ajis_kg posted on 19-3-2009 03:55 PM

Buah Tunjuk Langit

aku nak tanye.. bapa aku ade sakit kencing manis.. dah hampir setahun... dulu dah try mcm2 ubat tradisional.. mcm jus intra, sarang burung layang2, ginseng, madu iran, air rebusan daun pokok ceri, dan bermcm2 makjun dan ubatan moden lain.. tapi hasilnya sekejap ajer pastu tak jadi ape dah..

baru2 nih.. dlm 2,3 bulan nih.. bapa aku try plak makan buah tunjuk langit...hanya makan biji kat dalam tuh.. katenya buanya cam botol.. tapi menunjuk ke langit... katenya mmg berkesan.. kalu makan hari nih.. besok cek... darah tuh dah turun... pernah bacaan pd 22 (aku pon tak tau ape namenya).. pastu makan.. n cek balik jadik 7... doktor kate dah normal balik..

soalan aku?


1. ok ker ubat nih psl bapa aku cakap.. mmg pahit giler.. tangan yg tolong suap pon 2,3 kali basuh pahit lagik....


2. ade saper2 penah try ubat nih? ade effect tak.. long term ker....


3. mane nak carik buah nih.. ade jual kat kedai tak atau ade tak yg buat dalam kapsul? psl kat kg aku susah sgt ler nak dapat.. aku lak kat KL.. bapa aku kat kg (trg) ..... die org kate org cine selalu sapu dulu.. yg tinggal daun jer....


tq

tq

sump81 posted on 19-3-2009 04:02 PM

buah tu mcm ni..sbb kadang2 namer buah ni berlaian mgkut tmpt...

CEO's2001-2009 posted on 19-3-2009 04:06 PM

Balas #1 ajis_kg\ catat

memang bagus untuk kesihatan...very suggest..

ajis_kg posted on 19-3-2009 04:08 PM

Reply #2 sump81's post

ade yg pggl skyfruit.. ade mahogany.. mahony...:o

ajis_kg posted on 19-3-2009 04:09 PM

Reply #3 CEO's2001-2009's post

u dah penah try ker?:loveliness:

applebug posted on 19-3-2009 04:11 PM

Balas #3 CEO's2001-2009\ catat

mmg bagus coz ayah aku pon guna buah ni...utk surutkan tulang kaki bengkak.Tpi buah ni mmg bagus coz ada 2-3 jenis product ubat yg guna buah ni,salah satu nya XKL mmg pahit gila2.Tak payah makan..cuba pegang je buah ni n jari yg terkena buah ni letak kat  lidah confirm pahit

CEO's2001-2009 posted on 19-3-2009 04:11 PM

Balas #5 ajis_kg\ catat

pernah try dulu...my supplier yg bagi suatu masa dulu..tahun 2004
ringan badan , darah lancar..berak lawas..dan etc..
kalau utk orang kawin...fuyoh...jangan cakap la..:lol: :lol:

