bonas posted on 17-1-2009 12:56 AM

pengalaman korang di Uitm Arau, perlis( dulu ITM) ngan pekan kangar

salam semua,saya dulu ngaji kat Uitm arau,perlis(dulu dipanggil Itm).masa duk sana,banyak tul kenangan manis- masin masam semua ader,dengan di kelilingi sawah padi,bangun padi ader bau-bau lumpur sawah seket,rasa tak sangka dapat gak study kat ujung negara malaysia,.tapi skang tak tahu la sawah padi ader lagi ker tak..pastu bila tiba satu musim tuh,ada pulak menatang kecik panggil Charlie,dia kalo gigit,gatal2 jadi nya..dan rasanya masa transfer dari sana g itm shah alam,sempat gak nengok sebelah itm tuh buat construction universiti aper ntah..
nak mintak forumer2 ex-student itm arau citer kan pengalaman korang ketika kat sana,Tq

P/s :  teringat dulu masa cite dil to pagai hai baru launching kat panggung wayang kat pekan kangar,dapat seat kerusi kayu tuh,pastu tak boleh nak nengok pasal yang tengoknya buat macam pasar,kejap duduk,berdiri,berjalan..hehehe:lol: skang tak tahu lagi ader ke tak panggung tuh..

MrFed posted on 17-1-2009 01:09 AM

Reply #1 bonas's post

bonas ni ahli tetap panggung wayang Mahkota ka?:lol: :lol:

tahun bila bro?

bonas posted on 17-1-2009 01:19 AM

Reply #2 MrFed's post

itu lah kali pertama ngan terakhir saya nengok movie kat sana,alih-alih pi lari City Plaza,alor setar(p'kataan baru) tengok kat sana lak..
ngaji taun 1997,:loveliness: :loveliness:

bonas posted on 17-1-2009 01:21 AM

mr fed"s pulak,memang asal saner or ngaji kat itm jugak..

bonas posted on 17-1-2009 01:32 AM

satu lagi pengalaman besh,first time makan cendol pulut kat jalan belakang nak kuar itm tuh,tak tahu lah sekarang ader ke tak lagi makcik tu jual..sampai bermangkuk habis. kedai makcik tu kat depan taman,nama aper ntah..jalan terus dah jumpa jalan besar ke pekan arau lak..:D

pengimbas posted on 17-1-2009 02:05 AM

ko amek ape weh?

taman sri wang la dude...
pas tu rumah RPA...

pengimbas posted on 17-1-2009 02:07 AM

transper shah alam... samada mechy, atau diploma ukur baju di badan sendiri...

sebelah tu kolej matrik lah...

ladY-appRhodite posted on 17-1-2009 02:23 AM

errr aku pun ITM Arau thn 1998. 1 thn 1/2 kat sana before transfer shah alam. aku yg mintak trasnfer sebab ekonomi "gawat". tp seronok duk sana. aku penah dok kolej asoka ngan mayang. tp spookey sehhh.. haahhhh dah tua-tua ni rindu zaman2 mudo dulu..

MrFed posted on 17-1-2009 06:44 PM

alamak korang super junior aku....super duper junior:lol: :lol:

gutes_madchen posted on 17-1-2009 08:02 PM

Reply #9 MrFed's post

nk tumpang tanya... kt mana yg hg junior?? hahahahhaha

MrFed posted on 17-1-2009 10:53 PM

Reply #10 gutes_madchen's post

madc lagik....haihhh nak suroh aku ngaku umoq laaa tuh.........

depa dok crita tahun 97 98, time tu aku dah beranak 2 dah....tak kaa depa tuh junior2 aku hehhe.

yg junior kat aku adalah hati muda sokmo muakkakakak..

soh madc meh bertentang mata bila jengah kulim...ada brani?:lol:

gutes_madchen posted on 18-1-2009 08:18 PM

Reply #11 MrFed's post

madc balik kulim CNY nie... xder hal... blanja E-Capati bley???

MrFed posted on 19-1-2009 02:09 AM

tok nenek capati pon no hal...meh jer kita serbu e capati tu...sapa lagi nak join hehe

gutes_madchen posted on 19-1-2009 09:43 AM

Originally posted by MrFed at 19-1-2009 02:09 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
tok nenek capati pon no hal...meh jer kita serbu e capati tu...sapa lagi nak join hehe

nak advertise nie.. advertise kt thread kulim ler...

gutes_madchen posted on 19-1-2009 09:47 AM

wahai org2 kulim!!!!

