guy_XY posted on 3-9-2009 03:53 PM

port memancing..

salam kaki pancing..
hope korang leh kongsi port2 memancing yg best..

guy_XY posted on 3-9-2009 04:00 PM

aku salu mancing kat bawah jambatan p.pinang..
tp sejak dorg wat construction nih, ikan dah kurang la..
nak cari port br..

cmf_eddie_world posted on 6-9-2009 10:23 AM

aku ada port gak...nak kongsi gak la...kat puchong bersepah...kat belakang ioi mall...paling banyak ikan talapia la:lol:

matkos posted on 9-9-2009 12:57 AM

aku ada port gak...nak kongsi gak la...kat puchong bersepah...kat belakang ioi mall...paling banyak ikan talapia la:lol:
cmf_eddie_world Post at 6-9-2009 10:23 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

blh x ko bg map mcm mn nk gi situ.....sejak aku keja kl ni x ade port la nk ngail...

cmf_eddie_world posted on 10-9-2009 09:59 AM



blh x ko bg map mcm mn nk gi situ.....sejak aku keja kl ni x ade port la nk ngail...
matkos Post at 9-9-2009 00:57 http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif

nanti aku bagi map...

cmf_eddie_world posted on 10-9-2009 10:20 AM

http://i41.photobucket.com/albums/e253/eddie_worlds/lokasimancing.jpg

Ape ape pm aku..

baby77 posted on 10-9-2009 10:54 AM

ioi ko ikut signboard g puchong jer...

seroja1 posted on 10-9-2009 04:16 PM

aku paling suka mancing kat tasik buaya puchong... kat situ tempat pun cantik.. bawak anak2 sekali... ikan lampam dia besor2 wooo... ikan patin toksah cakapler...

cmf_eddie_world posted on 10-9-2009 07:56 PM

aku paling suka mancing kat tasik buaya puchong... kat situ tempat pun cantik.. bawak anak2 sekali... ikan lampam dia besor2 wooo... ikan patin toksah cakapler...
seroja1 Post at 10-9-2009 16:16 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

tasik buaya kat belah mane bro...lampam pun layan gak...bagi map sikit:lol:

seroja1 posted on 16-9-2009 03:30 PM

9# cmf_eddie_world

bukan bro ler.. sis yer.. :$
kalo nak pi lombong buaya.. u tau tak puchong perdana... lepas puchong perdana tuh ada kampung sri aman... lombong buaya kat kampung sri aman.... kalo sebelum lepas tol menghala usj.. ada jalan masuk.. sebelah jalan tuh ada sungai... ikut jer jalan tuh sampai jumpa lombong.. (eh betul ker?... dengar orang cakap jer.. tak penah cuba) selalu ikut jalan belakang.. jalan menghala taman mas... nampak tangki air masuk kanan.. jumpa satu hardware terus masuk simpang tuh.. terus jer jumpalah lombong tuh... best tau tengok ikan dok bedebushh.. bedebushhh...  kalo gi malam buta.. ada rezki boleh jumpa ngan kak pon... :lol:

cmf_eddie_world posted on 17-9-2009 10:22 AM

9# cmf_eddie_world  

bukan bro ler.. sis yer.. :$
kalo nak pi lombong buaya.. u tau tak puchong perdana... lepas puchong perdana tuh ada kampung sri aman... lombong buaya kat kampung sri aman... ...
seroja1 Post at 16-9-2009 15:30 http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif

sis pun sis lah...Bagi la map...senang sikit nak pi...nak layan lampam ni..kalau google tasik buaya mane nak jumpa...besar ker tasik tu..
ai kak pon pun ade ker..mesi tempat ni kene masuk kedalam skit kan..

eco_internet posted on 28-9-2009 04:58 PM

aku pernah try mancing kat kelana jaya, oposite giant, belakang shell...kolam berbayar, rm10 1 joran..tp ikan takleh bawa balik..ikan mak oi..besar2..yg ada pacu, patin..patin kat situ besar2 kaki aku dh...asik tangkap lepas je..boleh la layan tarik ....umpan roti je...:D

cmf_eddie_world posted on 29-9-2009 12:00 AM

aku pernah try mancing kat kelana jaya, oposite giant, belakang shell...kolam berbayar, rm10 1 joran..tp ikan takleh bawa balik..ikan mak oi..besar2..yg ada pacu, patin..patin kat situ besar2 kaki aku ...
eco_internet Post at 28-9-2009 16:58 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

wah syok tu kalau ade menarik...tp kat belah mane bro...kasi detail sikit

eco_internet posted on 29-9-2009 02:10 PM

dekat giant kelana jaya..oposite dia ada stesen minyal shell tak silap aku..kat belakang stesen minyak tu..kalau dr federal highway, exit kat flyover cam jabatan pulau pinang tu, ambik arah ke kelana jaya, straigt smpi nampak giant sebelah kanan, stesen minyak sebelah kiri..:)

cmf_eddie_world posted on 29-9-2009 04:57 PM

dekat giant kelana jaya..oposite dia ada stesen minyal shell tak silap aku..kat belakang stesen minyak tu..kalau dr federal highway, exit kat flyover cam jabatan pulau pinang tu, ambik arah ke kelana  ...
eco_internet Post at 29-9-2009 14:10 http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif

aku tahu kelana jaya ada giant belah kastam tu...depan giant ada shell.. belakang shell tu x silap aku ade construction.. :geram:  :mad:  betul ker aku ckap nie..

