srigapes posted on 8-9-2009 11:15 PM

Trend guna penapis air - iklan akan dipotong kredit!!

Post Last Edit by gorgonz at 27-3-2010 16:29

Salam Ramadhan semua,
Nk tanya pendapat korang ttg jenama penapis air paling praktikal. Maksud aku yg tak mahal sgt tapi considered ok dari segi kualiti, servis serta alat ganti. Sebab sekarang ni banyak sgt sykt yg iklan terutamanya sykt jualan langsung, dari segi fungsi nampak lebih kurang jer...

togeh posted on 8-9-2009 11:35 PM

hai-o punya bio aura ok. aku guna yg tu kat rumah. selain tu, DCL punya pon ok gak... yg lain aku tak tau.. sbb 2 ni jer yg aku dah encounter

perantau_79 posted on 8-9-2009 11:40 PM

aku guna biocera..
klu duk kl seeloknya pakailh..air paip mcm air karat

srigapes posted on 8-9-2009 11:42 PM

ada sapa yang pernah guna Ana Edar punya tak..?sekakat yang aku survey ni yang tu lah paling murah.

kroit92 posted on 8-9-2009 11:48 PM

guna produk RX-WATER.. :loveliness:

koko2 posted on 9-9-2009 08:25 AM

semua filter air ni pakai sistem yg sama...6 tahap tapisan...
apa pun brand dia semua made in china....koz kos overhead yg rendah...
yg membezakan filter nih hanya la pada jenama saja....
aku pakai brand cosway...HEXAGON RM380 saje....tukar filter sethn sekali..kos RM200...
air aku pun jernih dan tiada bau....

waksir posted on 9-9-2009 12:57 PM

semua filter air ni pakai sistem yg sama...6 tahap tapisan...
apa pun brand dia semua made in china....koz kos overhead yg rendah...
yg membezakan filter nih hanya la pada jenama saja....
aku pakai ...
koko2 Post at 9-9-2009 08:25 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


setakat ni aku tgk cosway hexagon tu yg paling murah & ada byk pengiktirafan.

yg lelain tu rege rm1k ke atas la

chikli posted on 9-9-2009 04:22 PM

aku pun tgh mencari gak ni. kalau bioaura tu mhl sgt la kan. nk cuba tg yg cosway ni punya la. tp kat mana aku bole tgk ni?

bawanghitam posted on 11-9-2009 06:09 PM

klu yg cosway tu dia ada buang lebihan air tak?

Ariys21 posted on 13-9-2009 04:38 PM

i guna eSpring..
i mmg suka eSpring by Amway..
initial cost dia je mahal
annual takde la mahal..
and rasa air dia ala2 mineral water...

gorgonz posted on 14-9-2009 11:25 AM

gorg ..kat rumah.. bio aura...

tp kdg2 reload...dr sukida

koko2 posted on 14-9-2009 03:41 PM

9# bawanghitam

kalo hexagon yg besar tu ada..
hexagon yg kecik tu tak der sbb air dia tak pernah penuh & tak melimpah pun...dia kasik keluar habis...takde simpan2..

purpleungu posted on 14-9-2009 04:11 PM

takda pun kat rmh...
tapi tgh berkira2 nak beli dr.sukida...
mana bagus dr.sukida dgn bio aura

bawanghitam posted on 14-9-2009 06:31 PM

koko, ape beze yg besar dgn yg kecik???

koko2 posted on 15-9-2009 08:24 AM

14# bawanghitam
yg besar tu mcm bio aura bekas dia...dan yes.. dia ada saluran utk buang lebihan air dari filter tu..
yg kecik tu satu balang tapi ada 6 peringkat tapisan jgak...lebih mobile dan tak byk makan space dapo...

aku dolu pakai yg besar...then tukar amik yg kecik koz nakkan space kat dapo utk keja2 masak segala...
tukar filter sethn sekali kos RM200 utk satu balang filter tu....
elok jer air umah aku..jernih pun ya...rasa pun ok...

buat apa nak buang $$$ segala beli yg mahal cam dr sukida/bio aura tu segala..?
koz harga tu dah mak-up utk upline punya untung...
padahal semua made in china..material amik dari china gak...sistem yg sama gak...yg lebeynya jual nama company jer laaaa...

