ekin_mache posted on 15-6-2009 09:23 AM

Transfer duit dari maybank ke CIMB

camaner nak transfer duit saya dari maybank ke CIMB bank..dan kalau boleh saya nak favouritekan akaun tersebut supaya lain kali saya tak perlu request tac no lagi..

1.transfer funds
2.interbank giro
3.Manage favourite accounts                                                                                                                                               You do not have any Interbank Accounts Maintenance in this list.
Please use the "Add" function to enter your 3rd Party Accounts Maintenance details.
4.Add Favourite Interbank Account - Step 1 of 4Enter the account details

                        This transaction requires a TAC (What is a TAC?)

        Request a TAC number
        

Add Favourite Interbank Account - Step 2 of 4                                                                                                                Recipient bankCIMB BANK BERHAD                                                        
Payment type:                                                        --Please select--                                                                                    Funds Transfer                                                                                        Credit Card Payment                                                                        
Account number:                                                                                                                                Account no. length
                        (You may enter the account number up to the number of digits based on the payment type for this bank)                                                                                        
Recipient name:                                                                                                
Recipient ID:                                       

                          or


kalau cani mane nk ambik recipient id tu

[ Last edited by  ekin_mache at 15-6-2009 09:26 ]

AnisSuraya posted on 15-6-2009 09:44 AM

Balas #1 ekin_mache\ catat

Recipient ID tu anis boh no ic anis sendiri....hahahahahahahahahaa...so far ok jerrr, tak der masalah pun utk anis buat transfer duit dari maybank ke akaun cimb anis tu..:$ :$

ekin_mache posted on 15-6-2009 09:50 AM

yer ker..catu jer erk..risau gak..sebab ekin baru jer lam ni..jadi banyak benda yg x tau

shahx posted on 15-6-2009 09:56 AM

kene caj brape hennget?

morango posted on 15-6-2009 09:58 AM

bubuh no IC kat situ....

morango posted on 15-6-2009 09:59 AM

Originally posted by shahx at 15-6-2009 09:56 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
kene caj brape hennget?


RM2 hengget....

ekin_mache posted on 15-6-2009 10:01 AM

no ic kita erk..x pe ker..caj berapa inggit erk..

AnisSuraya posted on 15-6-2009 10:13 AM

Balas #7 ekin_mache\ catat

Rm 2.00 sekali transaction...10 kali...10 x 2.00....maybank to maybank free...maybank ke tabung haji 1.50 (50 sen maybank, 1.00 tabung haji)..bank2 lain..semua 2.00..kalau bank depan mata baik pi bank tu jer terus..kalau bank jauh, elok ler buat transfer ...

anis guna my no ic jer..so far tak ada masalah yang timbul..:)

ekin_mache posted on 15-6-2009 10:21 AM

mahalnya caj..cam rugi la plak kan..

ekin_mache posted on 15-6-2009 10:22 AM

berapa lame erk dia nyer transastion..sbb ari tu ekin bayar bill online..5 ari baru masuk..

ekin_mache posted on 15-6-2009 10:22 AM

tapi klo time terdesak tu kna la buat jugak kan

hyie posted on 15-6-2009 10:35 AM

boleh je..


Let's tutorial! :$

http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/1-5.jpg


http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/2-4.jpg


http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/4-1.jpg


http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/5-1.jpg


http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/7-1.jpg


Sekian sahaja..:$

hyie posted on 15-6-2009 10:36 AM

Originally posted by ekin_mache at 15-6-2009 10:22 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
berapa lame erk dia nyer transastion..sbb ari tu ekin bayar bill online..5 ari baru masuk..

http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/10.jpg

Harap menjawab..

akinari posted on 15-6-2009 10:44 AM

Originally posted by ekin_mache at 15-6-2009 09:23 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
camaner nak transfer duit saya dari maybank ke CIMB bank..dan kalau boleh saya nak favouritekan akaun tersebut supaya lain kali saya tak perlu request tac no lagi..

1.transfer funds
2.interba ...


Ooooo..sonang baitu...

ko bagi  username  :  __________
             password   :  __________

pah tu den..settlekan.....:@ :@

hyie posted on 15-6-2009 11:03 AM

Originally posted by ekin_mache at 15-6-2009 09:23 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
dan kalau boleh saya nak favouritekan akaun tersebut supaya lain kali saya tak perlu request tac no lagi..


Utk FAVOURITE ...

http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/1-6.jpg


http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/2-5.jpg


http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/3-1.jpg


http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/5-2.jpg

http://i159.photobucket.com/albums/t149/jihoon84/6.jpg

ekin_mache posted on 15-6-2009 11:34 AM

ok time kasih banyak2..da paham

hyie posted on 15-6-2009 11:55 AM

Balas #16 ekin_mache\ catat

most welcome :)

Medusa posted on 16-6-2009 01:20 PM

kalau nak transfer dari CIMB ke maybank lak macam mana?

ecomoda012 posted on 16-6-2009 11:16 PM

macam mana nak link kan maybank nye kredit kad dgn maybank2u???

sebab bile aku pilih Pay your Maybankard credit card bill....dia kluar:

You do not have credit cards linked to your Maybank2u access.

aristotle85 posted on 16-6-2009 11:30 PM

Reply #9 ekin_mache's post

kalo bukak basic savings account kat maybank...caj 50 sen jek interbank giro :)

AnisSuraya posted on 17-6-2009 09:39 AM

Balas #19 ecomoda012\ catat

Anis nyer kad kredit maybank automatik link lak dengan maybank2u anis...so bila anis login ke maybank2u, akan nampak dah akaun saving dengan akaun kad kredit anis...camner leh link, anis pun  tak tau sebab lepas anis ada jer kad kredit maybank ni..automatik terus ada link dgn maybank2u akaun maybank anis tu...:)

ryo_takahashi1 posted on 17-6-2009 11:32 AM

Reply #21 AnisSuraya's post

mesti anis ni byk duit... :$ :$

AnisSuraya posted on 17-6-2009 11:41 AM

Balas #22 ryo_takahashi1\ catat

byk time awal bulan jer bro...time gaji masyukkk...pehtu muler ligat transfer sana sini sampai baki jadi 1.00...:$ :$ :$ :$ :$ :$ ...mana ada banyaknyer...;P ;P ;P ;P

ecomoda012 posted on 18-6-2009 03:19 AM

Reply #21 AnisSuraya's post

hmm...mungkin sebab aku ade CC dulu then baru ada saving akaun kot dia tak linkkan

skrg aku ada 2 akaun m2u ...1 CC...1 saving akaun

afezal posted on 21-6-2009 02:27 PM

sorry,nk tumpang soklan kat sini..

cmner nk transfer duit dari HSBC bank ke MAYBANK?i mean,bukan secara online.
Dan kadar caj nya sekiranya saya transfer dari luar negara(HSBC) ke MAYBANK ( di Malaysia).
Transfer di counter bank tu ke kat mesin ATM tu?
Page: [1] 2 3
View full: Transfer duit dari maybank ke CIMB