rory1112 posted on 10-3-2009 02:19 PM

nak tanya-pemborong kain cotton

nak tanya

kat mana yer nak cari pemborong kain cotton kat malaysia ni?

english cottong,japanese cotton n cotton2 lain utk dibeli secara borong?


rory maksudkan kain cotton yg belum dibuat baju lagi tau..tq:loveliness:

madura posted on 10-3-2009 02:37 PM

baru je search pasal ni..tapi banyaknye kat china..

rory1112 posted on 10-3-2009 02:55 PM

Balas #2 madura\ catat

tu la
byk kat china n dubai

alahai jauh nye la pulak nak g..kalau ada kan sini senang sikit..ingat nak buat business cotton memandangkan permintaan byk jugak..tp tak jumpa pulak pemborong dia..

hari tu g nilai 3..tp tak byk design n harga jual ngan harga borong tak banyak beza..

harga dia jual rm30 satu meter tapi kalau nak borong jadi rm28 satu meter..ceh baik tak payah:(

so kalau ada sesiapa yg tahu share la kat sini

madura posted on 10-3-2009 05:16 PM

try ctc ni..

bit Says:
February 25th, 2009 at 12:09 pm
kami merupakan pemborong kain ela (4 meter) - membekal kain dibeberapa buah kedai. juga mempunyai beberapa org agent/dealer.
kelebihan berurusan dgn kami - blh campur2 jenis/design kain. HARGA BORONG YG SGT MENARIK.
Berminat? boleh hubungi saya di 019-2847199 or email di enal_1@yahoo.com / kiahabu@yahoo.com

dpt kat blog irfan khairi

blasto posted on 10-3-2009 07:50 PM

pergi sendiri tanya sendiri,
selidik sendiri kedai kain di nilai,
byk kedai sana.
sure dpt harga rendah.

limaumanis10 posted on 10-3-2009 08:49 PM

iyalah..pasaran baik jugak kain cotton nii..ada hari tu ..pemborong kain cotton..tapi dia kata kain dari indian.bagus..ada ke cootton india?? harga borong dah rm70 sepasang..camner nak jual tuu

divasweet_77 posted on 11-3-2009 10:30 AM

cotton kalau dah RM70 semeter sama jer harga kat KAMDAR.. tapi cotton pun ada banyak jenis.. so harga dier berbeza-beza.. jgn tertipu lak..

icamys posted on 11-3-2009 12:33 PM

Reply #6 limaumanis10's post

cotton india...4m 120... antara cotton termahal kat mesia ni...

wees posted on 11-3-2009 02:21 PM

u nak cotton buat baju ape?
kalau t-shirt/uniform i tau la...........

limaumanis10 posted on 11-3-2009 02:34 PM

iya kat..cottön india yg terbaik..supplier tu nak bg dlm rm70 sepasang..memang dier kata market rm120..sapa2 nak ..pm ye

sinar_inspirasi posted on 11-3-2009 02:37 PM

berapa byk nak?........ aku bleh suply.... cotton ada byk jenis plak... cotton 20, 32,40 dan mcm2 lagi...

rory1112 posted on 11-3-2009 04:01 PM

Balas #11 sinar_inspirasi\ catat

ni cotton utk buat baju kurung ke cotton kosong tu?

kalau boleh aku nak yg jenis english,japanese,dubai cotton ker

utk buat baju kurung.nak jual kat ofis ni permintaan dia memang banyak..

syamen posted on 11-3-2009 04:25 PM

Originally posted by sinar_inspirasi at 11-3-2009 14:37 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
berapa byk nak?........ aku bleh suply.... cotton ada byk jenis plak... cotton 20, 32,40 dan mcm2 lagi...

sinar nak gak.. tapi x nak cotton,  nak yg saya sms hari tu ..x jawab pong :L

cendana posted on 11-3-2009 06:45 PM

antara beberapa contoh koleksi yang ada :)
ada banyak lagi yang baru2...tapi, sibuk sgt tak sempat nak ambik gambar.. :P :P
agent consignment juga sedang dicari.i jarang online pm me ok :)


utk lihat gambar sila pm cendana sendiri, tq


[ Last edited by  ctredzuan at 11-3-2009 20:54 ]

limaumanis10 posted on 11-3-2009 08:30 PM

COOTTON apa ni cendana? made in maner? berapa ?

shb posted on 11-3-2009 10:30 PM

Reply #3 rory1112's post

sis,
kat nilai kain dier mahal2....jln TAR much2 cheaper & trend lebih latest dari nilai....:D

I-chi-ban posted on 11-3-2009 10:58 PM

mmg payah nak cari kat sini.... dulu kami angkut dari thailand....


sinar bole bawa dari china...

shb posted on 11-3-2009 11:04 PM

Originally posted by I-chi-ban at 11-3-2009 22:58 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
mmg payah nak cari kat sini.... dulu kami angkut dari thailand....


sinar bole bawa dari china...

mmg made in thailand ker?
harga ok?

rory1112 posted on 11-3-2009 11:35 PM

Balas #16 shb\ catat

jalan tar kat belah mana yer dear?

tu la jln tar belum smpat nak survey lagi..wekend hari tu kebetula g wedding ka jb then on the way balik singgah nilai..tapi kat sana tak banyak yg jual kain cotton..kalau yg ada pun jenis cotton murah yg keras tu..corak pun buruk sgt:$

marmar posted on 19-8-2009 02:49 PM

sinarinspirasi,

blh pm saya harga borong kain cotton dan kalau nak tgk corak2 yg u ada mcm mana?

ctredzuan posted on 20-8-2009 12:03 AM

iyalah..pasaran baik jugak kain cotton nii..ada hari tu ..pemborong kain cotton..tapi dia kata kain dari indian.bagus..ada ke cootton india?? harga borong dah rm70 sepasang..camner nak jual tuu
limaumanis10 Post at 10-3-2009 20:49 http://eforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

cotton india yg paling bagus, tp rm70 mahai lor

nyo_apom posted on 20-8-2009 01:13 AM

aku bulan 12 ni baru nak pegi India borong cotton....insyaallah....lambat lagilah,...heheheheh...

saatcham posted on 20-8-2009 01:41 AM

sy pun ada...mcm2 ada....

marmar posted on 21-8-2009 11:36 AM

23# saatcham

saatcham,

pm saya pasal kain2 cotton yg u ada bersama price (harga borong). lokasi u kat mana?

xwaniex posted on 30-8-2009 10:47 AM

hi:loveliness:

sy bminat nak jadi agen kain cotton. ade x sape2 yg tau or ade contact dgn supplier?
tq:)

___________________________________________
xparkinsoundx@yahoo.com
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: nak tanya-pemborong kain cotton