norrie posted on 20-9-2009 12:00 AM

kereta kia memang......................

Dalam tempoh lebih kurang sebulan ni aku dah abis 2500 untuk kereta je,bermula dengan bayar installment,then aircond bocor,bayar insuran dengan roadtax dan yg mutakhir kete aku berenti sendiri di tengah jalan akibat minyak petrol bocor. Aku baru guna 3 tahun dan kete tu bukan kete seken. Masa 11 bulan aku pakai dulu bateri dia dah kong dan masa hari pertama ambik pintunya tak boleh ditutup dengan kemas. Aku ingat kete Mesia je yg prob tapi keta luar pun lebey kurang sama je. CAmno nak buek ni,utang ada 6 tahun lagi,kalau tolak sah2 aku kena topup lagi. :dizzy:

otomen_taro posted on 20-9-2009 12:48 AM

kia arga mmg da down trus skrg:lol:

cecari posted on 20-9-2009 01:37 AM

sabo je lah .. pakai slow2 sampe abis utang tuh... servis elok2.... lepa dah abis utang jual terus atau campak ke sungai dan beli keter lain

akubaik3 posted on 20-9-2009 06:03 AM

kete kancil aku gak takd proble walaupun dah 1 tahun 6 bulan pakai....:$

tina posted on 20-9-2009 08:50 AM

wahh... biar benar...!!{:2_71:}
uiskk sib baik hang bgtau blh wat peringatan kat org tuk tak beli kia..hehehe{:2_74:}

zairizain posted on 20-9-2009 09:26 AM

kia kuat mkn minyak tak?

impreza_X posted on 20-9-2009 09:42 AM

pada duk beli keta kia baik kau pakai perodua n proton...keta mlaysia lagi ok dari KIA kau yang problem teruk tuh.service mahal nak jual 2nd lagi ler x dop harga.... ha ha ha koya kereta import las konon tuh huwa huwa{:3_95:}

impreza_X posted on 20-9-2009 09:45 AM

nak murah n x dop masalah...pkai keta tolak las huhuwa....lekatkan logo honda ker kat depan granti gempak...apa macam????{:3_92:}

highcastle posted on 20-9-2009 12:41 PM

kete kancil aku gak takd proble walaupun dah 1 tahun 6 bulan pakai....:$
akubaik3 Post at 20-9-2009 06:03 http://eforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

Aku dah pakai hampir 8 tahun Kancil aku...Alhamdulillah...Kalau kita sorang aje yg pakai, Insya Allah tiada masalah biasanya...Tapi kalau dah dua tiga tangan yg pakai dan kita tak tahu cara derang melanyak keta kita...mmm...mmg haruslah cepat jahanam...Member aku pun pakai Kia gak...dah nak masuk 7 tahun pun...okey ajer....

AHMADVW posted on 20-9-2009 07:03 PM

. biasanya brang2 yg dicipta up 1990 to thn 2000an mmg xtahan.aku drive vw beetle thn 1976 model, kalu brakedown pun sbb cable cluth h accelerator cable putus, teknologi lama kan, huhuhu, so far engine mmg tahan macm bulldozer{:3_96:}

dCrook posted on 21-9-2009 02:11 AM

sbb tu la aku tak percaye kereta korea..

al-asil posted on 21-9-2009 09:10 AM

tuan tanah ni tak bagitau pulak kia model apa yang dia pakai, i10 ke?

AHMADVW posted on 21-9-2009 10:05 AM

12# al-asil
rasanya spectra punya model, sbb spectra antara best selling car for kia motor

dragger posted on 21-9-2009 01:38 PM

member aku pakai spectra ok jer.. siap ulang alik ke dari KL penang n perak setiap bln... tgk pada penjagaan gak kot...

AHMADVW posted on 21-9-2009 08:43 PM

14# dragger

kdg2 bli kete ni ikut nasib, kwn i yg jaga kereta pun ,slalu kereta dia bt hal.

ismauzair posted on 22-9-2009 11:15 AM



Aku dah pakai hampir 8 tahun Kancil aku...Alhamdulillah...Kalau kita sorang aje yg pakai, Insya Allah tiada masalah biasanya...Tapi kalau dah dua tiga tangan yg pakai dan kita tak tahu cara derang ...
highcastle Post at 20-9-2009 12:41 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif
X multitask la keta tu, lasak unt sorg driver je. Kancil wife aku dh 5-6 org lanyak, selamba je xde. Ada sekali tu je ttayar kena paku. Hahaha Kia mmg x multitask. Proton much2 better

kegimaru posted on 22-9-2009 11:36 AM

KIA punya resale value mmg truk kn?? am i rite??

AHMADVW posted on 22-9-2009 12:57 PM

17# kegimaru

true ,all korean car no resale value

cmf_stereo posted on 22-9-2009 02:37 PM

bapak ak pkai kia sporatge dah kat 2 tahun dah..tp so far xde masalah ..  alhamdullilah..

malu2kucing posted on 22-9-2009 03:01 PM

Post Last Edit by malu2kucing at 22-9-2009 15:03

sebenarnya ramai yg terduduk pasal KIA nie... tapi tu nasib la tuhan punya kerja !
Apa pun jika x nak pakai keta kebangsaan... pakai keta jepun jea honda toyota nissan
alat ganti pun x mahal, senang dapat... aku dah pakai 3 bijik honda seakat nie alhamdulillah ok jea puas hati

KIA resale value memangla.... merudum !

ctredzuan posted on 22-9-2009 03:07 PM

mmg merundum kia sale, saya sendiri dulu nazaria beli rm105k, bila jual 6 thn plg lekat rm39,800 jer, sibbaik lepas potong hutang dgn bank

stfunewbiez posted on 22-9-2009 07:25 PM

stendet lew keta kia.. kata orang :D

alieyrina posted on 22-9-2009 07:46 PM

kia memg antara yg takdak standard keta luaq..keta korea buatku serik!

otai_g posted on 22-9-2009 09:51 PM

aku nak ckp lebih2 pun x blh psl itu hari aku ada bg -ve opinion tentang kete2 korea ni pastu ada plk org marah2 kat aku di atas kelantangan aku memberi pendapat.

1 je yg aku blh ckp kete korea ni mmg indah khabar dr rupa.
sapa2 beli mesti menyesal.
resale value turun giler2 n fuel consumption plk x brp eficien.
jgn samakan kereta korea ni dgn kereta import k.
kalo sebut kereta import general, honda, toyota pun import gak.
tp value for your money for this car is very2 valueable man n never regret.
trust me..

kegimaru posted on 22-9-2009 10:25 PM

hyundai gagah sket kot ???:L
Page: [1] 2 3
View full: kereta kia memang......................