eco_internet posted on 1-10-2009 02:30 PM

a ah..tpt konstruction yg tak siap tu dorang way kolam mancing..guba try usha..

cmf_eddie_world posted on 3-10-2009 09:56 PM

esok jom try gi nak..ade beran..

tp esok ade american reject datang kl..melepas la kalau x gi..:lol:

akunitengah posted on 7-10-2009 03:19 PM

Kat belah2 Taiping port mana yang baguih???

rdzaccess posted on 11-10-2009 03:11 AM

Kat Kolam Rekreasi Kelana Jaya.
Dekat tempat orang jogging tuh.

Tapi kena lesen.Memancing dibenarkan waktu cuti ajer.
Ikan Toman , Tilapia ( 1 kg/ekor) Li Koh dan Lampam, keli dan kura- kura.

Nak amik lesen waktu pejabat berdekatan ngan tasek tuh ada bangunan bumbung kaler biru.
RM17.00 tak silap untuk sebulan.

rdzaccess posted on 11-10-2009 03:14 AM

9# cmf_eddie_world  

bukan bro ler.. sis yer.. :$
kalo nak pi lombong buaya.. u tau tak puchong perdana... lepas puchong perdana tuh ada kampung sri aman... lombong buaya kat kampung sri aman... ...
seroja1 Post at 16-9-2009 15:30 http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Kak Pon ada??
Tak pernah dengar..
Ni yang nak gi nih...
Agak- agak kul berapa dia datang melawat?

rdzaccess posted on 11-10-2009 03:22 AM

Kat tempat aku ada lima belas kolam besar...
Nama tempat dia Semenyih Fishing Village.
Ada restoran bagai.
Waktu memancing hanya sehingga jam tujuh malam sahaja tapi restoran sampai jam sepuluh malam.

Dah abis mancing kat situ boleh sambung kat belakang perumahan Semenyih Pelangi.
Lombong tu airnya jernih.Ada port untuk makan dan minum bawah pokok besar.
Percuma.Ikan yang ada kat situ -lampan, keli, tilapia,patin, sebarau, baung, li koh, jelawat.

Waktu malam bila masa bertenang boleh join ngan kaki pancing yang ada makan roti canai sambil minum kopi yang di beli dari kedai Brahim Maju di Pekan Semenyih yang beroperasi dua puluh empat jam.Sambil  makan sambil bercerita.

Kalau ujan boleh tumpang berteduh kat rumah kaki pancing yang berdepan ngan lombong tuh.

Kalau rasa tak bes nak alih pandangan ada sungai berdekatan. Ada ikan baung.
Kalau rasa nak relax lagi boleh mandi kolam air panas yang kurang lebih sepuluh minit memandu dari situ.

Amacam ...meleleh tak...
Hanya di Semenyih....

cmf_eddie_world posted on 11-10-2009 10:31 AM

Kat Kolam Rekreasi Kelana Jaya.
Dekat tempat orang jogging tuh.

Tapi kena lesen.Memancing dibenarkan waktu cuti ajer.
Ikan Toman , Tilapia ( 1 kg/ekor) Li Koh dan Lampam, keli dan kura- kura.

...
rdzaccess Post at 11-10-2009 03:11 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

lor kat situ ker...

mcmane nak dapat lesen kalau hari cuti derang tutup...

cmf_eddie_world posted on 11-10-2009 10:31 AM

ai petang ni konpem la pergi puchong...

rdzaccess posted on 11-10-2009 12:22 PM

Hari cuti opis jer tutup tapi kolam boleh mancing...tu cara penguatkuasa buat OT.
Dia datang pas tu mintak tunjukkan permit mancing.
Kalau tak der diorang suruh berhenti...

Limit satu joran jer tapi diorang tak kisah...
Lagi pun yang bagi makan ikan tu adalah pemancing sendiri...
Lebihan umpan campak ke dalam kolam...
Jadi ikan tu sentiasa lapar lah....

cmf_eddie_world posted on 11-10-2009 01:16 PM

Hari cuti opis jer tutup tapi kolam boleh mancing...tu cara penguatkuasa buat OT.
Dia datang pas tu mintak tunjukkan permit mancing.
Kalau tak der diorang suruh berhenti...

Limit satu joran jer t ...
rdzaccess Post at 11-10-2009 12:22 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


so kalau pergi sane..beli pas hari cuti la yer..
Page: [1] 2
View full: port memancing..