..minum coke..badan aku mesti cam bisa..

Masa aku berubat lak..proses perubatan tu dijalankan oleh anak murid Haji Hasan Din, dalam bilik pasang lampu tidur jek, pehtu aku kena dok position cam baby merangkak, baju kena bukak la..bawah badan tu dialas ngan kain putih letak atas bantal, pehtu belakang badan aku ditepuk dgn daun (daun apantah..tak terpk pun nak tanya)..sambil si penepuk baca surah fatihah ngan kursi..mata aku dok standby jek nengok kat kain tuh..

Selesai proses tu, lampu besar dibukak..nampak la kaca halus, rambut, miang buluh..punyalah banyak penuh satu bantal tuh..

Memula nengok nak pengsan mak aku dibuatnya..

Aku kena ulang proses tu banyak kali..dalam 5 kali aku rasa la..menda tu tak pernah abis..ada jek..last last aku fed up..cakap kat mak takmo gi laghi dah..ajal maut tu kat tangan Tuhan..kesian duit mak abah aku banyak abis dah..(tu belum kira ngan nak ubat pasal kena kaco antu raya dulu..sekali visit bomoh tu charge 1,500..tak pengsan ke? Hilangnya tak jugak, dia bantai hantar jin lak jaga aku..dah satu hal kena jumpa ustaz lain halau jin tu pulak..ni dormmate aku sendiri jumpa aku tidur dipangku jin yg pakai cam penari siam ngan muka garang bertaring..jin tu setinggi 8 - 10 kaki..padahal seblkum tido tu confirm aku tido atas katil asrama aku..)

Alhamdullilah..skaang dah takde pape dah..sihat bagai johan!!!:clap:

eva posted on 5-8-2004 06:29 PM

Originally posted by Syndora at 5-8-2004 04:07:
Yang aku tau..dulu masa aku terkena sakit santau ni..bila aku makan benda berasid cam nenas, minum air limau, makan sayur/ buah jeruk atau sos cili/tomato..minum coke..badan aku mesti cam bisa..

...

syndora.. badan bisa2 mcmana tu?? :hmm: tell me :cak:
eva since kawin nie badan bisa2 je sebelah kiri... dr kaki ke kepala.. wonder why :hmm: tapi kalau buat2 perkara seperti solat dan berpuasa.. eva jadi tak tahan.. wonder la.. :(

DanaScully posted on 5-8-2004 07:52 PM

Originally posted by Syndora at 5-8-2004 12:07 PM:
Yang aku tau..dulu masa aku terkena sakit santau ni..bila aku makan benda berasid cam nenas, minum air limau, makan sayur/ buah jeruk atau sos cili/tomato..minum coke..badan aku mesti cam bisa..

... [/quote

syukur Alhamdullillah

seafoamgreen posted on 5-8-2004 08:11 PM

Originally posted by Syndora at 5-8-2004 12:07 PM:
Yang aku tau..dulu masa aku terkena sakit santau ni..bila aku makan benda berasid cam nenas, minum air limau, makan sayur/ buah jeruk atau sos cili/tomato..minum coke..badan aku mesti cam bisa..

...

jahat nyer org yg buat ko tu syndora...ko tau ker sapa yg buat ko dan napa..ni mesti perasaan hasad dengki nih...:mad: tapi skang dah ok dah kan...Alhamdulillah :bgrin: elok la tu:ah::bgrin:

caricari posted on 6-8-2004 04:09 PM

Originally posted by inangsari at 4-8-2004 12:37 PM:
aku tak tau betul ker tak

orang kata kalau kita minum air panas kalau kita rasa sejuk maknanya ada santau begitu jugak sebaliknya... betul ker hah

setau cari la kan...kat orang tetua...sebelum minum air panas, cuba rasa bontot cawan tu....selalu air panas dihidang kan dlm cawan dan dialas dgn piring...cuba angkat cawan tanpa piring dan letak tapak tangan bawah cawan tu...kalau air kopi panas ke teh panas ke, time tgh panas, bawah cawan pun akan panas...tapi kalo rasaa sejuk je, kata orang ada santau nak dikenakan...wallahu alam....

satu lagi pasal bebayang dalam air...tapi yg ni aku lupa la...tak apsti yg mana satu...pun dalam air minuman gak..kopi panas tu memang la gelap pekat...masa dihidang, time angkat nak minum tu, cuma tengok dalam air tu...nampak bayang ke tak...kalo tak nampak (atau nampak...?? part ni yg aku terlupa mana satu...; :hmm: :stp:) , maknanya ada santau...sape leh tolong konpemkan.....maaf kalo petua ni cari silap bagi...pun dgr dari org tua lain...

hulubelang posted on 6-8-2004 04:32 PM

Salam Untuk Semua...

ILMU SANTAU SECARA DETAIL...

Lazimnya orang yang mengamalkan ilmu santau
ada di sampingnya satu bekas buluh di mana
isinya adalah ramuan ramuan santau yang telah
di tapa/sihirkan.Adalah menjadi satu syarat perjanjian
dengan Jin pada sesiapa yang amalkan ilmu ini
untuk melepaskan racun santau jika bekas buluh
itu dah penuh.

