guaguy posted on 31-3-2009 01:07 AM

Ayat-Ayat Mengurat - Yang Mana Best?

dari www.gua.com.my

Di zaman datuk atau ayahanda kita dahulu, cara mengurat dan ayat-ayat mengurat yang digunakan mereka berbeza dengan teknik dan taktik yang digunapakai generasi sekarang. Mungkin orang-orang lama lebih romantis, mereka menggunakan pembayang, merujuk kepada bintang, bulan dan matahari.

“Bibirmu merah bak delima merekah, hidungmu mancung bak seludang...

nafham posted on 31-3-2009 01:20 AM

patutnyer masuk bod lelaki lah. br lah lelaki tau...

True-X posted on 31-3-2009 01:51 AM

ayat yg aku dapat few weeks ago...

"...sy tau muke sy Kelas B... tp sy baik ati...."..;P

meow_meow08 posted on 31-3-2009 02:56 AM

Sapa pernah kena ngurat dengan perkataan begini

" Saya rasa awak sesuai jadi pasangan gelap saya "

:o

srisaujana posted on 31-3-2009 11:20 AM

mane2 pun bolehhhhhhhhh
ikut suka masing2;P :lol:

[ Last edited by  srisaujana at 31-3-2009 11:21 ]

LimpBizkutMerri posted on 31-3-2009 01:11 PM

Contohnyaa mcm nii

Tempat di Jaya jusco

Semasa membayar barang
Cik adik jage kaunter: J card ade??
Si polan : xde..no phone ade.. nak ker??

;P ;P

six_heart posted on 31-3-2009 01:29 PM

Originally posted by meow_meow08 at 31-3-2009 02:56 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
Sapa pernah kena ngurat dengan perkataan begini

" Saya rasa awak sesuai jadi pasangan gelap saya "

:o



six pernah dapat ayat nie...


ader ker dia ckp "sudikah awk jadi kekasih gelap saya?":@:@:@:@



giloss......habis tunang six nak taruk kat mana......:mad::mad:

six_heart posted on 31-3-2009 01:37 PM

dulu aku nya BF masa firts2 nak minta couple lagi kelakar...

memang ayat skema gila...


punya susah dia nak ckp"saya nak jadi BF awk..."

tak pun "sudikah awk couple dengan saya ker"



dia tak ckp lansung....dia tunjuk jer lambang hati n ader tulisan "i love u" kat atas meja taman(kebetulan ader manusia mana entah gatal tangan conteng)


six kata six tak faham aper maksud dia...


pas tu dia kata six sajer buat2 tak faham....tapi memang kelakar lah muka dia...berpeluh...



lelaki oh lelaki kdg2 keberanian mu tak setinggi ego mu yang menjulang....:lol: :lol: :lol: :lol:

put3reen posted on 31-3-2009 01:53 PM

hahaa..my bf xder ayat ngurat2 nie....dia teros pegang tgn sarung cincin..n ckp...'please b my gf' haku terkedu..n senyum jeelaa hahahaaa :$

True-X posted on 31-3-2009 02:35 PM

pengalaman x bf  aku

" sy nak rase cam nak kawen  ngan awak lahh".. direct to the point:lol:

flawless posted on 1-4-2009 10:44 AM

ms bf aku nk ngurat aku dlu guna ayat biase gak. ' I dah lama perhati u, u ni lain dr yg lain la'

Ade gak yg proposed ' leh x nk berskandal ngn u? '  Giler :mad:

ma_girly posted on 1-4-2009 11:27 AM

Originally posted by put3reen at 31-3-2009 13:53 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
hahaa..my bf xder ayat ngurat2 nie....dia teros pegang tgn sarung cincin..n ckp...'please b my gf' haku terkedu..n senyum jeelaa hahahaaa :$


sweetnya bf u...

nursha posted on 1-4-2009 01:33 PM

Reply #4 meow_meow08's post

Uish...trOs terang betOl..:L

yakinn ek die.. aduyaiii..ade jugakk org camni..

ath1288 posted on 1-4-2009 07:14 PM

I like da word hi :)

sweetmi09 posted on 1-4-2009 07:39 PM

peristiwa semalam..

"saya nak awak. boleh tak.." :$ :$








i likeee.... :$

voizze posted on 1-4-2009 08:04 PM

Originally posted by sweetmi09 at 1-4-2009 19:39 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
peristiwa semalam..

"saya nak awak. boleh tak.." :$ :$








i likeee.... :$


jawapannye cam mane ek....
nak kat awak jugak hehe

nana0907 posted on 1-4-2009 08:16 PM

erm.. semua ayat ni ok je. terpulang kepada tuan punya badan..:$

sweetmi09 posted on 1-4-2009 09:27 PM

Balas #16 voizze\ catat

hehe..

ops, dah terlewat lak..








;P ;P

jawapannya.. biarlah rahsia.. :$

;P

mbhcsf posted on 2-4-2009 01:34 AM

ayat .Mr DArcy ....

zahliahani posted on 2-4-2009 02:55 AM

x dapat ayat ngurat pon.bf dulu skema.dpt munge ros kat opis.kembang ati seminggu:lol: :$
Page: [1]
View full: Ayat-Ayat Mengurat - Yang Mana Best?