lilin99 posted on 20-2-2009 12:09 PM

pencuci wanita yg sesuai

suggestion??

arloonie posted on 20-2-2009 12:12 PM

yg berasaskan sirih...
tp org cakap pakai air suam dah cukup dah..
sbb tmpt tu sensitif kan...

ikangpiana posted on 20-2-2009 12:17 PM

sireh ok..

wjc610 posted on 20-2-2009 12:18 PM

DCL punya pun ok..nak try leh PM sy ek.....tak try..amat2 selesa..dlu i guna sireh tu..skrg pakai tu....lbh baik dr sireh...

oceanflavour posted on 20-2-2009 12:23 PM

ader yg jenama lactacyd ke ape tah.. best gak pakai...

mix_chinese posted on 20-2-2009 01:36 PM

Masa sembang dengan pakar sakit puan suatu masa dulu dia pernah kata jangan kerap sangat cuci vagina dengan sabun. Pakai air saja cukup. Kenapa? Sebab di vagina tu memang dah ada bakteria yang membiak secara alamiah. Aku periksa kat Wikipedia. Kalau kerap sangat cuci dengan sabun, bakteria yang sepatutnya hidup secara alamiah kat vagina tu tak dapat hidup sedangkan bakteria vagina flora tu perlu untuk kesihatan vagina dan tubuh badan- kopi pes :loveliness:

oceanflavour posted on 20-2-2009 01:37 PM

jadi kalu gune air saje, vagina leh sentiasa berbau wangi ke?

mix_chinese posted on 20-2-2009 02:25 PM

:loveliness: Originally posted by oceanflavour at 20-2-2009 01:37 PM http://eforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
jadi kalu gune air saje, vagina leh sentiasa berbau wangi ke?
wangi tu takde la. tapi selamat..

knp? bau busuk sgt ke? kalau infection, jumpa doctor.. ubat/pencuci luaran tak akan membantu.. sementara je mungkin membantu

a.ceCCo posted on 20-2-2009 02:29 PM

banyak nya thread pasal ni.

pakai air je. tapi jangan pulak air jirus macam tu je. kena la gosok sikit supaya hilang daki2 kat area situ.

pakai sabun khas tu pun kalau boleh sekali seminggu je.. tak pun 2 kali seminggu

seroja23 posted on 20-2-2009 07:34 PM

guna air suam elok...tp jgn guna sgt yg pencuci yg wangi2 tuh...kdg2 x ok sgt...

kl ada pencuci pn jgn guna kerap sgt...2,3 kali je seminggu...kl period maybe kena kerap kot...

tp rata2 org kata jgn guna yg wangi2 tu sgt..xelok..

ada nenek kwn aku kata..sireh pn x bgs sgt..sbb terlalu mengeringkan...

xtau la kan..xprnh try...kl skt2 pn ok kot....:$

wjc610 posted on 23-2-2009 12:23 PM

Reply #1 lilin99's post

lilin dah juper hygiene washer yg ok ker?

srisaujana posted on 23-2-2009 01:43 PM

I guna LACTACYD sbb kulit I sensetif:loveliness:

eveready posted on 3-3-2009 09:29 PM

lactacyd bau best...pakai bila time period jer

budakbaik10 posted on 4-3-2009 07:47 AM

dulu pakai intimate wash COSWAY...skrg ni baru nak dok try yg RINDU punye...
lmbt abiss sbb bkan pakai hari2 pon....huhhu

msms2005 posted on 4-3-2009 09:43 AM

Reply #6 mix_chinese's post

just nak menambah sikit....chinese punya vagina lebih developed dari vagina melayu...jadi kegunaan pencuci ini dapat membantu membersihkan kawasan luaran dg baiknya. Ia juga dpt mengurangkan bau tengik yg selalu ada pada vagina chinese kerana tak basuh kencing.

gwenrocks posted on 5-3-2009 04:12 PM

i use lactacyd. everyday during menses n once a week when no menses.:)

a.ceCCo posted on 5-3-2009 07:31 PM

Balas #15 msms2005\ catat

kalau mat saleh yang basuh kencing guna tisu tu agak2 berbau tak V derang?
terfikir2 jugak cecco :funk:

gwenrocks posted on 6-3-2009 03:06 PM

Originally posted by a.ceCCo at 5-3-2009 19:31 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
kalau mat saleh yang basuh kencing guna tisu tu agak2 berbau tak V derang?
terfikir2 jugak cecco :funk:

rasanye not only mat salleh yang buat cara ni, other races pun prefers not to wash their private parts after answering nature calls :mad: tak tau la bau ke idak....;P :L :mad:

su_hanim posted on 6-3-2009 04:21 PM

Originally posted by msms2005 at 4-3-2009 09:43 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
just nak menambah sikit....chinese punya vagina lebih developed dari vagina melayu...jadi kegunaan pencuci ini dapat membantu membersihkan kawasan luaran dg baiknya. Ia juga dpt mengurangkan bau  ...

itu kalo chinese..kalo mix chinese lain lak kot..hehehe

reasweet posted on 15-3-2009 10:27 AM

skrg pakai pencuci lady cheer HPA nye produk. dengar2nya RINDU aka manja best....nak try yg tu plk

imnotstupid posted on 15-3-2009 10:43 AM

yg sireh elok...
tp makcik sy de pki sireh ape tah color hijau...berangin jek...
elok kte nye....
Page: [1]
View full: pencuci wanita yg sesuai