CEO's2001-2009 posted on 19-3-2009 04:14 PM

What is XKLCare™ Herb Food Concentrate?http://www.xklworldwide.com/product.jpg
XKLCare™ Herb Food Concentrate is madefrom 100% natural SKY-FRUIT that is being advanced bio-technologicallyprocessed and prepared. The quality of XKLCare™ products has earnedworldwide recognition.SKY-FRUIT isonly largely found in tropical areas in the South Pacific where itscleanest and unspoiled places like Solomon Islands. The people therehave consumed SKY-FRUIT internally for over 1000 years. It is known asthe queen of plants and knowledge of its healthful properties has beenhanded down from generation to generation to the present day. Common inthe South Pacific, SKY-FRUIT is also found in small quantity in othertropical areas of the world.SKY-FRUITmatures from blossom stage in about 90 days. The trees contain fruit ofall stages of maturity. Mature trees typically stand 40 to 60 meterstall.Prior to 2000, it had neverbeen harvested and processed on a large scale commercially. XKLWorldwide was the first company to discover a way to process the fruitand keep the vital components intact to the final product.XKLWorldwide harvests SKY-FRUIT exclusively in Solomon Islands followingXKL Worldwide¡¯s discovery that SKY-FRUIT there is more than 30% richerin the vital nutrients and components than fruit grown elsewhere.XKLCare™Herb Food Concentrate is the first processed in XKL Worldwide¡¯sfacility in Solomon Islands. Strict standards are followed on everybatch. XKL Worldwide developed a 7-step Quality Assurance program. .How Beneficial Is SKY-FRUIT To Human Body?
In1996, a renowned American biochemist Dr. Larry Brookes, whom during hisresearch he encountered a major discovery, that is he foundhttp://www.xklworldwide.com/images/product2.jpg abundance resources of Flavonoids and Saponins to be the active ingredient of SKY-FRUIT. Active Ingredient of SKY-FRUIT:1. Flavonoids
- Able to promote a smooth blood circulation and to interfere with the formation of atherosclerotic plague.
- Lowers cholesterol levels and lowers fats build-up in the blood stream.
- Reduces the risk of coronary heart disease.
- Have an anti-inflammation action, it is able to inhibit body¡¯snatural enzymes that produce the chemical which park tissueinflammation.
- Ability in reducing pain, bleeding, bruising, and the fluid retention that result from tissue injuries.
- Act as anti-oxidant.
- Act as a free radical scavenger. 2. Saponins
- As an agent in cancer prevention and reduces body fats.
- Enhances immune system and improves vitality.
- Reduces blood clotting and alleviates blood sugar.
- Enhances the functions of the heart and prolonging blood clotting process. Inaddition, the SKY-FRUIT contains various natural proteins, minerals,vitamins, enzymes, carbohydrates, essential fatty acids and other bodyessential nutrients, where its easy absorption contributes an importantfactor for staying healthy.Inrecent years, the SKY-FRUIT has been widely accepted by medicalspecialists and doctors. Its consumers¡¯ testimonials have made itsrecognition of its core values to be one of the best health productsamong those available in the market. Not only is SKY-FRUIT pure innature, its basis of suitability to health makes it an excellentproduct. No ill side effect is encountered even for long termconsumption. Core Usage:[*]Revitalize sex drive[*]Revitalize energyhttp://www.xklworldwide.com/images/human.jpg[*]Increase strength[*]Rebuild tissues[*]Increase pregnancy rate[*]Supporting healthy energy[*]Reactivate cells[*]Beauty agent[*]Anti-aging[*]Strengthen stomach, heart, lungs, liver, spleen[*]Replenish blood and strengthen arteries[*]Regulate blood sugar[*]Restore healthy heart and brain, etc.
Target User:[*]Diabetes,hypertension, [*]skin allergy, [*]malaria, [*]heart problem,[*]asthmatic, [*]menstruation pain, [*]Alzheimer, [*]first stage stroke,[*]gastritis,[*]rheumatic,[*]impotency,[*]poor appetite, poor health[*]liver disease, [*]sensitive skin, pimples and blisters,[*]low immune system, [*]inconceivable,[*]foul breath,[*]high cholesterol,[*]constipation, digestive system problem, [*]neuralgia, [*]secretion disorder,[*]tumour or growth,

fifie_olin posted on 19-3-2009 04:16 PM

------------------------

[ Last edited by  fifie_olin at 19-3-2009 16:19 ]

CEO's2001-2009 posted on 19-3-2009 04:17 PM

nah ader youtube


cScUwO-AzkM

ajis_kg posted on 19-3-2009 04:18 PM

Reply #8 CEO's2001-2009's post

ye ker... jangan ler aku dapat adik baru dah ler pas nih..
bro.. kat mane ade jual XKLcare nih? farmasi ade ker? or any kedai laa kat KL ker.. selangor ker?:D

tq

fifie_olin posted on 19-3-2009 04:21 PM

ye la mana nk dptkan ubat ni..
mcm bgs jerk

CEO's2001-2009 posted on 19-3-2009 04:25 PM

Balas #11 ajis_kg\ catat

call Dr. fatimah HP 0193132377
address:
18, 1st floor jalan ss25/23
taman mayang, peejay

atau leh gi HQ

XKL worldwide
suite 12B-17 & 18, 12B Floor,
wisma zelan, Bandar Tun Razak

CEO's2001-2009 posted on 19-3-2009 04:27 PM

untuk pompuan yg susah dapat anak pong digalakkan cuba..:lol: :lol:

