adik77 posted on 13-4-2009 03:59 PM

Jenama Shampoo rambut yg sesuai

Apakah jenama shampoo rambut pilihan anda & sesuai dgn kulit kepala.

Saya ada masalah kelemumur / kulit kepala gatal + rambut gugur. Skrg pakai Sunsilk anti dandruff, kelemumur hilang tapi rambut pulak banyak gugur. Dulu guna Pantene untuk rambut gugur, , kelemumur pulak bertepek2....
Dah tak tahu nak pakai shampo apa....


Sorry kalau dah ada thread ni... selak2 jugak kat belakang tapi tak jumpa.

fiqa_sofia posted on 13-4-2009 04:08 PM

Balas #1 adik77\ catat

aku gune produk dr salon rambut ....setakat ni ok jer....:D :D

dedaun79 posted on 13-4-2009 04:14 PM

try pakai safi limau nipis..:D

Lady_On_Earth posted on 13-4-2009 04:16 PM

no komen.. shampoo ni ikut jenis kulit gak... kalau skrg aku serasi pakai clairol.. mungkin ko tak serasi...

NADEERA posted on 13-4-2009 04:20 PM

CUBA PKAI HEAD & SHOULDERS SMOOTH & SILKY
ANTI DANDRUFF

penthouseon40 posted on 13-4-2009 04:21 PM

cuba pakai syampoo gamat healin(AG2000). pent dulu pon ada prob mcm tuh, tp pas pakai syampoo nih prob kulit kepala hilang terus!
pent pon pernah suggest syampoo nih kat family n kawan... its also really work to them:loveliness: :loveliness:  try la...

bRaBus_23 posted on 13-4-2009 04:24 PM

dulu pernah pakai memacam shampoo

rejoice - rambut cam kering
pantene - rambut gugur tapi bau dia memang lasting
clairol - best tapi leceh la pasal dulu dia takde 2-in-1

sekarang dah 2 tahun lebih pakai loreal elseve .. memang best :loveliness: :loveliness:

narif posted on 13-4-2009 05:12 PM

aku suka loreal... dulu pakai color kuning, skang pakai color pink

dulu pun aku cam ada gatal2 kepala, skang tiada lagi :loveliness:

mbhcsf posted on 13-4-2009 05:17 PM

napa Loreal Elseve bagus?
sebab nak tahu jugak ni , botol dia cantik ler kat Guardian

narif posted on 13-4-2009 05:22 PM

Balas #9 mbhcsf\ catat

ntah la.. kebetulan sesuai ngan narif kot.

dulu pakai rejoice, clairol, dua2 buat rasa rambut keras...

bila pakai loreal ok, so stick situ je le. lagipun boleh perasan eva longoria sket, pasal dia model loreal botol pink :lol:

cadillac05 posted on 13-4-2009 05:42 PM

latest aku guna TREsemme..shampoo & conditioner..

cam sesuwei lak..rambut pun lebih lembut, wangi & kurang gugur...

philipinoe2 posted on 13-4-2009 06:06 PM

sbb setiap org berbeza, masalah rambut berbeza, sempu jugek msti la berbeza...:$


xde care laen utk mengetahui ape sempu yg seswai ngan kiter melainkan try & error...:loveliness:

cube sebulan dua ngan setiap sempu/brand...tgk ape bezanyer...

sempu A mebi ilangkan dendraf, utk 2,3 hari jek...

sempu B mebi ilangkan kegatalan rambut, dendruf stil ade...

sempu C mebi ilangkan dendraf ngan kegatalan rambut, tp rambut jd keras even lps gune conditioner...:$

*cube sempu yg ade tar coal...cnth nutregena...:$

[ Last edited by  philipinoe2 at 13-4-2009 18:08 ]

door_pintu posted on 13-4-2009 06:23 PM

Reply #1 adik77's post

cuba rejoice anti dandruff

Prettylady posted on 14-4-2009 09:07 AM

Originally posted by adik77 at 13-4-2009 15:59 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
Apakah jenama shampoo rambut pilihan anda & sesuai dgn kulit kepala.

