royat posted on 15-4-2009 06:09 PM

MANA LAH KEDAI CAT DAN KETUK BODI KERETA

Salam,
Kawan2 semua boleh tak tolong bagitau dimanakah kedai cat dan ketuk bodi yang harganya taklah mahal sangat.Kalau boleh kedaitu di sekitar selangor dan KL. Kalau sertakan no. tel dan peta lokasinya lagi bagus. Terima kasiiiiiiiiiiiiih
   
:loveliness:
:victory:

jAck666 posted on 15-4-2009 06:12 PM

cube masuk sini ya....

USJ
http://protoncars.biz/index.php/topic,18349.0.html

atau

Batu Cave/Selayang
http://protoncars.biz/index.php/topic,10436.0.html

royat posted on 15-4-2009 06:19 PM

kat situ utk keto proton aje ke?

jAck666 posted on 15-4-2009 06:57 PM

bukan..name jer proton...sebenarnye forum ni tmpt jual brg2 kete...try la masuk tgk..
link tu tmpt kedai2 cat/ketuk n repair body kete..

JERONG_GERGASI posted on 15-4-2009 08:14 PM

ko try nih:

No. 11A, Jalan Seksyen 1/20
Taman Kajang Utama
43000 Kajang, Selangor
(Ah Yie: 012-2172331, 03-87370791)
Specialized in 2K paint spraying

Hari tu kete aku kene sodok dr belakang, aku hantar kat sini la... kedai ni kebetulan adalah insuran claim service....

Acong posted on 15-4-2009 10:08 PM

Balas #5 JERONG_GERGASI\ catat

apa kerosakan? brape kena?  :o

newzahari posted on 16-4-2009 12:54 AM

kat tmn equin murah...aritu aku eksiden g tanye nk ketuk n cat kedai lain sumer nk 350,380,550 pun ade,aku g kt situ dia mintak 250 ja..kt belakang balai polis tmn equin

yaya_owez posted on 16-4-2009 10:15 AM

Balas #5 JERONG_GERGASI\ catat

jerong..

kalo agak2 nk ketuk ckit kemek kat pintu n cat ckit scratch kat pintu bape rege ek kat c2??hrga die ok x???

yaya_owez posted on 16-4-2009 10:16 AM

Balas #7 newzahari\ catat

ok x die buat???
kalo servis ok n puas ati leh g wat gak...nmpak cm asal x??


yang awak buat ketuk n cat 250 tu bnyak ke???

Acong posted on 16-4-2009 11:14 AM

Balas #7 newzahari\ catat

nama kedai? :o

takumi86 posted on 16-4-2009 11:42 AM

kenkadang dia charge murahhh.. letak cat tak kualiti, single layer etc..
better check betoi2 b4 proceed.. tapi kalau aku pongg.. choose kedai ikut yg charge harga murah gak laa... hihihi..

gud luckkk

JERONG_GERGASI posted on 16-4-2009 01:32 PM

Originally posted by Acong at 15-4-2009 10:08 PM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
apa kerosakan? brape kena?  :o

aku claim insuran amoi yg langgar aku....:lol:
surat yg dia cc kat aku mengatakan julah yg insuran tu bayar ialah RM2,020.50....
kerosakan adalah (WIRA):
1. Bumper belakang - pecah kat penjuru kanan - cat satu bumper
2. Body kemek - kene ketuk, tampal dan cat satu panel
3. Lampu brek pecah - belah kanan - ganti baru

JERONG_GERGASI posted on 16-4-2009 01:39 PM

Originally posted by yaya_owez at 16-4-2009 10:15 AM http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
jerong..

kalo agak2 nk ketuk ckit kemek kat pintu n cat ckit scratch kat pintu bape rege ek kat c2??hrga die ok x???

harga bergantung kepada panel.... sbg contoh, klu pintu belakang harga dia dalam RM150 (harga cat belum masa upah ketok yang bergantung kepada besar atau kecik jumlah ketukan).... :handshake:

nafisa85 posted on 16-4-2009 03:32 PM

Balas #7 newzahari\ catat

yup tul tu...

kat ctu memang murah...

tapi nak ikotkan bengkel kete kat area taman equine memang tak cekik darah la...

wat keje pown tip top...

ice98 posted on 16-4-2009 05:28 PM

aku baru usha kdai ketuk... kemek sikit kat bonet savvy, kemek kat qtr panel ngan touch-up balik kat bumper...
aku g usha 2 tmpt...
1. kat jalan 223 pj... nak 600 sume tp bumper die cat sparuh je laa...sdgkan aku ade rear skirt lagi. mase 2 hari.:L :L
2. kat sg way (dpn caltex) 350 je... bumper tu ngn rear skirt skali die tembak. mase 1 hari antar pagi amik petang...
aku pk nak tembak balik lagi 3 bodyskirt kene tambah 150 je... total br 500.
tp aku lom g buat lg..

selipar_hijau posted on 16-4-2009 05:33 PM

Originally posted by nafisa85 at 16-4-2009 03:32 PM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
yup tul tu...

kat ctu memang murah...

tapi nak ikotkan bengkel kete kat area taman equine memang tak cekik darah la...

wat keje pown tip top...


apa nama kedai tu?
yg aku perasan klu area balai tu proton serbis ada.

yg kedai ketuk tu apa namanya?

Bell posted on 16-4-2009 05:57 PM

Perkifa Enterprise - Jln Reko, Kajang (betul di kawasan persimpangan Jln Reko dan Silk Highway.)

amansiara11 posted on 13-12-2009 11:00 AM

bro klu aku nak beli cat saja kat ner yer.tq

amansiara11 posted on 13-12-2009 11:00 AM

bro klu aku nak beli cat saja kat ner yer.tq

jajan posted on 13-12-2009 11:06 AM

Bro TT.. tak payah pening kepala. ko hantar je kereta ko kat sini : Kriss Auto Solution. bleh kowtim terus dengan tuan bengkel dia..gerenti harga ok punye lah.. Bumiputera dan pekerja ok punye..selebriti pun ada hantar situ..si Elly iskandar. dah establish dekat 6 tahun dah...

dia bleh hantar dan ambik kereta ko...

blog dia http://krissauto.blogspot.com

tq TT

AHMADVW posted on 13-12-2009 12:38 PM

biasanya 1 penal upah cat dlm lingkungan 150-180, kne tgk jgk cat jenis apa, kalu kene ketuk weld, harga meningkat sikit

cmf_tin posted on 14-12-2009 10:48 AM

wa harituh pegi satu kedai cat keta. kedai dia kat belakang stesen petronas yg dekat giant batu caves.
dia quote ketuk body sket + cat keta championship white utk large sedan dlm RM1,800 saja. wa tgh kumpul duit ler nih.

myra316 posted on 14-12-2009 01:27 PM

cuba pergi kat area glenmarie....ada banyak kedai kat sana.

AHMADVW posted on 14-12-2009 04:42 PM

22# cmf_tin
adakah kdai tu myanmar or bangla pekerja dia, dulu penah hntr cat kat situ rasanya dah tukar bos, x puas hati sbb color  x matching, maybe touke baru skrg, i cat 4 thn yg lps

Ain09 posted on 14-12-2009 08:33 PM

area bangi lama pun ada...
Page: [1] 2 3 4
View full: MANA LAH KEDAI CAT DAN KETUK BODI KERETA