blossom86 posted on 3-9-2009 10:33 PM

SELLING KOREAN GOODS

Post Last Edit by blossom86 at 10-9-2009 01:26

Now, you can purchase any goods in Korea with GMarket at cheaper price ^.^

Click the link below to start your online shopping

http://www.gmarket.co.kr/index_eng.asp

ORDER STATUS - OPEN

Terms & Conditions (MUST READ!)

* Goods are not refundable, exchangeable if you are dissatisfy with it upon receiving.
* The display of the goods appeared on your screen may be slightly different in color.
* Buyer will have to bear the tax imposed by custom if custom stop the package.
* Only SERIOUS buyers are welcome.
* Buyer MUST PAY BEFORE SPREE CLOSING DATE or orders will be CANCELED.
* If goods is OUT OF STOCK, money paid will be FULLY refund to you.
* Please understand that this is a pre-order goods, items will only arrived to Malaysia around 7-14 days after spree closing.
* Please DO NOT ORDER if you are not willing to wait.
* Please avoid taxable goods / electrical goods / fragile goods
* You are welcome to purchase if you agree all the terms & conditions above  :pompom:  Happy Shopping!

NOTE: If u would like to order an item, u can send me the link & print screen the pics of the item to me.

How to calculate the price of the price of item?

1. 1 KRW = 0.00359 MYR (Service charge included)

2. Local postage within korea = 2, 500 KRW (Note: some GMarket seller will charged local postage)

3. International postage charged (EMS)

http://gmarket.co.kr/challenge_eng/neo_help/international_shipping_info.asp
Estimated rates:
- Clothes (T-shirt, Blouse, Skirt, dress) RM10-15
- Pants (short) RM10-15
- Pants (Long) RM15
- Jeans RM18
- Accessories (Necklace, Bracelet) RM5
- Earrings RM3
- Shoes (Sandals, Slippers, Heels) RM18
- Boots & Sports shoes RM25
- Cosmetics (bb cream, cleansers) RM15 *depends on weight
NOTE: ALL ITEMS WEIGHT MAY BE CHARGED DIFFERENTLY, ABOVE ARE JUST ESTIMATED RATES.

4. Poslaju Charges (depends on weight)

IF PURCHASE ABOVE RM150 will waived 1st RM6 on Poslaju!

West Malaysia - RM6 onwards
East Malaysia - RM8 onwards

*Example: If your item is 4, 800 (cloth) won with *korean domestic charges, your calculation should be

[(4, 800 + 2, 500*) x 0.00359] + RM10; EMS + RM6; Poslaju
= RM26.20 + RM10 + RM6
= RM42.20
*2, 500 KRW (Note: some GMarket seller will charged korean domestic postage upon order)

5. Payment method: CIMB, PublicBank, Maybank (will be provided upon confirmation of order)

------------------------------BAHASA MALAYSIA ---------------------------

Sekarang, Anda boleh membeli barang-barang di Korea tanpa ke sana!

Mulakan pembelian online anda di GMarket Korea dengan mengklik di link berikut.

http://www.gmarket.co.kr/index_eng.asp


STATUS ORDER - BUKA

Syarat & Terma (SILA BACA!)

* Barang tidak dapat dikembalikan, ditukar jika anda rasa tdk puas hati dengan barangan yang telah dibeli.
* Display barang muncul di skrin anda mungkin sedikit berbeza dalam warna.
* Pembeli akan perlu menanggung cukai yang dikenakan oleh kastam jika pakej ditahan oleh pegawai kastam malaysia.
* Hanya pembeli serius sahaja dialukan.
* Pembeli HARUS MEMBUAT BAYARAN TERDAHULU sebelum Tarikh penutupan. Sekiranya tiada pembayaran dilakukan, order akan dibatalkan.
* Jika barangan kehabisan stok, wang akan dikembalikan kepada anda SEPENUHNYA.
* Barang-barang hanya akan tiba di Malaysia dalam jangka 7-10 hari.
* Sila JANGAN ORDER jika anda tidak bersedia menunggu.
* Sila mengelakkan barang-barang yang akan dikenakan tax seperti barang elektronik / barang mudah rapuh.
* Jika anda bersetuju dengan syarat-syarat di atas, anda adalah dijemput menempah barang-barang yang anda ingin membeli.

NOTA: Jika anda ingin menempah sesuatu, anda boleh menghantar copy & paste link & mencetak print skrin item tersebut kepada saya.

Bagaimana menghitung harga harga barang?

1. 1 KRW = 0,00359 MYR (termasuk kos Perkhidmatan)

2. Caj pos tempatan dalam korea = 2, 500 KRW (Nota: beberapa GMarket penjual akan mengeenakan caj pos tempatan)

3. Caj Pos ke luar negara (EMS)

http://gmarket.co.kr/challenge_eng/neo_help/international_shipping_info.asp
Perkiraan harga:
- Pakaian (T-shirt, Blouse, Skirt, gaun) RM10-15
- Seluar (pendek) RM10-15
- Seluar (Long) RM15
- Jeans RM18
- Aksesori (Kalung, Gelang) RM5
- Earrings RM3
- Kasut (Sandal, Sandal, Heels) RM18
- Boots & Kasut Sukan  RM25
- Kosmetik (bb krim, pembersih) bergantung pada RM15 * berat
NOTA: SEMUA ITEM MUNGKIN mempunyai berat yg berbeza, DIATAS YANG HANYA ANGGARAN PERKIRAAN HARGA BERAT.

4. Poslaju Kos (bergantung kpd berat)

JIKA PEMBELIAN DI ATAS RM150 akan mendapat RM6 percuma untuk Poslaju!

