eddie_worlds posted on 26-3-2009 09:32 AM

PEMINAT BURUNG MATA PUTIH, BURUNG DAUN & AYAM HUTAN.

Kepada peminat burung yang perlukan lesen untuk dibela..

Sape2 ade burung mata putih blh la tapek kat sini..suara die sungguh merdu dgn kehalusan suara die..
Burung Daun pula boleh mengikut ajukan suara burung lain..burung ni susah nak dapat sbb bermain di kawasan tinggi..
Ayam hutan pula juga byk kat umah aku..ade sape yang suke bele ker..

http://i41.photobucket.com/albums/e253/eddie_worlds/IMG0060A.jpg

http://i41.photobucket.com/albums/e253/eddie_worlds/IMG0061A.jpg

BURUNG MATA PUTIH

http://i41.photobucket.com/albums/e253/eddie_worlds/IMG0062A.jpg

BURUNG DAUN

http://i41.photobucket.com/albums/e253/eddie_worlds/IMG0059A.jpg

AYAM HUTAN

balkish posted on 26-3-2009 09:46 AM

hati2 pd yg bela...pastikan ade dokumen lengkap..
kat forum pon ramai mata2....

eddie_worlds posted on 26-3-2009 09:59 AM

Reply #2 balkish's post

dont worry about this..

hong8686 posted on 27-3-2009 11:41 AM

saya pun suka bela burung,tapi lesen tulah yang susah nak dapat.

eddie_worlds posted on 27-3-2009 12:02 PM

Reply #4 hong8686's post

aku pun x de lesen sbnrnyer..:lol::lol:  bele jela..kalau die datang check lepaskan la..kalau bele dari anak x yah risau burung tu datang balik nanti..percayalah..:

hong8686 posted on 27-3-2009 12:44 PM

Balas #5 eddie_worlds\ catat

kalau belum jinat lepaskan pun takapa,tapi kalau sudah jinat rugilah ini macam,lagi masa nak beli pun mahai.(murai batu)

eddie_worlds posted on 27-3-2009 02:31 PM

Reply #6 hong8686's post

murai ekor panjang 8 inci tu eh

balkish posted on 27-3-2009 02:32 PM

yg penting org sekeliling aka jiran2....kalo xde yg bukak mulut, ok jer...:)

eddie_worlds posted on 27-3-2009 02:37 PM

Reply #8 balkish's post

x la..dah lame dah bele ok jer..

balkish posted on 27-3-2009 03:57 PM

kat area kg, mmg ok lah....
kalo dok kat bandar....ramai yg hasad dengki:@

eddie_worlds posted on 27-3-2009 04:21 PM

Reply #10 balkish's post

balkish jgn lak dengki yer

hong8686 posted on 27-3-2009 05:52 PM

Balas #9 eddie_worlds\ catat

post lah gambar kat sini ,

eddie_worlds posted on 27-3-2009 05:59 PM

Reply #12 hong8686's post

dah post kan kat atas sekali..

lazzybunny posted on 27-3-2009 06:23 PM

susah yea nak dapat lesen.. kenapa aaaa??

hong8686 posted on 27-3-2009 06:45 PM

Balas #13 eddie_worlds\ catat

lain burung tak ada ker,mata putih cantik berapa beli.

eddie_worlds posted on 28-3-2009 09:58 AM

Reply #15 hong8686's post

x men ar beli2 sendiri tangkap ma..sendiri naik turun bukit..

eddie_worlds posted on 28-3-2009 09:59 AM

Reply #14 lazzybunny's post

lesen die 1 lesen untuk 1 ekor je..nak bele byk kene la buat byk2 lesen..

eddie_worlds posted on 28-3-2009 10:00 AM

Reply #15 hong8686's post

mau beli ka..paling murah pun aku jual rm50 - 100..tp kene pegi johor la..kat umah aku..sini x de..

hong8686 posted on 28-3-2009 01:07 PM

Balas #18 eddie_worlds\ catat

tak ada lah saja tanya.

eddie_worlds posted on 28-3-2009 01:54 PM

Reply #19 hong8686's post

ingat kan nak bele..x semua kedai berani amik burung jenis nie..

hong8686 posted on 28-3-2009 03:01 PM

Balas #20 eddie_worlds\ catat

dekat kampung saya ada orang tangkat.(sg-burung)

eddie_worlds posted on 28-3-2009 03:08 PM

Reply #21 hong8686's post

SUNGAI BURUNG???

hong8686 posted on 28-3-2009 04:03 PM

Balas #22 eddie_worlds\ catat

dekat sabak bernam.

eddie_worlds posted on 28-3-2009 04:13 PM

Reply #23 hong8686's post

x pernah sampai sane la bro..

hong8686 posted on 28-3-2009 06:12 PM

Balas #24 eddie_worlds\ catat

awak duduk mana?ada kawan nak jual murai batu murah-murah tak.
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
View full: PEMINAT BURUNG MATA PUTIH, BURUNG DAUN & AYAM HUTAN.