Mr Fed kata.. dia nk blanja segala tok nenek capati kt E-Capati weekend nie..

saturday 24 jan,2009 for dinner meh.. saper lagik kaiiihh....

http://mforum3.cari.com.my/viewt ... age%3D1#pid28387670

^^langkasuka^^ posted on 19-1-2009 10:50 AM

Balas #1 bonas\ catat

aku bkn student kat sna la tp masa aku form 3 sek aku ade wat program kat uitm ni.
ada sorang membe aku kena sampuk smp la ni xelok2 lagi..:funk: :funk:

bonas posted on 21-1-2009 09:24 AM

Reply #16 ^^langkasuka^^'s post

a'ha, itm arau neh antara ipta yang top banyak citer-2 mak lampir ngan kejadian
anehnya,tapi aku malas lah nak citer sini..masih lagi terngiang-ngiang brother masa orientasi bagitahu ader suara pompuan mengilai:funk: :funk:  kat bmbung salah satu hostel kat sana kul 2-3pg,time tu kitaoag smua tido mampus dek kepenatan..
nasib baik pas orientasi aku tak duk hostel tuh:L

bonas posted on 21-1-2009 09:32 AM

aku masih ingat masa kat saner,outing kul 10mlm semata-mata nak turun alor setar,naik moto je ngan kenkwan,ingat kan bandar alor setar neh meriah cam kl,sampai jer kedai banyak dah tutup,hampess.. kedai minum pun banyak tutup,alih-alih kitaoag terus g kuala muda,naik moto honda c70 je tuh dari arau...;P ;P
entah-entah alor setar dah jadi cam keyel kot,bandaraya yang tak penah tidoq,rindu sangat aku nak pi saner,tapi takdo maser lak..

^^langkasuka^^ posted on 21-1-2009 02:15 PM

Balas #18 bonas\ catat

dah jadi bandaraya pun sama jer.. Kedai tutup awl gak..:lol:
tp skrg dah bnyk shopping complex la.. dulu yg ada pun city point + hankyu jaya :P

MsCinderella posted on 21-1-2009 03:33 PM

ada sapa2 yg study kat uitm arau ni satu batch dgn girl kump feminin tu?

gutes_madchen posted on 21-1-2009 07:09 PM

Reply #19 ^^langkasuka^^'s post

x jugak... plg lewat pun around 2am tutup... meh laks kedai mamak 24hrs la...

bellelossom posted on 22-1-2009 10:14 AM

Reply #18 bonas's post

eeee...best sgt baca pengalaman bonas nih. sama la kita..sangat2 suka time study kat sana. yg ada construction sbelah uitm tu sekarng dah jadik matrik arau. dah besarrrr dah tau uitm la ni.

pintu masuk (baru2 ni p) dah lain...pintu blakang dah cantik. saja ja masuk pintu depan kluar pintu belakang..SGT2 SUKA TIME KAT UITM ARAU!!

bellelossom posted on 22-1-2009 10:18 AM

teringat time part 1. cm gelabah bewak time nk daftar. pastu dpt dok kolej beringin..(terasa nk nyanyi lak bila sebut beringin nih).

pastu nk p kelas kena jalan kaki. peluh abih badan ni. pas abih ja kelas, wajib kami p jalan kat mushroom-kedai2 jual brg/ alat tulis/ buku/ kedai makan.

pastu ptg ja kami sewa basikal round 1 uitm. seronok sgt. kalau rajin, kami bwk beskal p makan kat luaq. smpai terlupa kami kena antaq beskal balik.

dah tu kena tahan ngan pak guard sbb balik lewat time p main merry go round kat matrik (sebelah uitm). tp sib baik pak guard time tu cikgu silat. terlepas la kami anak2 didik dia ni.

MrFed posted on 22-1-2009 02:00 PM

Reply #23 bellelossom's post

zaman saya takdak beskal, kolej beringin takdak uhuk uhuk, Yang ada Halban, Damak, Jati, Mayang, apa tah lagi. total 6 ja hahha...tuh zaman tok kadok laaa

zaman saya bleh isap rokok dgn lecturer siap bleh pau sebatang dua kekekkek

bonas posted on 22-1-2009 03:41 PM

Reply #23 bellelossom's post

aku nak tanya lah,kedai2 makan berderet  sebelah beringin tuh ader lagi tak??aku ingat lah,tokey kedai paling korner abang man ke apa,kat kedai dia,ngan kedai 2lain rega lauk semua murah-murah,pastu sedap2.kat sini lah ader aku makan lauk yang tak pernah aku jumpa,dulu la..
pastu ader kedai paling ujung,jual char kue teow,first time tu aku mkan,rasa bangga gak aku:loveliness:
bellelossom's sebut pasai mushroom,ader satu cc,kat situ jugak lah pertama kali aku pandai chating,kedai dia kecik jek,skang neh tak tahu la.. pastu ader kedai makan stail fast food,rega toksah cakap lah,tapi tempat neh antara port yang besh untuk couple:P
Page: [1] 2 3 4
View full: pengalaman korang di Uitm Arau, perlis( dulu ITM) ngan pekan kangar