izrine posted on 29-7-2009 07:49 AM

Mana nak cari pasu bunga/hiasan besar untuk dalam rumah?????

rumah saya konsep moden, now tgh cari satu pasu yang besar, kalau boleh tinggi sampai dada kita, kaler black or white, ada x yang tahu kat mana nak cari. dah pergi ikea takde, ssf ada tapi harganya makkkk aii...pasu jek 800, if dia deko dgn bunga jadi 1500, kim salam jek la. x kisah material apa janji tinggi sampai dada n balck or white. my fren dok utara ada beli kat penang, dpt rm100 jek. kat cni c tahula mana lubuk pasu2 ni. rasa cam nak p nilai jek, ada ke kat sana, takut buang masa n petrol je p, nanti p takde langsung, yang ada kain je..hu...hu...sapa sapa tau tlg inform ya....

fariepari posted on 29-7-2009 08:03 AM

pegi air hitam, johor..
kat situ banyakkkkkkkkkkkkkk sangat pilihan pasu tau
bukan takat pasu je..ngan kerepeknye, ngan segala teddy bearnya, bantal2nye..
tikar sarawak pun adaaaaaa

kat nilai tu tak tau la pulak..sbb dulu pegi pun jalan2 cuci mata je..
tak pasan plak kedai pasunya

izrine posted on 29-7-2009 08:09 AM

alamak, jauhnya....saya dok shah alam, tu petrol n tol dah boleh beli pasu kat ssf kot...he...he

mamamin73 posted on 29-7-2009 09:08 AM

dekat Nilai 3 pun byk jugak perhiasan jenis mcm pasu and kayu2 kering tu (trend skrg), mcm2 pilihan... saya pun planning nk beli perhiasan ni kat Nilai

gals2 posted on 29-7-2009 09:11 AM

rumah aku dekat je ngan air itam... kelmarin baru je pegi beli tikar sarawak..ekeke..meh la datang rumah... leh beli pasu besar... besar rumah pun ada..hihih

izrine posted on 29-7-2009 10:30 AM

mamamin,
betoi ka byk kat nilai 3, if byk choice nak p la...dr shah alam ni dekat jek...banyak kedai yg jual home decoration ek.... esp pasu tulah... saya pernah p, lima tahun lepas, cari langsir, dah p cari langsir, x tengok la menda lain.... hopelfully berbaloi baloi la p sana...he..he.. tq.. ada yang tau kat kl n klang valley nya plak?

dania1209 posted on 29-7-2009 06:09 PM

sape2 yg ada gamabr pasu wat hiasan dlm umah pun lehla tepek sama..leh kongsi2 idea..

izrine posted on 30-7-2009 11:44 AM

semalam jugak saya p nilai 3, x jauh 1/2 jam je dr shah alam...tp lain yg di cari lain yg mendapat..hu..hu... decoration vase mmg banyak...tapi vase impian saya tarak...ada yg tinggi sampai dada tu regenya 680, sama rege kat sungai buloh.... mahai nya... last2 beli decorative vase kecik, tapi cantik very the modern one...saya x suka yg kerawang2 mcm kat rumah mak kita tu, i like plain. x tau la nak cari mana lagik

alexandria_iz posted on 4-8-2009 02:46 PM

kat Macy pun ada.... yg kat Sg Besi kot.... rega dia ada yg mahal bangat, ada yg x mahal sangat..... tapi memang cantik2

chemote posted on 4-8-2009 04:54 PM

9# alexandria_iz

aha betul..macy kat minlon tuh pon banyak choice..ataupun bole try carik kat Living Quarters ke..Metrojaya ke..:)

dania1209 posted on 4-8-2009 05:08 PM

kat kedai D.I.Y pun ade..cantik2..harga boleh tahan jugaklaaa...

si bulat posted on 4-8-2009 05:11 PM

kalu nk yg modern concept, byk kat ikea le.. tp kalau just nk yg lain cam tu rase nye kat nilai 3 pun ade.. cube masuk kedai jual brg2 kahwin tu... byk gak pasu2 mcm2 jenis...

cmf_meme posted on 12-12-2009 12:00 PM

Salam, buleh ke menyelit kat sini. saya ni berkenan nak carik bunga hiasan orkid( bukan hidup) yg slalu kita tgk kat dalam majah decorasi.. penah terserampak jual kat ikano tp susah nye nak kesana nak membelinye.. ade tak forumer kat sini terjumpa tempat jual bunga orkid tu? kalo bley kat area shah alam.. hehhe tq

oo nak tambah sikit.. bunga orkid tu seakan2 bunga hidup.. agak besar.. hehhe tq..

alyssasarah posted on 12-12-2009 06:32 PM

ai pon tgh cari bunga orkid yg palsu yg besar2 tapi nampak real.......kat ikea ader tapi mahal sgt ler, over budget lah pulak

neotoxin posted on 12-12-2009 07:13 PM

alamak, jauhnya....saya dok shah alam, tu petrol n tol dah boleh beli pasu kat ssf kot...he...he
izrine Post at 29-7-2009 08:09 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

parasa dada xde nmpk arrr.. paras pinggang ada. Gi kat romantika alam sentral

arwien posted on 13-12-2009 03:59 PM

2# fariepari

aku dulu siap beli buluh yg besar tu kat air itam, masuk kete nasib baik muat. Mcm2 ade kat air itam ni, murah pun murah.
Satu lg cuba cari kt sg buluh, kat tpt yg jual pokok2 tu semua, ade few kedai yg jual pasu2 besar & perhiasan indoor. Pernah ternampak kat sg buluh, depa supply brg2 kat metrojaya.. kalu beli situ murah la, kalu dah masuk metrojaya, mau 4-5 kali ganda hg mark up.

shajar_78 posted on 2-4-2011 08:57 AM

try cari kat sungai buloh.. saya pun ada gak buat deco konkrit pasu tapi belun lagi le sampai tinggi dada.. rasanye pas ni boleh le saya try kalo ada yang mencari.. jom lawat www.concretebiz.blogspot.com
Page: [1]
View full: Mana nak cari pasu bunga/hiasan besar untuk dalam rumah?????