CEO's2001-2009 posted on 19-3-2009 04:27 PM

pompuan monopous pong leh datang piyed balik...hehehehehe:lol: :lol:

ajis_kg posted on 19-3-2009 04:36 PM

Reply #13 CEO's2001-2009's post

tengkiu bro...
weekend nih wa try pegi kat bandar tun razak tuh...:)

azsagi posted on 19-3-2009 10:17 PM

rendam dgn air panas dn minum atau kopek kulit makan bijik putih dlm tu..ni yang slalu aku nmpk family buat... tak pernah try tapi dari family members yg slalu minum memang pahit.. lagi2 baru2 yg nak amalkan..
a'ah 2/3 kali lepas cuci jari tngan pun pahit lagi...

azzida posted on 20-3-2009 06:50 AM

kat indon katanya byk buah ni .. begitu juga di golf course kat dhaka ...

ajis_kg posted on 20-3-2009 08:05 AM

Originally posted by azsagi at 19-3-2009 22:17 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
rendam dgn air panas dn minum atau kopek kulit makan bijik putih dlm tu..ni yang slalu aku nmpk family buat... tak pernah try tapi dari family members yg slalu minum memang pahit.. lagi2 baru2 yg ...


yang bapa aku selalu kopek kulit.. makan biji kat dalam tuh jer.. makan sebiji tuh paling tidak pon 2 minggu sekali... tapi itu pon mintak ngan jiran punye.. nak carik.. mmg tak dapat ler...

teukujuh posted on 20-3-2009 03:11 PM

gua pun jadi ejen utk buah nie, tapi bukan skl la, tapi gua jadi ejen pun utk gua dan family gua jer, tapi buah ni mmg bagus, gua cadang lu layari http://www.ezreskl.com. depa tu punya harga murah ooo, berbanding dgn yg lain, kalau x silap gua depa tu import dr kepul;auan solomon, depa pun jual seednya jugak...
kekawan yg ckp pahit tu mmg benar, tapi gua dah biasa kunyah cam tu jer... lama2 rasa sedap plak tapi gua ada rahsia nak cepatkan ilang rasa pahit ru he he he

teukujuh posted on 20-3-2009 03:18 PM

Balas #1 ajis_kg\ catat

bro, pokok buah tunjuk langit ni ada merata-rata keliling kita baik kat kl, selangor ataupun trengganu, cuma kita jer buat2 tak kenal, pokok ni ada pelbagai jenis sekitar kita yg ketara, gua pasti 2 jenis, satu tu jenis berbuah dan satu lagi tu x berbuah, mandul kot,...
tapi cerita ttg pokok dan buah nie yang gua yang ikuti, gua rasa poko yg sekita kita nie bahaya skit la... coz pkok nie pun dia punya main fungsi utk menyerap pencemaran sekitar terutama pencemaran udara....
kalau lu nak detail pm gua k

ajis_kg posted on 20-3-2009 03:56 PM

Balas #21 teukujuh\ catat

betul tu.. tapi sini susah laa bro..
aku dah try bukak hang punyer web tuh.. apsal tak leh ekk..

teukujuh posted on 23-3-2009 12:17 PM

Balas #22 ajis_kg\ catat

Ajis,
pembetulan... bukan gua punya web looo..... tu kira kawan gua punya la... kenal lepas gua jadi ajen gitu.... gua no komen loo kenapa lu x dpt buka web tu....tapi kalau lu nak contact no depa gua boleh kasi la....nanti pm la i k

kfc posted on 23-3-2009 04:33 PM

Balas #15 CEO's2001-2009\ catat

biar betul?????.
setahu aku buah nie untuk lancarkan peredaran darah, so semua yg berkhaitan darah mmg mujarab la. tapi kalau dah monopous x pernah lak aku dengar dan mmg blom terbukti pun dan juga di malaysia ni setau aku, ada 4 sykt yg promote benda ni dlm website. 2 tu company besar ie XKL & TLM, tapi harganya fuyooo..... lagi dua VTAX dan EZRESkl. benda yang sama tapi harga nya lebih murah oooo. tepuk dada tanya selera,, bak kata nabil "LU FIKIRLAN SENDIRI..." he he he

nabilarini posted on 24-3-2009 10:09 AM

buah ni bila x penah la makan kan..tapi baru2 ni hb p kursus kat KKB dia ader amik buat ni kasi kat mak bila... mak bila memang ader darah tinggi n kencing manis.... mak cakap buah ni memang berkesan cuma x tahan pahitnya.......kalau calik kat tangan memang susah nak ilang rasanya....itu baru sikit.... kalau sebijik x tau la mcmana....
Page: [1] 2
View full: Buah Tunjuk Langit