zairi posted on 15-9-2009 11:20 AM

Elken Bio Pure, the best in Asia n Malaysia. filter dia lg halus dr Bio Aura. Nk beli water filtre ni bkn kena consider price semata2. Yg penting kualiti air yg kita dpt tu. Mmg air keluar bersih n tak berbau tp kualitinya mcm mana? Elken ni RO, yes mmg xde mineral.
Tp tru research, bdan manusia bukan perlukan mineral dlm air tp dlm makanan yg kita ambil hari2. Kandungan mineral dlm makanan dh cukup utk keperluan badan kita. So if kita amek RO water, kita dpt meringankan beban buah pinggang dr kena proses bahan2 tercemar dlm air. Dr buah pinggang boleh jd mcm2 penyakit.

So kenapa perlu kita pk psl harga kalau kualiti yg kita dpt akan menyusahkan kita in future?
Elken ni mmg tahan lama n very practical. Service wise mmg bagus. no worries

izashariza08 posted on 15-9-2009 01:02 PM

16# zairi

mm... umah my parent pon pakai brand elken ni.. jenis yg ada hot & cold water.. ingat nak pakai kat umah sendiri.. tapi besar sgt, xde space nk letak.. rege pon blh tahan mahal ler,  3k rasanye...

tgh ushar cosway punye... :)

bawanghitam posted on 15-9-2009 03:36 PM

mekaseh koko.. nanti time aku nak beli, aku carik ler brand ko ni.. tak pon aku pm ko jer.

yanaghazali posted on 6-10-2009 10:35 PM

16# zairi

betul tu, elken punye the best. yana dah 5 thn pakai brand ni. so far x pernah ada masalah kalo ikut service yg ditetapkan. harga memang mahal tp kualiti airnye memang best. sejak pakai penapis air elken mesti nk minum banyak. kemana je pergi x pernah lupa nk bawa air ni sebab bila minum air lain rasa dia x same (walaupun beli mineral water/drinking water jenama yg berada di pasaran).

alya1 posted on 7-10-2009 12:34 AM

ade sapa2 pakai jenama imtiaaz... dlm rm600 je..... ok ke jenama ni...

zairi posted on 7-10-2009 02:43 PM

20# alya1

jangan tertipu dgn brand yg guna nama ala-ala Islam ni. Byk yg salah guna nama2 mcm ni utk kaburi mata pengguna. Ada org dgr je nama Islam trus beli, padahal kalau dikaji betul2, bangsa lain yg buat. So beware dgn benda2 mcm ni k.

myasha posted on 7-10-2009 08:43 PM

ada gambar tak yang elken punya filter nie...menarik ada hot and cold water

talapia posted on 8-10-2009 12:03 PM

klau outdoor punye water filter lak.... brand apa yg rege ok... n kualiti ok? or... just beli brand yg bnyk bersepah kt giant tu je? takat tapis karat air je? sbb ada terbaca.,.. klau outdoor nye water filter... better jgn cari yg ada tapis klorin skali. sbb once clorin dah removed, nnti air yg kita simpan dlm tangki air kita tu... akan jd tempat pembiakan segala kulat apa smua since dah takde klorin kan. logik jugak...

zairi posted on 8-10-2009 02:32 PM

22# myasha

check kt sini http://www.elken.com.my/index.php?component=product&load=view_product&act=displaycat&cid=10&pid=215&gopg=1

nk promo lebih2 nnt kena ban plak...apa2 info yg tak phm PM saya k.

Tq

cai_yunk posted on 8-10-2009 03:19 PM

elken punyer 100% bersih, makna nye mineral sume dah di tapis..
bio aura teknologi nano yg menghasilkan air bermineral..
sy ckp mcm ni sbb dah buat demo kat mentol n kipas dan mendapati air yg keluar dr penapis air bio aura menghasilkan tenaga kerana bermineral...kos utk menukar penapis pon x semahal hexagon cosway..

klu nak pilih penapis air yg berkualiti minta pendapatan drpd org yg dah menggunakannye..
saya pon pakai bio aura..
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Trend guna penapis air - iklan akan dipotong kredit!!