aliffridzuan posted on 28-7-2009 02:14 PM

Pendapat Tentang Toyota Harrier 2.4 Tahun 2004 ke atas

Salam kawan-kawan dan otai-otai forum...nak tanya pendapat tentang pengalaman orang yang pakai toyota harrier 2.4 dari segi maintenance, fuel consumption, roadtax dan etc....tq...

True-X posted on 28-7-2009 02:24 PM

jimat jimat.... best best....

honey_dew posted on 28-7-2009 02:24 PM

harrier memang selesa utk long journey
tapi memang kuat makan minyak

ryo_takahashi1 posted on 28-7-2009 03:00 PM

1# aliffridzuan
ada bawak FIL punya... maintenance lagik mahey dari camry... sbb 4wd gamaknya... minyak pun dah tentulah sbb 2.4liter maaa... but still save dari model 3.0 seblomnya... roadtax tak silap RM780++.. kalo dah mampu beli keretanya takkan roadtaxnya tak mampu kan...:D

aliffridzuan posted on 28-7-2009 04:09 PM

hehehe nak survey dulu takut termampu...em betul ke FC tinggi honey dew?ada yang cakap jimat (em jimat kategori suv la...ada yang cakap RM70 dari KL-KB) em dari segi roadtax oklah once a year cuma nak tahu banyak problem tak harrier ni..memanglah teringin nak beli tapi tak nak menyesal kemudian hari macam one of my european car hehehe...

ifanonline posted on 28-7-2009 04:27 PM

brape harga agak2 harrier 2.4 cc tahun 2004 sekarang?

gelupur posted on 28-7-2009 09:29 PM

harrier yg latest x lawa langsung

zorrro_03 posted on 29-7-2009 08:27 AM

6# ifanonline


aku rasa dalam rm150k skg.  tp mmg best jugak kereta ni.  stabil walaupun agak tinggi.

jishin posted on 29-7-2009 11:49 AM

toyota...slalunyer takde problem sgt....
tp maintenance tinggilaa dr kete2 biasa....

fadlily posted on 29-7-2009 11:59 AM

model yg ni ka?
http://www.nippon-autos.com/photos/new%20stock/toyota_harrier_4WD_G_near_new_pics.jpg
bekenan jugak aku yg ni...

aliffridzuan posted on 29-7-2009 04:31 PM

yup model yang tulah....itu yang nak tanya pendapat ahli forum yg pakai harrier...

ifanonline posted on 29-7-2009 04:56 PM

10# fadlily

This is not a 4WD car right?

fadlily posted on 29-7-2009 06:00 PM

den rasa FF. front engine front drive..

lurve82 posted on 31-7-2009 08:52 AM

aku pun minat kete ni..tp xmampu nk pki..

aliffridzuan posted on 31-7-2009 05:53 PM

em satu lagi nak tanya since lexus dah keluar model baru rx350 adakah harrier akan keluar model baru gak?kan tak pasal2 beli kejap keluar model baru nilai kereta terus merudum hehehe...

danedzya posted on 31-7-2009 11:58 PM

Lexus ngan Harrier tak sama ker?Toyota Harrier=Lexus RX350...:o

QAX posted on 1-8-2009 09:49 PM

lexus aku rasa upgraded version... mahal agi rasanya...

mikasa posted on 1-8-2009 10:24 PM

ada org citer kat aku.

lexus pasaran US
harrier pasaran jepun..

tapi menda yg sama je.betui kaa?

zzcbr posted on 2-8-2009 09:38 AM

jawab bagi kali ke berapa entah...:loveliness:

mmg dulu model lexus dengan toyota sama, macam harrier dan lexus rx350, altezza dengan lexus Is200. Tapi sejak Lexus masuk jepun tak silap aku pd tahun 2005 (sebelum ni lexus tak ada kat jepun), model kete/suv lexus dah tak sama

zzcbr posted on 2-8-2009 09:41 AM

lexus rx350
http://i304.photobucket.com/albums/nn191/zzcbr/news-1.jpg




ada juga dengar org berbisik yg new model bagi harrier akan menyerupai Vanguard:loveliness:

zzcbr posted on 2-8-2009 09:43 AM

ni dia Vanguard:loveliness:

[http://i304.photobucket.com/albums/nn191/zzcbr/vanguard.jpg/img]

danedzya posted on 2-8-2009 11:29 PM

19# zzcbr

Maksudnya masuk jepun tu masuk balik ke Jepun lepas produce kat Jepun?Ataupun produce kat tempat lain then bawak masuk Jepun?
Pastu Yanase import balik?heh!heh!

aliffridzuan posted on 5-8-2009 02:38 PM

em Lexus sebenarnya toyota nak penetrate market US bagi niche market keta mewah sebab kat us toyota dikenali sebagai kereta murah (masa dululah) so diorang guna pendekatan tukar nama untuk penetrate market...so walaupun model hampir sama tapi dari segi enjin, interior lebih high end....

aliffridzuan posted on 11-8-2009 09:47 AM

em takda ke otai2 yang pakai harrier kat board ni?
Page: [1]
View full: Pendapat Tentang Toyota Harrier 2.4 Tahun 2004 ke atas