Saya ada masalah kelemumur / kulit kepala gatal + rambut gugur. Skrgpakai Sunsilk anti dandruff, kelemumur hilang tapi ram ...

kalau ada masalah kelimumur/kulit kepala gatal kena rajin cuci rambut hari2... tapi rambut gugur ni tak tau la plak..
cuba mkn asid folic.. elok utk rambut.
Try brand CLEAR or LOREAL.

khaieza86 posted on 14-4-2009 09:09 AM

try la HEAD & SHOULDER MENTHOL....
dulu sy pon ade prob mcm nie gak...
mula2 pkai pantene ok lame2 dandruff makin bertepek2...rambut pon ggur...
then tkr rejoice anti dandruff fuh lagi gatal kpl otak nieh...:L :'( .

pas2 kawan syorkan pkai HEAD & SHOULDER MENTHOL...
ALHAMDULILLAH msalah klumumur n rambut gugur pon da xde....:loveliness:

thanks to my fren....:P

kelisa_kelabu posted on 14-4-2009 10:41 AM

Originally posted by khaieza86 at 14-4-2009 09:09 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
try la HEAD & SHOULDER MENTHOL....
dulu sy pon ade prob mcm nie gak...
mula2 pkai pantene ok lame2 dandruff makin bertepek2...rambut pon ggur...
then tkr rejoice anti dandruff fuh lagi gatal k ...

sama r kite...
kelisa pon pakai HEAD & SHOULDER MENTHOL..
skang dah lega sket.. masalah rambut gugur sume selesai...:lol:

adik77 posted on 14-4-2009 11:56 AM

Balas #15 khaieza86\ catat

tq... nanti boleh try...

khaieza86 posted on 14-4-2009 01:02 PM

Balas #17 adik77\ catat

nnt kulit kepala rase  sejuk jer.....
nyaman....:lol: :lol:

zamna posted on 18-4-2009 02:00 PM

dulu saya pakai head n shoulder.. lama2 pakai cpt gatal plak kepala nih... then tukar sunsilk kaler oren tuh.... agak lama gak pakai nak kat setahun..tapi kelemumur menjadi2.... then bila da sah pregnant da stop pakai since tak tahan bau nak muntah! skang pakai clear soft care... ok la utk ms ni... even tak basahkan rambut 2 ari pun kepala tak gatal...

zafie posted on 19-4-2009 03:27 PM

dove yg wrna kelabu utk dndruff...ok je..kelemumur ilang, rmbut rse rngan n cpt kering..
loreal elseve pon ok gk...

Longhairlady posted on 19-4-2009 03:48 PM

Sy pakai shampoo and conditioner Loreal yg warna kuning...
So far sy suka esp conditioner dia... :D

Hang posted on 19-4-2009 03:51 PM

pakai syampu tuko2.....
kalau abih satu botol.... pi beli syampu lain...
sometime beli ..tapi tak suka lak bila pakai......pi beli pulak yang lain... :lol:

220796 posted on 19-4-2009 04:02 PM

skrg pakai shampu/perapi elken.....pstu tambahan try krim rambut ushine. boleh tgk kat url ni:
http://www.ushine.com.my/produk.html

sy bukan penjual tp pengguna....ada thread ni kat BFT.

Hang posted on 19-4-2009 04:04 PM

suka pompuan pakai syampu baby johnson...
bau sexy.....

Longhairlady posted on 19-4-2009 04:19 PM

Originally posted by Hang at 19-4-2009 15:51 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif
pakai syampu tuko2.....
kalau abih satu botol.... pi beli syampu lain...
sometime beli ..tapi tak suka lak bila pakai......pi beli pulak yang lain... :lol:  


Mesti kat bilik air Hang penuh dgn shampoo yg tak habis pakai... :lol:

Tp sy pun jenis tak stick pada satu jenis shampoo terlalu lama sgt..,
suka tuko2 juga... :$ :)
Page: [1] 2
View full: Jenama Shampoo rambut yg sesuai