are_you posted on 30-8-2009 10:19 AM

Produk memutihkan kulit yang ok dan berkesan...

nak tya sket....
produk apa yg ok n berkesan untuk memutihkan kulit...
da try mcm2 produk tp makin gelap ada la....
huhuhu....:'(
sesapa yg ada suggestion???:loveliness:

220796 posted on 30-8-2009 10:50 AM

msuk thread beauty & fashion berjuta produk dlm tu...sediakn fulus je.....boleh ambik secara oral atau injection....

KakTi posted on 30-8-2009 11:05 PM

Nak putihkan kulit muka atau badan ni?

LeyyaHanna posted on 2-9-2009 12:17 PM

Banyak cara sekarang nie.... macam2.... ada yang kos tinggi ada yang tak tinggi....

awinpj posted on 24-9-2009 09:14 PM

nih antara yg penah saya cuba n result:

oral:
glowz-5 kotak....yg berjaya cerah cuma lebam bawah mata
gluthanoine-sebotoi...no effect
bwhite-20++ kotak....marbles kulit nampak lebih cerah. mmg sgt le puas ati.
glutawhite-sekotak....x tau nak ckp sebab baru 14 hari dah stop

soap:
calendula-1 bar....cerah tang ketiak, no peeling
cyleina kojic-2 bar...cerah gak but with very2 mild peeling( i dunno why i kena peeling by rite sabun ni organic x sepatutnya ada peeling)

cream:
x de whitening cream..so no review

itu je la takat ni..nak try injection tapi takut la cucuk2 ni. but i guess kalo amik glutha injection lagi cepat la nak putih.

lyna22 posted on 24-9-2009 11:03 PM

amek high quality collagen...

menatang posted on 30-9-2009 01:18 AM

untuk kulit muka,aku guna:

1.sabun tia amelia
2.toner tawas
3.pelembap safi tudung ijau
4.krim kecantikkan safi tudung ijau

mlm pulak just letak bedak sejuk aje..x yah lah gatal tgn paka krim mlm yg mahal2 tuh..huhu

hasilnya kulit aku makin licin dan gebussss..kos pun x mahal mana..cuba lah try

imsonaif posted on 30-9-2009 06:24 PM

i makan milelea organic field
kulit bertambah ok
mgkn sbb makanan organic kot:loveliness:

pu3hanglipo posted on 1-10-2009 02:11 PM

dulu pernah cuba citra ayu... memang berkesan.. pastu kulit jd bersih n licin...
tp x tau ar skang ni ader lgik tk produk nih...

Aja posted on 5-10-2009 10:48 AM

5# awinpj

glow 5 kotak berapa harganya? makan 5 kotak boleh hilang lebam bawah mata ke?

LeyyaHanna posted on 5-10-2009 02:09 PM

kalau nak lagiberkesan..ambik jab ajer.. kos sekarang pun tak lah mahal sangat.. affordable..

iecha posted on 5-10-2009 03:45 PM

hye...byk cr...slh satu glutation inj...mmg bagus...chacha da try...nampak berkesan...2x kali inj chacha rasa bdn ringan dan bertenaga...bila da 4x nampak perubahan terutama kt celah2 peha,ketiak,siku..u try la..chacha try kt klinik ayu..ni no dia 0341438116..nurse kt situ frendly idayu,fara..zeti..

princess_dania posted on 6-10-2009 11:28 AM

pakai toner tawas mmg berkesan utk cerahkan kulit. dan tawas ni jgk bleh bunuh kuman. so dpt kulit yg cerah dan bersih. :loveliness:

LeyyaHanna posted on 6-10-2009 04:19 PM

pakai toner tawas mmg berkesan utk cerahkan kulit. dan tawas ni jgk bleh bunuh kuman. so dpt kulit yg cerah dan bersih. :loveliness:
princess_dania Post at 6-10-2009 11:28 http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

tawas boleh menipiskan kulit...

awinpj posted on 6-10-2009 05:26 PM

10# Aja

masa awin beli satu kotak rm 150.00 but u can get cheaper price if u buy 3 box 1 shot. i dunno it works for others tak but for me yg ilang lebam mata tu la yg paling obvious.

princess_dania posted on 7-10-2009 04:09 PM

14# LeyyaHanna

actly sume produk pemutih ada bahan yg bleh menipiskan kulit. tp penjualannye masih dibenarkan sbb kuantiti bahan pemutih masih dlm kawalan. tp kena tgk gk produk ape, klo yg pelik2 tu xyah la sbb takot kesannye jd lain. putih xdpt, muka jd teruk. yg penting, ikut aturcara penggunaan yg betul mcm yg ditulis kt label..

ita_comel posted on 7-10-2009 04:26 PM

12# iecha

Sekali inj..berapa??

isra posted on 7-10-2009 04:40 PM

kalau nak lagiberkesan..ambik jab ajer.. kos sekarang pun tak lah mahal sangat.. affordable..
LeyyaHanna Post at 5-10-2009 14:09 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

nak tanya jab tu ape?

mesmerize posted on 7-10-2009 08:30 PM

nak putihkan kawasan mana? guna la susu ie masker susu r mandi susu

ita_comel posted on 8-10-2009 08:38 AM

18# isra
Jab tu injection..

isra posted on 9-10-2009 01:34 PM

18# isra  
Jab tu injection..
ita_comel Post at 8-10-2009 08:38 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

thank ita

LeyyaHanna posted on 13-10-2009 09:12 AM



thank ita
isra Post at 9-10-2009 13:34 http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif

jab whitening dari dalam..so dia bertindak balas dari dalam tubuh yang membuatkan kulit kita cerah dah bersih..

ita_comel posted on 13-10-2009 11:47 AM

22# LeyyaHanna
Ada sape2 tau ke..sekali jab, berap costnyer? Tahan berapa lama?

uni_puteh posted on 14-10-2009 10:09 PM

7# menatang

yg ni aku setuju...part no 3 and no4 mmg aku pkai dr sekolah x ubah2...tanda2 jerawat pon ilang..
tp bedak sejuk aku x try plak....takut hubby aku takut nk tido dgn aku plak, hik..hik...
anyway sesapa tau cara nk kecikn liang roma? hoho...tu jek yg aku hangin kat kulit aku ni

uni_puteh posted on 14-10-2009 10:11 PM

14# LeyyaHanna

betul2..tawas menipiskan kulit...aku penah pkai time U lelama x tahan wor...kulit aku makin menipis tp x dinafikan kulit aku bersih coz dia mmg cuci baik punya...tp tu la..lelama rase perit plak :cry:
Page: [1] 2 3
View full: Produk memutihkan kulit yang ok dan berkesan...