zairi posted on 5-5-2009 04:45 PM

Khasiat Spirulina

sy baru je consume Elken spirulina, so any further info yg menarik ttg khasiatnya?

syazmin_husna posted on 5-5-2009 05:03 PM

baru2 ni saya ada temankan kakak saya berurut dgn seorang makcik..
umurnya mcecah 61 thn...
saya sangka dia baru 40-an...
dia kata ada mgamalkan pmakanana spirulina dr usia muda...
10 biji sehari...(tkejut jugak mcm byk sgt jek):o
anak2 dia pun mcm tu juga....
sudah ada anak 7 tp masih mcm anak dara...
dia ada jgk cakap makan spirulina
mmudahkan pmbuangan air besar...
mjadikan dia lg cergas dan rajin bkerja...
saya x pasti bo percaya atau x:$

[ Last edited by  syazmin_husna at 5-5-2009 17:07 ]

elysyle posted on 5-5-2009 05:14 PM

uih..

spirulina adalah makanan paling berkhasiat kat mukabumi ni

hamida posted on 5-5-2009 05:37 PM

pengalaman saya: mak saya makan spirulina elken. memula makan dekat 2 bulan dia sakit - batuk, makan ubat doktor pun tak baik. bila informed doktor, mak makan spirulina, doktor kata tu mungkin proses healing sebab tu batuk tak baik2. selepas tu alhamdulillah, dia kata badan dia sihat.

now dia dah tak makan brand elken sebab harganya agak mahal. saya belikan dia brand cosway pula. saya pun makan brand cosway sebab harganya saya mampu. kalau ikut mmg suka makan elken sebab nampak kesannya cepat.

syazmin_husna posted on 6-5-2009 09:19 AM

Balas #4 hamida\ catat

makcik urut tu makan spirulina cosway jugaklah....

zairi posted on 6-5-2009 10:49 AM

wow!

testimoni yg bgs n mnyakinkan. mcm tu xleh skip la, nk kena disiplin consume spirulina ni. Tp sy rs elken spirulina ni worth the price la coz, quantity dia byk n leh consume for few months utk 1 btl yg ada 1000 biji, if 1hari 10 biji, 1000 biji leh makan till 3bln lebih la.

kwn sy pun ckp, if consume spirulina ni, let say u travel by car (for long distance), mmg x rasa letih.

she77 posted on 6-5-2009 02:09 PM

slm...any side effct tak consume spirulina ni..i mean utk jangka masa pnjg nanti?
TQ

neomorpheus posted on 6-5-2009 08:33 PM

Originally posted by she77 at 6-5-2009 14:09 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
slm...any side effct tak consume spirulina ni..i mean utk jangka masa pnjg nanti?
TQ

Tak de side effects. Sbb ni makanan je. Lagipun spirulina ni alga or dgn kata lain sayur tapi yg paling mengandungi banyak khasiat. Saya pun dah makan Elken Spirulina for 5 years.

neomorpheus posted on 6-5-2009 08:36 PM

Originally posted by zairi at 6-5-2009 10:49 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
wow!

testimoni yg bgs n mnyakinkan. mcm tu xleh skip la, nk kena disiplin consume spirulina ni. Tp sy rs elken spirulina ni worth the price la coz, quantity dia byk n leh consume for few month ...

Actually beli botol paling besar tu lagi murah. Saya mmg selalu beli botol yg 3000 tablets je. Just tambah dlm RM2 lebih je setiap hari kalo 10 biji utk pemakanan yg sihat.
Page: [1]
View full: Khasiat Spirulina