PerindU posted on 3-2-2009 07:46 PM

Tanah Kuarters Kerajaan di Jalan U-Thant Akan di Jual Kepada Swasta?

Saya baru dapat terima khabar  yang mengatakan ada antara tanah-tanah lot kuarters banglo di Jalan U-Thant  akan dijual kepada pihak swasta untuk dibina  Kondominium  Mewah.  Sumber  ni  diperolehi  dari  penghuni  kuarters kerajaan  jalan  u-thant  sendiri.

Sapa ada dengar cerita ni boleh bincang sini, wajar ke kerajaan jual tanah lot-lot banglow untuk kondo mewah ni. Adalah lebih baik lot-lot tersebut dibangunkan untuk dijadikan kuarters apartment kerajaan supaya lebih banyak kakitangan kerajaan yang dapat tinggal di kuarters-kuarters tersebut.

tom5190 posted on 3-2-2009 07:50 PM

Originally posted by PerindU at 3-2-2009 07:46 PM http://eforum8.cari.com.my/images/common/back.gif
Saya baru dapat terima khabar  yang mengatakan ada antara tanah-tanah lot kuarters banglo di Jalan U-Thant  akan dijual kepada pihak swasta untuk dibina  Kondominium  Mewah.  Sumber  ni  diperole ...
Sape dalang belakang ni.......mesti masuukkk

anya8797 posted on 3-2-2009 08:19 PM

kan quaters kerajaan kat jalan u thant tu baru siap....satu untuk kaki tangan awam..satu untuk tentera...memang cantik ala2 condo quarters dia...tanah mana satu nak jual??:o :o kat belakang tu ke??

PerindU posted on 3-2-2009 09:14 PM

Reply #3 anya8797's post

Bukan yang tu, ini kuarters lama, lot-lot banglo semuanya. Kalau ikut jalan Ampang hilir, dekat simpang empat ke Jalan Pegawai ada banyak banglo kat sana. Kawasan memang luas lah pokok-pokok kat halaman pun besar-besar quite scary. Diorang sana cakap, EPU dah mula datang tengok-tengok kawasan tu.

Memang panaslah kalau ada melibatkan org2 di Tkt4

anya8797 posted on 3-2-2009 09:54 PM

tanah kerajaan negeri biasanya dipajakkan...tapi kalau tanah kerajaan macam tu...tak mungkin dijual..tapi kawasan tu tanah memang mahal...memang banyak banglo lama kat situ...tapi tak tau milik persendirian ke atau kerajaan....confirm ke nak buat condo mewah...ke nak buat quarters tambahan ke...sekarang kan kerajaan nak tambahkan projek to boost economy...manalah tau kan...

eco_internet posted on 3-2-2009 10:06 PM

kuaters kerajaan? ada bangunan kerajaan ke kat situ?:o ..ingat sume dh pindah kat putrajaya?:lol: :lol:

WonBin posted on 3-2-2009 10:37 PM

itu kawasan International. Jalan U-Thant hingga ke sempadan Desa Pandan. Banyak service apartment dan orang Arab tinggal. Sewa RM2000-4500 sebulan bagi service apartment.

an2toncit posted on 3-2-2009 10:38 PM

ada kuarters kat situ tapi pegawai gred ape tah yg dapat......maintenance tinggi dok situ....
yg jln cochrane dah tinggal sikit....

anya8797 posted on 4-2-2009 12:10 AM

harap2 tak betul berita nih...kalau buat quarters kerajaan lebih baik sebab rata2 memang ramai government servants perlu rumah quarters memandangkan sewa rumah paling sengkek pun...500/600 gitu...lagipun dah banyak sangat condo mewah....the last time i tanya...putra condo opposite fawina court tuh the cheapest 360 k...tu pun koreans beli 20/30 unit sekali....some condos area tuh pun memang only cater for very selected few...the richest among rich people...rasanya...cukup2 lah...

WonBin posted on 4-2-2009 12:31 AM

Reply #9 anya8797's post

Jika ditanya kenapa Melayu tak beli? Sebab tak mampu nak bayar kat bank sampai RM3000 sebulan jika rumah itu harga setengah juta ringgit. Orang Melayu walaupon educated belajar sampai PHD tetapi bila tak involve direct in economy (as a business owner), mereka tetap tak berapa kaya. Orang yang ada bisnes sendiri sekali profit beratus ribu atau puluh ribu ringgit sedangkan orang Melayu yang kerja makan gaji ni even gaji RM5000 sebulan, semua habis buat bayar hutang dan balanja makan minum :(

Apa guna kita ada beratus ribu orang Melayu grad tetapi mereka nih cuma 'hamba bergaji'

jbtrader posted on 4-2-2009 12:47 AM

Reply #10 WonBin's post

Aku nak tgk siapa boleh jwp soalan WonBin?:)

bzzts posted on 4-2-2009 01:55 AM

konpem ke ni? kalo betul, mmg bodo punya cadangan, ada ke nk buat kondo kat tempat sesak camtuh?
kang jem plak area aku nih.
syoh! syoh! gi buat kondo kat tempat lain... :bruce3:

bizsari posted on 4-2-2009 03:44 AM

satu lagi projek Kronis

no efek to none kronis

~eVa~ posted on 4-2-2009 08:23 AM

Reply #10 WonBin's post

~ sebab kalau ada anak melayu yang berani , kaya , otak bijak ,, uols kutuk & lanyak

sampai dia mamfus !!

~eVa~ posted on 4-2-2009 08:24 AM

Reply #11 jbtrader's post

~ ocay , i sudah jawab soalan wonbin !!

anya8797 posted on 4-2-2009 08:38 AM

Balas #10 WonBin\ catat

tak boleh nak jawab laa won bin....sebab i pun 'hamba bergaji'....;P ;P

mamaque posted on 4-2-2009 08:38 AM

satu lagi projek dibawah kerajaan barisan nasional.....:)

kasibiman posted on 4-2-2009 08:42 AM

prime land situ...

takyah tingkat 4 rekemen projek.

mamak rojak kat ampang hilir tuh pon tahu bayor 50x ganda book value tanah tuh pon masyukkk lagik wat condo jual starting price RM 5 juta utk 3 bilik... jamin laku lak tuh.

mamaque posted on 4-2-2009 08:42 AM

boleh tak spesifik yg tigkat 4 bangunan perdana putra,JPM tu bahagian mana? coz aku nak pi sana petang nanti..lehla aku tanya2:lol:

mrdone posted on 4-2-2009 08:47 AM

masyuuukkk tuuuu

anya8797 posted on 4-2-2009 08:48 AM

eva darling....siapakah anak melayu yang berani..kaya dan berotak bijak iteww?? cuba kongsi maklumat ni ngan i....;P ;P

R2D2 posted on 4-2-2009 03:13 PM

%...!  %!....jgn lupa
Page: [1]
View full: Tanah Kuarters Kerajaan di Jalan U-Thant Akan di Jual Kepada Swasta?