venom1 posted on 9-4-2009 01:17 PM

MAKLUMAN - Tender Kenderaan Kastam Lucut Hak

Geng, info terbaru. Kastam ada keluarkan tender kenderaan lucut hak...banyak jugak..dan kondisi kereta not bad..cuba buukak website kastam www.customs.gov.my lepas tu click kat E-Tender...

aku minat ngan Honda Fit..bukak harga RM25,000..

untuk makluman warga cari.com

:$

t@t posted on 9-4-2009 01:20 PM

erk...toss apa lagi...ko kan tgh nak cari kereta yg ke 18 kan...?:lol:

genie2522 posted on 9-4-2009 01:20 PM

Balas #1 venom1\ catat

tak sesia ko keja kastam abe venom....
:D :D :D

t@t posted on 9-4-2009 01:21 PM

Reply #3 genie2522's post

cpt ko jini erk...so apa lagi jini kasi ganti la itu city...:lol:

t@t posted on 9-4-2009 01:25 PM

http://elesen.customskl.gov.my/e_tender/index.php?pg=1

chempaka80 posted on 9-4-2009 01:30 PM

cm ner nk tgk keta tu?

ryo_takahashi1 posted on 9-4-2009 01:33 PM

Reply #1 venom1's post

bang... ada sebijik HUSQVARNA 125... tgk gamba plate s'pore... tapi tulis situ JJS4277... ni dah register baru ke...

dapat ni sedap gak.. bule layan offroad kat kepong & sg.buloh...
aku bg ko cash tulun beli bule :$ :$ :lol: :lol:


bung zek... suzy tu RM5k jer.... :mad::mad:

[ Last edited by  ryo_takahashi1 at 9-4-2009 13:36 ]

nurulcomfykid posted on 9-4-2009 01:37 PM

saper nak sponsor ODYSSEY kat aku?

baru 35 je....

:$ :$ :$

venom1 posted on 9-4-2009 01:37 PM

semua kenderaan tu dah register baru..ada geran..boleh digunakan..
harga yang ada tu harga bukak..lepas tu bid la..

genie2522 posted on 9-4-2009 01:48 PM

Balas #4 t@t\ catat

aku dah check...
malangnya stream takde dalam list tue...
:P :P :P

mycos79 posted on 9-4-2009 01:50 PM

Balas #1 venom1\ catat

wokeh mekasih venom...cayalah:lol: :lol: :lol: :$

t@t posted on 9-4-2009 01:53 PM

Impreza ADA...?:lol:

http://elesen.customskl.gov.my/e_tender/resize_img.php?src=/e_tender/./bil_1_2009/img_4067.jpg&w=260&h=195&zc=1

salleh_ts185 posted on 9-4-2009 01:58 PM

huh... venom pecent tuk dpt moto2 tender ni mcm mane? bagi tips sket

[ Last edited by  salleh_ts185 at 9-4-2009 14:03 ]

venom1 posted on 9-4-2009 02:02 PM

ini tak mau ker?

http://elesen.customskl.gov.my/e_tender/resize_img.php?src=/e_tender/./bil_1_2009/bkd7441_front.jpg&w=260&h=195&zc=1

venom1 posted on 9-4-2009 02:02 PM

Originally posted by salleh_ts185 at 9-4-2009 13:58 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
huh... venom percent tuk dpt moto2 tender ni mcm mane? bagi tips sket

aisey..aku pun tak tau heheheh

zzcbr posted on 9-4-2009 02:46 PM

Originally posted by ryo_takahashi1 at 9-4-2009 02:33 PM http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
bang... ada sebijik HUSQVARNA 125... tgk gamba plate s'pore... tapi tulis situ JJS4277... ni dah register baru ke...

dapat ni sedap gak.. bule layan offroad kat kepong & sg.buloh...
aku bg k ...

pergi check dulu bang, jgn percaya dengar gambo...entah2 engine pun tak ada:$ :$

zzcbr posted on 9-4-2009 02:49 PM

Balas #1 venom1\ catat

tuan penguasa...nampaknya kete2 tu semuanya dah didaftarkan, so teman ingin bertanya atas sebab apa dilucut hakkan...lari dari bayar cukai ke? kete seludup ke? kete (harta) pengedar dadah yg dirampas ke? kete terlibat dlm jenayah rogol ke? :$ :$

venom1 posted on 9-4-2009 03:19 PM

kebanyakkan kereta ni dirampas oleh bahagian pencegahan terutamanya dalam operasi membenteras dadah, barangan lari dari cukai dll. kereta ni tak terlibat dalam aktivit bunuh, jenayah dsb. tu dah kes polis.

selepas kes tersebut selesai (selalunya amik masa bertahun) owner kenderaan ni tak akan ambik semula kereta ni dan dengan kuasa ketua pengarah kastam kenderaan ini boleh dilucuthak..kalau kau tengok geran penama dia ialah ketua pengarah kastam malaysia..

tossee posted on 9-4-2009 03:31 PM

Abe vee kalo ada Rolls Royce Phanthom masuk tender cakap kat aku ekk..:loveliness: :loveliness:

venom1 posted on 9-4-2009 03:48 PM

mak aii..rolls royce ke? aku tunggu diaorang lelong porsche 911 targa je ni hehehe

zzcbr posted on 9-4-2009 05:52 PM

Balas #18 venom1\ catat

abe vee....satu lagi soalan. No pendaftaran tu no asal ke atau telah didaftarkan semula  (manalah tahu lepas dilucut hak kete kena didaftarkan semula ke).  Kalu no lama takut juga nak memakainya, silap2 berlaku kes kesilapan identiti nanti, tak pasal2 mati frog lak:$ :$

batu_bergolek posted on 9-4-2009 07:06 PM

Reply #21 zzcbr's post

ha'ah betul gak, mana la tahu hutang darah lama yg belum berbayar, tak pasal2 tuan baru yg kene.

acura posted on 9-4-2009 08:20 PM

http://elesen.customskl.gov.my/e_tender/resize_img.php?src=/e_tender/./bil_1_2009/bke1252_front.jpg&w=260&h=195&zc=1:loveliness: :loveliness:

batu_bergolek posted on 9-4-2009 08:41 PM

Reply #23 acura's post

kenapa cat kat hud keta tu ? dah lama sangat berjemur ke?

mycos79 posted on 9-4-2009 08:43 PM

Balas #24 batu_bergolek\ catat

...merc leh sembur lg tuh...body mantop.:lol: :lol:
Page: [1] 2
View full: MAKLUMAN - Tender Kenderaan Kastam Lucut Hak