dune1989 posted on 14-5-2009 09:07 AM

mencari rumah sewa di Ipoh

Assalamualaikum wahai Orang Perak,

teman ni pelajar Kolej PolyTech Mara Ipoh,
baru2 ini teman dan rakan2 teman seramai 8 orang ingin mencari rumah sekitar area Ipoh ini,
ingin bertanya kepada warga2 Perak seandainya ada,
bertahulah teman kerana kami amat memerlukan rumah sewa,
sebelum ini kami berasrama di Cherry Apartment namun asrama kami dipindahkkan ke Rapat Setia,
untuk ke kolej kami di Green Town atau belakang sekolah Ta'ayah,
kami terpaksa mengharungi trafik yg teruk samada melalui Jalan di Politeknik atau Jalan ke Medan Gopeng,
maka dengan ini teman berharap orang2 Perak dapat membantu kami mencari rumah untuk disewa,
harga boleh dirunding,

sekian terima kasih dan salam sejahtera,

yang memerlukan rumah:-

...................................................
Pelajar KPTM

faris.rosli posted on 14-5-2009 09:27 AM

ada rumah corner lot utk disewa di taman klebang ria, laluan klebang ria 7..

happy hunting

dune1989 posted on 14-5-2009 09:39 AM

Balas #2 faris.rosli\ catat

maceh,nnt teman pi tgk..
anyway klebang kat ne ek?
kledang tau la..

Gemukkkkkkk posted on 14-5-2009 09:59 AM

klebang?  mak aihhh dah jauh sangat dari greentown tu.  kalau nak dekat, cari la area taman chempaka atau canning garden.

faris.rosli posted on 14-5-2009 11:27 AM

jauh mende.. aku hari2 berulang klebang ria - ipoh town takde hal pun..

Gemukkkkkkk posted on 14-5-2009 12:34 PM

deme student.  lain le kalau larat nak bayor kos bahan bakar nak ulang-alik ke sana.

dune1989 posted on 14-5-2009 12:42 PM

buat pengetahuan forumer,
tak semua antara kami ada kenderaan,
wat masa ini ada dua orang berkereta, dan tiga bermotor termasuk saya,
yang lain takde,.tapi leh le tumpang kawan..
erm,klebang area mane yeop?

sewaan tuh bawah kesavan realty ke?

faris.rosli posted on 14-5-2009 01:00 PM

rumah tu atas orang le.. takde guna 3rd party.. klebang ria tu ikut jalan kuala kangsar..
terus je.. nanti jumpe le

mamaraziq posted on 14-5-2009 03:01 PM

Balas #7 dune1989\ catat

kalau klebang tu jauh adik... cadangan Gemukkk tu ok...

valkries posted on 14-5-2009 04:13 PM

aku duduk rapat setia..

jem?..haha..mana ada jem..sesak sikit depan poli tu je..kalau taknak sesak jem kena turun awal le..

aku nak cari teman serumah gak ni tapi kalau 8 orang takleh le..setakat sorang dua tu boleh...

stormyrain posted on 15-5-2009 09:44 AM

pegi le ronda ronda cari di canning garden, ipoh garden, kat belakang bomba ... ada tu ...

dune1989 posted on 15-5-2009 11:19 AM

erm,area tambun ok ke?
nnt aku ronda lagik kt rapat setia nun hu4..

dune1989 posted on 15-5-2009 11:20 AM

Balas #10 valkries\ catat

mike dok area mane val?
sebulan bayor bape?

norazain posted on 15-5-2009 09:45 PM

Reply #1 dune1989's post

kenangan KPTM Ipoh dah menjelma.. :$ :$

teman dulu belajar kat sana la..

Pn. Azila,Pn. Nasrah & ramai lg lecturer sana..rindu  kat derang..

ate,dulu teman dok cherry apartment ler..

apsal dipindahkan plak??

dune1989 posted on 16-5-2009 11:48 AM

Originally posted by norazain at 15-5-2009 09:45 PM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
kenangan KPTM Ipoh dah menjelma.. :$ :$

teman dulu belajar kat sana la..

Pn. Azila,Pn. Nasrah & ramai lg lecturer sana..rindu  kat derang..

ate,dulu teman dok cherry apartment ler..

...

oh ade ghupenye warga KPTM ni ye..

mike batch yg ke beghape tuh?:loveliness:

teman julai ni dah sem 5 dah..

takpe nnt 22 mei ni balik kolej de kem kat pangkor..

kalau sempat tmpat kirim le salam mike kt deme...

erm..dulu masa teman sem 1 de masalah disiplin..

so, masuk sem 2 laki dok cherry dan perempuan pindah tambun..

masuk sem 3 pula, perempuan ada yg dok kat desa tambun..

sem 4 ok lagi..then sem 5 nih nak cari umah luar..

bukan apa kemasukan pada 26 mei ni menjangkau over 1000 students..

jadi yang senior digalakkan dok luar..

itu yg teman tanye deme nih kot2 ade tak umah kosong..

norazain posted on 16-5-2009 04:10 PM

Reply #15 dune1989's post

teman belajor thn 2003-2006.. :lol: :lol:

skrg ni sambung degree kat kptm kl ler plak..

udah final year ler degree ni pun.. :$  :$

mamaraziq posted on 18-5-2009 08:16 AM

Balas #14 norazain\ catat

Pn. Nasrah is my coursemate masa kat U dulu... :loveliness:

dune1989 posted on 18-5-2009 08:58 AM

Balas #17 mamaraziq\ catat

uiiish,
famousnye staff2 KPTM nih ye..
leh le wat kelab nih..:lol:
dulu puan nasrah blaja ngan mike kat mane?

dune1989 posted on 18-5-2009 09:01 AM

Balas #16 norazain\ catat

ohh,
teman dah sem 5 dah..:lol:

mamaraziq posted on 18-5-2009 09:10 AM

Balas #18 dune1989\ catat

kalau tak silap Pn. Nasrah sepatutnya fly ke US tapi sebab kemelesetan ekonomi sekitar tahun tu so masuk UPM je...

dune1989 posted on 18-5-2009 09:36 AM

Balas #20 mamaraziq\ catat

orh,
yeke sian pn nasrah..
tapi skang takut nak fly sana..
selsema vavi:lol: :lol:

valkries posted on 18-5-2009 09:55 AM

Balas #13 dune1989\ catat

taman rapat setia baru..bulan bayor 350

dune1989 posted on 18-5-2009 09:57 AM

Balas #22 valkries\ catat

ohh yeke,
mike blajo lg ke yeop?

teman kalau idok jumpe le,
leh kawtim ngan mike...:D

valkries posted on 18-5-2009 01:16 PM

teman dah keje..

neeziee posted on 18-5-2009 04:45 PM

kawasan rumah aku banyak rumah kosong.
tapi kat tanjong malim la. :$
Page: [1] 2 3
View full: mencari rumah sewa di Ipoh