bonda304 posted on 27-3-2009 05:56 PM

[TEMPAT] TASKA YG BEST DI MELAKA

Post Last Edit by juju_amin84 at 24-3-2012 17:17

salam..
nak tanyelah TASKA mana yg best area melaka ni..bole bagi        suggestion x..

dee_dee posted on 27-3-2009 07:18 PM

bonda duk area mana?

MrsHouse posted on 28-3-2009 11:22 PM

hi...

kalau anda tinggal berhampiran Tengkera atau Lorong Pandan atau yg berhampiran dengannya, saya cadangkan TADIKA AL-AQIL. Saya telah menghantar anak saya bersekolah disana untuk 2thn berturut2 (semasa 5 & 6 tahun). Ianya Islamic English Medium school. Rasanya, pengajaran disekolah ini agak bagus. Mereka menyediakan subjek2 English, BM, Jawi, B.Arab, Maths, Science, Hafalan Yaasin, hafalan ayat2 Lazim, cara menunaikan solat dan dll. Alhamdulillah, anak saya dpt good pelajaran di sana dan sedikit sebanyak tahu bagaimana hendak solat dan menghafaz surah Yaasin.  Kalau tak silap, awal tahun ni, mereka ada buka satu lagi cawangan berhampiran di Taman Cempaka, Pringgit.  Cuba hubungi no ini kalau berminat 06-3345278.

nameloo posted on 29-3-2009 09:13 AM

Hantar Montessori, baru gempak...

Kawan nanti sume anak2 omputih ja.....

nanie posted on 29-3-2009 08:47 PM

taska rupenye...penat aku pk taksa tu ape :L :L

MrsJohn posted on 30-3-2009 08:14 AM

tgk le anak u umur bape tahun..baby ke 2-4 yo ke, 4-6yo ker...

bonda304 posted on 30-3-2009 08:44 AM

Balas #2 dee_dee\ catat

sy duk area Bukit Katil...

MrsJohn posted on 30-3-2009 08:52 AM

Originally posted by bonda304 at 30-3-2009 08:44 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
sy duk area Bukit Katil...

i pun dok area bukit katil, i surveyed afew taska ... end up ..i send my kids (1 /12 yo & 3 1/2 yo) ke taska yippie, di tmn saujana seksyen 2...baru nak masuk 2 bulan.
Alhamdulillah, so far so good...

bonda304 posted on 30-3-2009 08:59 AM

sy ade survey jg taska Cahaya Gemilang area Duyong.. member2 opis kate kat situ ok tu la nak survey gak tpt lain.....

mclaren posted on 30-3-2009 10:32 PM

Balas #3 MrsHouse\ catat

ni bukan nak menjawab soalan bonda, tapi nak bagitahu tadika al aqil punya cawangan baru bukan kat tmn cempaka, tapi dekat peringgit, area opposite hospital tu (atas bukit). taman usrah jaya tak silap nama taman tu.
masuk dalam sikit, from peringgit nak ke arah melaka sentral ikut jalan dalam, akan lalu al aqil on your left, dia rumah corner lot tepi jalan.

MrsHouse posted on 30-3-2009 10:42 PM

ohh maaf. cawangan al-aqil yg baru bukan di Taman Cempaka ya? maaf salah baca kot bannernya...tak bape nak ingat. tp yg pasti taman usrah jaya tu di cawangan tengkera/lorong pandan

[ Last edited by  MrsHouse at 30-3-2009 22:43 ]

mclaren posted on 30-3-2009 11:06 PM

Balas #11 MrsHouse\ catat

ok... saya pun silap bagi info he he.. my friend yang cakap tempat tu nama tmn usrah jaya, tapi i saw nama lain kat taman tu, so i thot, hmm ada dua nama kot?? so meaning bkn la usrah jaya, tp tmn yang me nampak tu.

tapi memang bukan kat tmn cempaka, dulu me pun ingat kat tmn cempaka gak :loveliness:  

tak ingat exactly apa nama taman al aqil yang baru, tapi location tu macam yang saya post kat atas tu lah. rumah teres setingkat, corner lot, boleh nampak from jalan.

thanks mrshouse for correcting the info.

dslimbeauty posted on 10-8-2009 01:54 PM

ank slim umur 3 tahun slim anta  kat taska strawberry ku (qdees).so far ok ler.dah boleh membaca dan bercakap in english.

songeh_jer posted on 3-9-2009 12:58 PM

ake dengar al aqil tu quite mahal fees dia
betul ker?
ada sapa2 leh bagitau ker?
pendaftaran sampai 1000 betul ker

red_ribbon posted on 3-9-2009 02:51 PM

yea yea.. red pon nak tau.. psl next year anak red da nak skola.. ngah survey ni

ayumi_takashi posted on 26-9-2012 05:34 PM

sori up blk benang lama ni...
sy tgh survey taska utk baby sy yg berumur setahun 7 bln...
sape2 yg ade info plz update ye...
thx alot! :loveliness:

mclaren posted on 1-10-2012 10:53 AM

ayumi_takashi posted on 26-9-2012 05:34 PM static/image/common/back.gif
sori up blk benang lama ni...
sy tgh survey taska utk baby sy yg berumur setahun 7 bln...
sape2  ...

bagitahu ler melaka area mana.

nanti duduk alor gajah, kwn2 rekemen kat merlimau, tak match pulak :$

ayumi_takashi posted on 2-10-2012 02:24 PM

mclaren posted on 1-10-2012 10:53 AM static/image/common/back.gif
bagitahu ler melaka area mana.

nanti duduk alor gajah, kwn2 rekemen kat merlimau, tak match pu ...

oppsss.. lupe lak.. hehehe
dok kat bt berendam
:$

mclaren posted on 2-10-2012 02:57 PM

ayumi_takashi posted on 2-10-2012 02:24 PM static/image/common/back.gif
oppsss.. lupe lak.. hehehe
dok kat bt berendam

batu berendam kat mana pulak? hehehe... ye la sbb BB besar jugak la.. byk taska2 kat BB.

ppkkbb (pusat penjagaan kanak2 seri bijak bistari) agak popular jugak la... rasenya kat BB ade 2-3 kot cwngan.

ayumi_takashi posted on 2-10-2012 03:19 PM

mclaren posted on 2-10-2012 02:57 PM static/image/common/back.gif
batu berendam kat mana pulak? hehehe... ye la sbb BB besar jugak la.. byk taska2 kat BB.

ppkkb ...

kat airport bt berendam.. besar jugak airport tu kann.. :funk:

tp da settle psl carik taska ni.. :$

ayumi_takashi posted on 2-10-2012 04:22 PM

skrg ni tgh carik playschool utk baby 2y..
yg bole antar time weekend..
ade ke kat melaka?

bolat-bolat posted on 13-11-2012 09:42 PM

Salam..up benang...saya plan nak anta puteri saya ke playschool next year.umur dia tahun depan 3 tahun..saya duduk area duyong...kalau ada info playschool yang best minta share yer...
Page: [1]
View full: [TEMPAT] TASKA YG BEST DI MELAKA