Malaysia Sarawak - RM6 seterusnya
Malaysia Timur - RM8 seterusnya

* Contoh: Jika kandungan anda adalah 4, 800 (baju) dengan * kos domestik korea,

[(4, 800 + 2, 500 *) x 0,00359] + RM10; EMS + RM6; Poslaju
= RM26.20 + RM10 + RM6
= RM42.20
* 2, 500 KRW (Nota: beberapa penjual GMarket akan mengekenakan caj kirim domestik korea)

5. Pembayaran melalui: CIMB, PublicBank, Maybank (akan diberi selepas pengesahan order)

SELLER INFO:
Forum username: blossom86
Nama: Andrea R.
Alamat: Selangor, M'sia

nam3701 posted on 8-9-2009 01:37 AM

x brp nak paham laa... x leh ckp basasa Malaysia kee???

blossom86 posted on 10-9-2009 01:27 AM

x brp nak paham laa... x leh ckp basasa Malaysia kee???
nam3701 Post at 8-9-2009 01:37 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

Hi, I dah tranlate ke bahasa ye.

kucing_siam posted on 10-9-2009 09:55 AM

ayyyoo..xpaham maaa..

norulle posted on 10-9-2009 12:58 PM

delivery kalau ade kat situ free maknenya xyah bayar 2500 tu la...pening duk study dari tadi..tolong boleh...memang suka gile barang2 nye..pernah beli ke'

blossom86 posted on 10-9-2009 02:46 PM

5# norulle

hai, kalau masih tak faham. boleh copy paste link & print screen gambar item yg suka kat sini, saya akan quote kan price kpd anda ye.

norulle posted on 10-9-2009 02:58 PM

masalahnya nak tengok barang tu dia berkelip2 kuar banyak item...pening la..ishhkkk u pernah beli ke dari sana

norulle posted on 10-9-2009 03:03 PM

http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=124137005

blossom86 posted on 10-9-2009 03:37 PM

7# norulle

Oic~ ya I selalu beli barang-barang dari sana :)

blossom86 posted on 10-9-2009 03:40 PM

8# norulle

Beg mana satu yg kita nak ye? cuba skroll bawah tengok gambar2 beg tersebut kerana semua harga berbeza.

norulle posted on 10-9-2009 03:41 PM

E5 warna putih

blossom86 posted on 10-9-2009 03:42 PM

Contoh dalam gambar :

http://i89.photobucket.com/albums/k205/andrea_amelline/kod.jpg

http://i89.photobucket.com/albums/k205/andrea_amelline/kod2.jpg
Harga baju tersebut ialah:

x 0.00359 + RM12 (EMS) = RM26 (Belum termasuk poslaju lagi)

norulle posted on 10-9-2009 03:48 PM

http://mizraclub2.cafe24.com/kors/kors.html yang ini la..soriii..try chek harga

blossom86 posted on 10-9-2009 03:50 PM

11# norulle

tak nampak ada E5 pun?

norulle posted on 10-9-2009 03:54 PM

http://mizraclub2.cafe24.com/kors/kors.html  ni link yang baru tue

saya xpandai tempek gambar camtuh.camana

blossom86 posted on 10-9-2009 03:55 PM

link tu kat sini ke? http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=124137005

norulle posted on 10-9-2009 04:01 PM

http://mizraclub2.cafe24.com/kors/kors.html yang ni..warna putih

blossom86 posted on 10-9-2009 04:13 PM

Post Last Edit by blossom86 at 10-9-2009 16:23

16# blossom86

Ohh dah dapat. beg yg ni kan?

http://i89.photobucket.com/albums/k205/andrea_amelline/bag.jpg

http://i89.photobucket.com/albums/k205/andrea_amelline/bag2.jpg

Harga: [ 29, 700 (harga tetap) + 7, 000 (harga tambahan utk beg) - 4, 000 (diskaun) ] x 0.00359 + RM15 (EMS) = RM132.40 (belum termasuk caj poslaju)

norulle posted on 10-9-2009 04:19 PM

owhhh..ok kalau saya nak apa saya nak kena buat

blossom86 posted on 10-9-2009 04:34 PM

Post Last Edit by blossom86 at 10-9-2009 16:36

19# norulle

Ok kalau confirm order.

1. Kamu kena membuat pembayaran 100% terdahulu sebelum tarikh tutup. Tarikh tutup adalah minggu depan (18/9).

2. Setelah pembayaran melaui bank deposit (akan PM bank detail kpd anda), sila inform kpd saya dengan (tarikh & masa yg didepositkan) dan juga PM detail-detail pengiriman anda kpd saya (spt Nama, Alamat mengirim, H/P)

3. Selepas saya menerima pembayaran tersebut, saya akan terus order direct ke penjual Gmarket berkenaan pada 19/09/2009.

4. Beg itu akan sampai ke Msia dalam masa seminggu. Mungkin pada 25/09.

5. Saya akan mengirimkan beg itu dengan menggunakan poslaju. Caj adalah RM8 (WM) / RM12 (EM)

joe_qlate posted on 15-9-2009 04:22 PM

bagus2 jgk nie

stania83 posted on 29-9-2009 02:51 AM

hi blossom, stil open?

blossom86 posted on 29-9-2009 09:47 PM

ya still open, will close when reach 5kgs(min) of order :)

winson1011 posted on 5-10-2009 10:45 AM

still open?
have you charge the trade?
if have? how much you charge?

tikusbiru posted on 7-2-2010 08:24 AM

xleh nk tgk page tu.. sbb sakit mata sangat2 sumer pic berkelip2..
adoiii..cam nak beli je.. :L katalog lak xleh tgk
Page: [1] 2
View full: SELLING KOREAN GOODS