minah_ronggeng posted on 13-6-2009 09:33 PM

tailor/tukang jahit kat penang..

saye bukan org penang..but study kat penang...

ingat nak tempah baju kurung moden...kat mane ek tailor yang ok2 sket...

any recommendation x?

[ Last edited by  minah_ronggeng at 18-6-2009 09:31 ]

fewwit posted on 14-6-2009 08:28 PM

Balas #1 minah_ronggeng\ catat

duduk area mana nih?
klu area pulau,kat pekan bayan lepas ada taylor,chinese..dia pandai buat kurung moden..
harga lebih kurg rm50..
klu baju kurung biasa saya x pasti..

minah_ronggeng posted on 15-6-2009 08:51 AM

kat usm jerk...

kalo bayan lepas ok lah..

memang nak try buat kurung moden pown..ade contact x?

fewwit posted on 15-6-2009 01:12 PM

Balas #3 minah_ronggeng\ catat

contact no taylor tu xde la..try p cari kat pekan bayan lepas...
lepas balai polis tu,awak tgk deretan kedai belah kanan..ada 1 taylor kat situ..

Kacip_Fatimah posted on 16-6-2009 04:25 PM

kat jalan dato keramat ada 2..kedainya sebelah menyebelah..
sebelah dgn kedai runcit dan kedai gunting rambut..
byk orang tempah kat kedai cina nie..sbb jahitannya sedap di pakai..

BabeYSHa posted on 24-6-2009 12:57 PM

tq pada yg memberi info.. :handshake:

zairi posted on 24-6-2009 02:12 PM

mak saya pun tailor, tp b.kurung biasa ja, rm25 sepasang. dh lebih 30thn dia menjahit.

MMISS posted on 25-6-2009 11:21 AM

mak sis pon amik upah menjahit..

mak dok kat pekan nt

kurung pesak
kurung pahang
kebaya
yg belah tepi tu panggil apa tak lebih kurang moden gak kot tapi simple

anasue posted on 26-6-2009 10:53 PM

MMIS...ur mom kat mana? nibong tebal ke?

anasue posted on 26-6-2009 10:55 PM

kat jalan dato keramat ada 2..kedainya sebelah menyebelah..
sebelah dgn kedai runcit dan kedai gunting rambut..
byk orang tempah kat kedai cina nie..sbb jahitannya sedap di pakai..
Kacip_Fatimah Post at 16-6-2009 16:25 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
huh...tailor ni mahal...dulu masa ana nak kawin ana tempah kt dia..tapi mmg sedap jahitan dia

anasue posted on 26-6-2009 10:58 PM

saye bukan org penang..but study kat penang...

ingat nak tempah baju kurung moden...kat mane ek tailor yang ok2 sket...

any recommendation x?

[ Last edited by  minah_ronggeng at 18-6-2009 09:31 ...
minah_ronggeng Post at 13-6-2009 21:33 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
Tailor ana kat Tunas tu ... Sally nama dia..di umah je....jahitan dia mmg sedap

minah_ronggeng posted on 28-6-2009 10:02 PM


Tailor ana kat Tunas tu ... Sally nama dia..di umah je....jahitan dia mmg sedap
anasue Post at 26-6-2009 22:58 http://mforum4.cari.com.my/images/common/back.gif

tunas tuh area mane??

anasue posted on 29-6-2009 12:46 PM



tunas tuh area mane??
minah_ronggeng Post at 28-6-2009 22:02 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

ok.
kalau dr bayan baru... pisa kan
simpang empat kat pisa u dr shunshine..u belok kiri....
then ada kawasan perumahan di sebelah kanan.... u masuk ke situ....belok kanan
bila dah belok ada traffic light....u belok kanan lagi..rumah sally ni first row....bila u belok...masuk first lane (lane dia actually tak leh masuk tapi curi curi masuk)......
no tel 04.6444452

minah_ronggeng posted on 4-7-2009 01:58 AM

thank u...if ade memane tmpat yang ok agi..sile2 la dropkan ur recommendation erk...

lisa posted on 6-7-2009 09:20 AM

tumpang tanya...
kt area sbg jaya ada x tailor yg ok?

minah_ronggeng posted on 14-7-2009 01:18 AM

yeay...baju da slamat diantar...

jalan mane ntah kedai tuh..

rm100 include lining..bestnye...xtau arr kalo ade tmpat lain yang lagi murah..rasenye tu da cukup ok la hargenye..

satyr13 posted on 15-7-2009 12:05 PM

13# anasue
tumpang tanya, berapa harga upah jahit sally ni? baju kurung biasa, baju mode, kurung pahang, kebaya....?
tq  :)

mizz_aurora posted on 23-8-2009 12:44 AM

hangpa rasa ada lg x org nk amek upah jahit baju raya wkt skgni?
xtmph baju lg... cane nk raya nntttt..  :'(:'(:'(:'(

p/s: wlupon br nk msk 2nd day posa, dah kalut nk raya :$:$;P;P

kucinggemukz posted on 23-8-2009 11:15 AM

rasanya tak amek dah.. kalau amek pun, takut jahitan dia tak best jer la..
sebab dia pun dok sibuk buat baju org lain..

mizz_aurora posted on 24-8-2009 02:46 PM

19# kucinggemukz

btoi ka...??
kalo lagu tu raya taun ni, xdak baju raya
sedeyyynya :'(:'(:'(:'(
xbeshnya bli baju ready made :(

MMISS posted on 25-8-2009 11:03 AM

MMIS...ur mom kat mana? nibong tebal ke?
anasue Post at 26-6-2009 22:53 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

sori ana coz lama tak masuk sini..

mak miss dok kat pekan nt. member2 adik yg keje kat usm minden ramai yg kasi baju thru them :$

MMISS posted on 25-8-2009 11:05 AM

18# mizz_aurora

hang dok mana. mak miss amik lagi lagi tempahan tapi tulah miss kat nibong tebal.

mak ckp thn nie tak ramai customer. maybe ramai yg beli yg ready made. kalu ikutkan rege baju ready made agak murah. miss sendiri beli yg ready made. malas nak susahkan mak

mizz_aurora posted on 25-8-2009 04:49 PM

sy dok usm :$:$ adik kak mmiss dok usm ke?

MMISS posted on 26-8-2009 10:54 AM

adik kak miss ada 2 org keje kat usm. dorang keje bhgn kewangan. yg dok kutip duit fees tu. kalu baju kurung moden kalu yg susah2 rasa mak kak miss tak pandai kot. kalu simple n ada contoh boleh kot. jap lagi kak miss tanya adik kak miss yg sorang tu dia balik tak weekend ni.

minah_ronggeng posted on 26-8-2009 11:45 AM

yeay...baju raye da siap...nak pi amek ptg nih...

tapi nak anta lagi satu baju...nak wat baju kurung bese laks..
Page: [1] 2 3
View full: tailor/tukang jahit kat penang..