xXxBoYzZz posted on 1-10-2009 07:40 PM

KETE PIANG

Post Last Edit by xXxBoYzZz at 1-10-2009 19:43

sape2 tau/berpengalaman (penah gune ker/jual ker) kete piang ni..
bleh x story mory ckit?? ape kejadahnyer kete piang nie??

dgr harge mmg murah gile..tp,kt mane risiko die??otai2..plz

acikia posted on 1-10-2009 08:03 PM

Bleh tak ko explain briefly kete piang tu haper?? aku pong nak tahu gak..:o

RedDevils posted on 1-10-2009 08:10 PM

Apebenda kau cakap ni????? :mad:

Kereta PIANG?????

AHMADVW posted on 1-10-2009 08:13 PM

adakah ini kereta lari cukai? pernah diofer dulu, seller tu pun jenis ckp x berterusterang ,last2 check chasis no,  tau2 kete dari singapore yg lari cukai

acikia posted on 1-10-2009 08:21 PM

Agak2 same tak ngan "bodo piang??"

geng_tx posted on 1-10-2009 09:17 PM

ni model baru ke?

AHMADVW posted on 1-10-2009 09:21 PM

6# geng_tx

maybe model yg singapork nak scrap. jadi scrapcar{:3_98:}

dragger posted on 1-10-2009 09:33 PM

klau dekat Kedah "keta piang" ni macam teksi sapu... btol tak?

myoujin posted on 1-10-2009 10:26 PM

5# acikia owner keter tu kot camtuh

:lol:

bulletc70 posted on 1-10-2009 11:08 PM

kete piang ni reta yg lari dari finance laa.. so reta2 ni xdak roadtax n insuran bagai... tu yg panggey "PIANG"

stfunewbiez posted on 2-10-2009 01:25 AM

keta piang biasanya keta tu orng jual
secara murah pasal dah alang2 tak bayar
duit loan dan kena black list,baik dorang sorokkan keta tu
jual jadi sparpart

xXxBoYzZz posted on 2-10-2009 06:14 AM

Post Last Edit by xXxBoYzZz at 2-10-2009 06:33

keta piang biasanya keta tu orng jual
secara murah pasal dah alang2 tak bayar
duit loan dan kena black list,baik dorang sorokkan keta tu
jual jadi sparpart
stfunewbiez Post at 2-10-2009 01:25 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

erm,da dkat2 da tue..tp aku nk tahu lg detail..sbb xsemestinyer dorg uat spare part..ade juge yg uat utk kgunaan sndri jer bro..

sbb tue..klu ade otai2 yg btul2 ade knowledge ttg kete "piang" nie..berkongsi pengalaman..kt mane risiko die..mcm mane selok belok die..

pd yg xtau ape2..kt same2 tgu/dgr penjelasan dr otai2 kite yg lebih tau..ok:)
sbb tue aku wujudkan thread nie..klu yg xminat nk tau..bkak thread lain..;P

myoujin posted on 2-10-2009 08:25 AM

rasa2 cam ade bau bau illegal je nih
heheh

Fast-N-Furious posted on 2-10-2009 08:26 AM

kete Piang adalah sebuah kete keluaran Zimbabwe, terdapat dalam 3 versi

Piang 1.3 GL
Piang 1.5 GLA
Piang 1.6 GLi

:lol:

d34n posted on 2-10-2009 08:28 AM

kete Piang adalah sebuah kete keluaran Zimbabwe, terdapat dalam 3 versi

Piang 1.3 GL
Piang 1.5 GLA
Piang 1.6 GLi

:lol:
Fast-N-Furious Post at 2-10-2009 08:26 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
piang versi turbo xde ke fast..??:o

mycos79 posted on 2-10-2009 08:30 AM

biasa keter piang nie sesuai buat seludup beras  siam woo....;P

myoujin posted on 2-10-2009 08:32 AM

buat rompak bank pon buleh............
dan perkara2 sewaktu dengannya.

Fast-N-Furious posted on 2-10-2009 08:37 AM


piang versi turbo xde ke fast..??:o
d34n Post at 2-10-2009 08:28 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

tu lum ader lagi, masih dalam R&D :lol:

mungkin nak wat usahasama dengan Sauber.

zzcbr posted on 2-10-2009 09:04 AM

mati2 teman ingatkan kete Piang Habib tadi :mad:

penyo posted on 2-10-2009 09:21 AM

kete Piang adalah sebuah kete keluaran Zimbabwe, terdapat dalam 3 versi

Piang 1.3 GL
Piang 1.5 GLA
Piang 1.6 GLi

:lol:
Fast-N-Furious Post at 2-10-2009 08:26 http://mforum6.cari.com.my/images/common/back.gif

mcm mana la rupa bentuk dia. bodoh piang ka?:(

jamalnsx posted on 2-10-2009 10:23 AM

keta piang ni kalau nak guna dalam felda boleh la. takde sape nak cari.
kalau tak beli buat spare part je la then jual besi buruk.

220796 posted on 2-10-2009 10:38 AM

biasa dgr ptaan budus piang jek...ada lak kete guna gelaran ni ek?

Bell posted on 2-10-2009 10:50 AM

Kereta piang nie popular zaman gawat 98-99 dulu. Ramai org hilang kerja. Loan kereta takleh service. Kereta yg ditarik terlalu byk sampai bank tak tahu nak simpan dekat mana dan bank tak boleh nak lelong sebab harga 2nd jatuh meredum dan kereta tak berapa laku. So geng2 tow truck yg tarik kereta nie pi jual kereta2 nie dekat org lain dgn rega murah tanpa dokumen. Roadtax bila nak renew kena jumpa balik geng tow truck nie.  Biasanya hanya boleh renew 3 kali ajer. Geng tow truck byk org dlm dekat JPJ.

Ada satu kes - mamat nie beli kereta piang - kancil 3 tahun rega RM2000. Kereta nie kereta tarik dari satu makcik. Bila surat bank dtg, baru makcik tu sedar yg kereta dia kena tarik tanpa pengetahuan bank. Dia ingat semua dah settle. So dia report kata kereta dia hilang. One day mamat nie dapati kereta dia hilang and tup-tup dia ternampak kereta nie kat balai polis. So meloponglah dia.

t@t posted on 2-10-2009 10:50 AM

Post Last Edit by t@t at 2-10-2009 10:53

x psl2 nama  si piang glamer kat thread ni.....:lol:

myoujin posted on 2-10-2009 10:50 AM

cam same ngan keter curi jer...
tak leh takleh
:bye:
Page: [1] 2
View full: KETE PIANG