Agul posted on 16-2-2009 08:12 PM

Sekolah Premier dan Berasrama Penuh di Terengganu dan Kelantan

Salam.

Nak tanya korang tau tak senarai sekolah2 premier dan sbp di Terengganu dan Kelantan? Bukan MRSM.

Saya cek senarai sekolah sbp tak banyak sangat di Terengganu. Sekolah premier pulak macam mana?

Terima kasih.

nik2121 posted on 16-2-2009 08:14 PM

Skolah premier:
SMK Sultan Sulaiman :loveliness:

nik2121 posted on 16-2-2009 08:15 PM

SBP plak:
Sester (Sekolah Sains Terengganu, Pasir Panjang)

nik2121 posted on 16-2-2009 08:16 PM

yg laen da lupa... :L
da lama tinggalkan profession budak sekolah:L

sat lagi kalau tetiba teringat, aku tambah :loveliness:

Agul posted on 16-2-2009 08:18 PM

Nik, smk sultan sulaiman tu kat mana?

satu lagi sbp integrasi batu rakit tu macam mana? integrasi kat situ nmaksud dia apa?

juwaini posted on 16-2-2009 08:19 PM

Sekolah Menengah Sains Sultan Mahmud

Sekolah Menengah Sains Pasir Putih

Sekolah Menengah Sains Machang

Sekolah Menengah Sains Mohammad Faris Petra

Sekolah Menengah Sains Dungun

Ni kalau ikut pengetahuan zaman sekolah aku dulu la. Kalau ada sekolah baru aku tak tau...

t@t posted on 16-2-2009 08:19 PM

ko nak buat apa ni Agul?:o

juwaini posted on 16-2-2009 08:19 PM

Originally posted by Agul at 16-2-2009 08:18 PM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
Nik, smk sultan sulaiman tu kat mana?

satu lagi sbp integrasi batu rakit tu macam mana? integrasi kat situ nmaksud dia apa?

Sultan Sulaiman kat KT kan?

Integrasi tu SBPI la.

t@t posted on 16-2-2009 08:20 PM

Sek Men Sains Kuala Terengganu (pasir panjang)

juwaini posted on 16-2-2009 08:20 PM

Originally posted by t@t at 16-2-2009 08:19 PM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
ko nak buat apa ni Agul?:o

Dia nak cari sekolah yang ada kelas bahasa Jepun kot. Kan Agul? :lol:

watachiwa posted on 16-2-2009 08:20 PM

sekolah premier ni ditawarkan untuk pelajar2 lulusan UPSR 5A or 4A yg x dapat offer ke SBP or MRSM..
ade yg duk asrama n ade yg x duk asrama..
diasaskan oleh bekas MB Trg Idris Jusoh..
ade certain sekolah die share budak2 premier ngan KRK n also budak2 biasa..tapi lab n library asing2 lah..budak2 premier ngan budak2 KRK saje same.

wata x tahu senarai penuh..

t@t posted on 16-2-2009 08:21 PM

Reply #3 nik2121's post

ces cpat plok mung nik....;P

juwaini posted on 16-2-2009 08:22 PM

Originally posted by watachiwa at 16-2-2009 08:20 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
sekolah premier ni ditawarkan untuk pelajar2 lulusan UPSR 5A or 4A yg x dapat offer ke SBP or MRSM..
ade yg duk asrama n ade yg x duk asrama..
diasaskan oleh bekas MB Trg Idris Jusoh..
ade cer ...

Setahu aku, sekolah premier ni dah ada sejak zaman Wan Mokhtar Ahmad lagi. Sebab awek classmate aku belajar kat sekolah premier kat sana.

nik2121 posted on 16-2-2009 08:22 PM

SMK Sultan Sulaiman tu kat KT
kalau dari bandar, selepas istana badariah...
selepas batu burok, sblum sampai kuala ibai...
sbelah kiri...
skolah ketiga terbesar di asia tenggara kalau x silap

smk intergrasi ni cam sbp gak rasanya... tp x taw apa yg beza
dulu smk sheikh abdul malek pernah ditawarkan gelaran integrasi ni
tp pengetua tolak, sbb salah satu syarat utama, kene terima pelajar dari luar...

nik2121 posted on 16-2-2009 08:23 PM

Balas #12 t@t\ catat

mmg dos...:loveliness:

Agul posted on 16-2-2009 08:23 PM

Reply #10 juwaini's post

wei ju...

jangan bagitau la...:P

senyap2 je...:mad: :P

aku senarai sekolah sbp utk terengganu dan kelantan  jumpa.... tapi senarai sekolah premier tak dapat cari...:D

nik2121 posted on 16-2-2009 08:24 PM

Balas #13 juwaini\ catat

skolah SS ke?:lol:
ala... confirm SS
sbb skolah premier kat Ghanu satu tu je

:lol:

Agul posted on 16-2-2009 08:24 PM

integrsi tu tak bermaksud student pelvbagai kaum dalam kes ni ke?

nik2121 posted on 16-2-2009 08:24 PM

Balas #16 Agul\ catat

wa... datang Ghanu nanti, leh la wat gader2:loveliness:

nik2121 posted on 16-2-2009 08:25 PM

Balas #18 Agul\ catat

rasanya ye gak kot...

t@t posted on 16-2-2009 08:25 PM

SESMA:loveliness:

nik2121 posted on 16-2-2009 08:27 PM

Balas #21 t@t\ catat

kawan aku skolah sana...
mase form 5, ramai yg kene buang

:L

juwaini posted on 16-2-2009 08:30 PM

Originally posted by t@t at 16-2-2009 08:25 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
SESMA:loveliness:

SESMA tu Sultan Mahmud la kan? :lol:

nik2121 posted on 16-2-2009 08:31 PM

Balas #23 juwaini\ catat

yep:loveliness:

t@t posted on 16-2-2009 08:31 PM

Reply #23 juwaini's post

yup...:loveliness:
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: Sekolah Premier dan Berasrama Penuh di Terengganu dan Kelantan