asz86 posted on 25-3-2009 04:53 PM

tukar nama untuk motosikal

salam semua..
asz nk minta tolong sket..
ada sesiapa tahu tak mcmn prosedur nk buat tukar nama untuk motosikal & berapa kos dia ek?
hrp ada yg membantu..tq..:handshake::handshake:

ryo_takahashi1 posted on 26-3-2009 09:11 AM

Reply #1 asz86's post

suruh kedai je buat... takyah susah2...

kalo buat sendiri tak ingat la... rasanya RM10 kot... tapi pastikan semua dokumen lengkap... termasuk tuntutan hakmilik dah dibatalkan dahulu.. baru bule tukar nama..

baby77 posted on 26-3-2009 02:47 PM

suruh kedai jer buat.. upah runner pun x mahal.. leceh klu wat sendiri.. :lol:

asz86 posted on 26-3-2009 09:23 PM

tp kalau kedai buat pun,kita tetap kena pergi jpj..

ryo_takahashi1 posted on 27-3-2009 09:30 AM

Reply #4 asz86's post

kalo kedai buat takyah pegi JPJ pun buleeee... :)

asz86 posted on 27-3-2009 07:38 PM

Originally posted by ryo_takahashi1 at 27-3-2009 09:30 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
kalo kedai buat takyah pegi JPJ pun buleeee... :)

asz dh tnya..
kedai kata walaupun depa buat,owner tetap kena g jpj..
huhuhu

baby77 posted on 29-3-2009 09:53 PM

NANTI KEDAI SURUH SAIN JE KAT BORANG SETLE LA

asz86 posted on 29-4-2009 01:46 PM

Balas #7 baby77\ catat

x apa la..asz dh buat sniri...
kalau kedai buat,depa cas mahai sgt...
buat sniri pun ok..

reyust posted on 19-5-2010 11:58 AM

brapa kos wt sndiri ngn upah kedai..

Alt-F4 posted on 20-5-2010 01:46 PM

aku ingatkan tukar nama motor ni mcm motor lc135 tukar nama pegi 1c150 ke..

danedzya posted on 21-5-2010 07:05 PM

Reply 10# Alt-F4

heh!heh!

Motor kalo LC135 rebore block pakai piston FZ150 nak kena gi JPJ tak utk endorse..kalo ikut logiknyer??
Sesaran enjin berubah tu....:o :P

din_atos posted on 5-7-2010 08:45 PM

Salam asz86..
mcm mana ko tukar hak milik motor? Aku blur la, aku nk jual motor aku tp atas nama mak aku. Mak aku ni dok jauh, xde masa nk g jpj. Aku ada gak tgk panduan ni -->
http://portal.jpj.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=72%3Apanduan-tukar-hakmilik-secara-sukarela

Tp x phm la. Mcm2 la nk isi..
Last time aku beli moto kriss 2nd nk kdi mnta charge tukar nama rm80. Aku kene tipu ke :I

ryo_takahashi1 posted on 6-7-2010 03:57 PM

Salam asz86..
mcm mana ko tukar hak milik motor? Aku blur la, aku nk jual motor aku tp atas nama ma ...
din_atos Post at 5-7-2010 20:45 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

hantar kedai buatkan kompom kena charge... cuma mahal murah jerrr

medangmru posted on 6-7-2010 06:07 PM

Reply  Alt-F4

heh!heh!

Motor kalo LC135 rebore block pakai piston FZ150 nak kena gi JPJ tak ut ...
danedzya Post at 21-5-2010 07:05 PM http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

tak payah melainkan kalau gatal mulut nak bgtahu....konpem kene gi check Puspakom..mende alah tu dalaman...bukan leh nampak pun dr luar pun......mihahahahah............:lol:;P;P

medangmru posted on 6-7-2010 06:08 PM

hantar kedai buatkan kompom kena charge... cuma mahal murah jerrr
ryo_takahashi1 Post at 6-7-2010 03:57 PM http://eforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

charge runner RM...................
kendian caj minyak runner RM....................
kendian caj makan runner RM.....................
kendian caj dokumen bagai RM...................
Caj lain2 RM...................

ada la lebey kurang RM..............

korang isiklah yek tempat kosong tu...:laugh3:

ryo_takahashi1 posted on 7-7-2010 09:55 AM

tak payah melainkan kalau gatal mulut nak bgtahu....konpem kene gi check Puspakom..mende alah tu ...
medangmru Post at 6-7-2010 18:07 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

saper ada detail apa yg puspako. check utk motosikal..??

chassis..
nombor enjin..
lain..??

medangmru posted on 7-7-2010 10:22 AM

rsnya nak dpt g detail agak payah Ryo..melainkan kalau dapat salinan pemeriksaan dr Puspakom...jenuh gak google..
Page: [1]
View full: tukar nama untuk motosikal