Selalunya orang orang ini akan melepak di kedai
kedai kopi menunggu mangsa.Tapi,sesiapa yang terkena
santau yang ini,kesannya tak lah seteruk santau yang
memang di tujukan untuk seseorang.Adalah PANTANG
bagi sesiapa yang terkena santau untuk memakan
benda benda berasid seperti cuka,nenas,jeruk sebab
isi dalaman perut dah rosak.

Adalah baik jika rasa was was sewaktu minum di kedai,
bacalah Bismilllah 5 ( Aurad Nabi Khidir ) dan di sambung
dengan ayat 22,23,24 surah al Harsh.Insyaallah,cawan
atau gelas atan meletup jika ada racun santau.

Santau juga di kenali sebagai RAJA UPAS RAJA SEGALA
RACUN kerana orang yang sebati dengan ilmu ini,
air ludahnya pun adalah racun dan segala racun lain
tidak lut pada pengamalnya.

Seperti ILMU PUTAR GELANG GELANG,sesiapa yang
terkena ILMU ini akan reput seluruh badannya
dan daging akan luruh sedikit demi sedikit.

juya79 posted on 6-8-2004 06:14 PM

penah kena gak... tapi tak teruk... actually bkn nak buat kat aku... nak buat kat org lain dlm famili aku... tapi terkena kat aku... zaman skolah menengah dulu... bukan santau.. tapi... ilmu hitam gak laa...

badan rasa sakit macam ada org cucuk kita dengan jarum dari dlm badan... pas tuh tetiba lak tuh kena...  menjerit2 sakit... gi spital takde apa... last2 gi berubat guna cara islam... bukan ngan bomoh pun... ngan org yg kuat ilmu agama laa... dah tak igt sgt camne berubat...

tapi mmg sakit gila laa time kena tuh... first time kena kat skolah.. tgh perhimpunan... kat dlm dewan gak aku nangis... sib baik lepas berubat ok... tapi sampai skang tgn kiri aku tak kuat...

hulubelang posted on 9-8-2004 07:55 AM

:onf::onf:Teruk juga yee juya79 bila terkena ilmu sihir nie..

Nie la akibat bila orang yang menuntut ilmu dunia...berkawan
dengan Jin pas tu merosakkan orang lain.....

Ada sesetengah pendapat mengatakan yang ilmu hitam sekarang
nie berasal dari kulit muka surat ilmu sihir pada zaman firaun
di mana seluruh buku sihir telah di musnahkan oleh Nabi Musa....
but terlepas kulit muka buku itu....Wallahualam....

BabeYSHa posted on 9-8-2004 12:24 PM

:ah: TERIMA KASIH DENGAN SEGALA PENGALAMAN ANDA YANG BOLEH DIKONGSI BERSAMA.....BERTAMBAH PENGETAHUAN AKU...HEHEHE.....SETIAP CERITA YANG MEMPUNYAI FAKTA YANG BAIK DAN ISI YANG PADAT DAN BERNAS......AKU HADIAHKAN KEDIT BARANG SEKETOI DUA..:bodek:

SELAMAT BERPOREM DI BOARD MPS!!!TERSUKAN USAHA ANDA!!MARI BERKONGSI CITER LAGI DENGAN PENGALAMAN MASING2!!:ah::ah::ah:

hulubelang posted on 9-8-2004 02:20 PM

:onf::onf: Tima Kasih BabySha...Kengkadang tu kita
bole belajar dari pengalaman orang lain...

Cuma pesanan : Jin dan Syaitan tu selalu mencari ruang
unruk merosakkan anak Adam....so..bila rasa rasa
macam orang sihirkan kita....jangan cepat tuduh
seseorang sebab memang itu lah yang di mahukan oleh
syaitan....

Satu kes di utara negara kita,isteri no 2 telah menuduh
si isteri no 1 sebab bila si suami nak bersama no 2,
tetiba lemah tenaga batin tapi tidak dengan no1.
Tapi yang sebenarnya ada masalah lain yang tidak ada
kena mengena dengan isteri no1 atau no 2.Masalah itu
datang dari saka si suami yang keturunannya ada sumpahan
tak leh kawin lebih dari satu....

Nak detail...nanti saye cerita la....melalui pengalaman
saya dengan pewaris ilmu Tok kenali Kelantan....

kukukupanjang posted on 9-8-2004 02:39 PM

citerla hulubelang..

eva posted on 9-8-2004 04:48 PM

Originally posted by hulubelang at 9-8-2004 06:20:
:onf::onf: Tima Kasih BabySha...Kengkadang tu kita
bole belajar dari pengalaman orang lain...

Cuma pesanan : Jin dan Syaitan tu selalu mencari ruang
unruk merosakkan anak Adam....so..bila rasa ...

cepat citer hulubelang.. bleh jadi panduan.. :)
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Terkena Buatan/Sihir Orang..?/latest by eastrun