yiyied posted on 2-10-2009 09:32 AM

mencari rumah sewa di kuantan

salam semua & selamat ari raya..
nk mintak tolong sket..koi ni tgh mencari rumah utk disewa dgn kdr segera
kalo leh area gambang yg dkt ngn uni m'sia phg
kadar sewa sekitar RM250-RM350
kemasukan bulan ni
sesiapa leh la PM koi ek atau emel lydiawaty@arb.com.my
terima kaseh...

puteri_malam posted on 2-10-2009 09:33 AM

ni nak cari rumah sebuah ke nak share2...?

yiyied posted on 2-10-2009 09:36 AM

rumah sebuah..
utk family..ada dgr ke umah sape2 nk sewa??

puteri_malam posted on 2-10-2009 11:49 AM

skrg ni ada tp derang cari rakan serumah...nnt kalo ada rumah sebuah saya impom ekkk...

pressor posted on 2-10-2009 11:50 AM

kuantan area bandor ke???

heisebeno posted on 2-10-2009 12:03 PM

bestnya keje kat ump.

puteri_malam posted on 2-10-2009 12:24 PM

yg cari rakan serumah tu kat area alor akar...

yiyied posted on 2-10-2009 12:24 PM

puteri_malam:
terima kaseh ek??kalo ade dgr nk sewa, bgtau la k

pressor:
takde la smp bandor..jauh ngt g keje
skang ni pn b'ulang dr air putih ke UMP..jauh ngt rasenyer
nk cari yg dkt sket..kalo dr area jaya gading trun ke gambang pon ok gak

puteri_malam posted on 14-7-2010 03:54 PM

ada tak sesiapa tahu rumah yg nak disewa kat area alor akar atau air putih....?

toncik posted on 28-7-2010 02:17 PM

klu ada area air putih dgn alor akar bagi tahu.. aku nak sewa gak ok ....:)

heisebeno posted on 27-9-2010 02:55 PM

sesapa tau umah utk dsewa kat kuantan. tolong bagitau.
tak kisah la area bandor ke, jaya gading ke, sg isap ke, permatang badak ke.
mana2 la.

heisebeno posted on 27-9-2010 02:55 PM

sesapa tau umah utk dsewa kat kuantan. tolong bagitau.
tak kisah la area bandor ke, jaya gading ke, sg isap ke, permatang badak ke.
mana2 la.

bdksempoi posted on 28-9-2010 11:01 AM

Salam.... sye pon nak mintak tolong siape2 yang ada maklumat rumah sewa kat area semambu @ air putih @ alor akar @ batu hitam @ sungai karang @ kawasan terdekat dgnnya mohon tolong infom yer.... Sye nak menyewa seorg buat masa nie. Terima kasih. :D

bdksempoi posted on 28-9-2010 11:03 AM

Reply 12# heisebeno


    sye ade tgk iklan kat mudah.com kat sungai isap dgn permatang badak ade rumah utk disewa rasenye...

toksira posted on 29-9-2010 02:16 AM

Salam.... sye pon nak mintak tolong siape2 yang ada maklumat rumah sewa kat area semambu @ air putih ...
bdksempoi Post at 28-9-2010 11:01 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

kena detail la sikit

rumah yg mcm mana?

berapa sewa max yg u sanggup bayar?

heisebeno posted on 29-9-2010 08:41 AM

bdksempoi, umah yg iklan kat mudah tu, semua dah ada orng.
payoh weh nok cari umoh sewa kat kuantan nih.
pening kepala koi.

bdksempoi posted on 29-9-2010 05:03 PM

Reply 15# toksira


    :loveliness: lupe plak.... sye nak menyewa kalau bleh rumah teres setingkat biasa aje. Sewa dalam 350 - 400 sbb buat mase nie sye nak menyewa sorg takde membe lagie... time kasih....

toksira posted on 29-9-2010 09:54 PM

utk kadar sewa 350-400, mmg TAK lepas utk rumah di area air putih or alor akar

kalau semambu, rumah kos rendah maybe la

batu hitam & sg karang pun tak cukup rasanya coz yg teres setingkat tu projek2 baru siap


area2 yg ada rumah sewa below 400 are -
1/ kempadang, soi, pantai sepat
2/ jln kuantan-gambang
3/ jln ke sg lembing
4/ indera mahkota....if u r lucky
5/ along the bypass
6/ balok

ni semuanya kat luar town

toksira posted on 29-9-2010 09:58 PM

bdksempoi, umah yg iklan kat mudah tu, semua dah ada orng.
payoh weh nok cari umoh sewa kat kuantan ...
heisebeno Post at 29-9-2010 08:41 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

banyak rumah2 kosong yg takde signage utk disewa
u kena tanya jran2 sebelah kalau2 diorang tau samada owner nak sewakan or not
mmg leceh...

bdksempoi posted on 30-9-2010 03:52 PM

utk kadar sewa 350-400, mmg TAK lepas utk rumah di area air putih or alor akar

kalau semambu, rum ...
toksira Post at 29-9-2010 09:54 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    tuelah carik2 rumah kat area bandar paling murah pon 500 aje. Ada dpt carik 2 rumah tp owner nak family saja. Toksira kalau ada maklumat mana2 rumah dlm rm500-550 mtk tolong infom yer.TQ... Dah try jln kat im tp still tak jumpe jgk. pening :dizzy:

UnaHusna posted on 30-9-2010 11:45 PM

mak saye berulang dari kempadang ke ump hari2..6.40 dah kuar umah..umah sewa ade 3 tapi seme ade penyewa..nanti tanye abah kot die ade kawan2 yang nak sewa umah :D

bdksempoi posted on 1-10-2010 11:34 AM

mak saye berulang dari kempadang ke ump hari2..6.40 dah kuar umah..umah sewa ade 3 tapi seme ade pen ...
UnaHusna Post at 30-9-2010 11:45 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Una (mcm pggil adik sye plak) kalau ada maklumat nant bg tahu yer....  jauhnye mak una berulang ye. TQ

UnaHusna posted on 1-10-2010 01:57 PM

Una (mcm pggil adik sye plak) kalau ada maklumat nant bg tahu yer....  jauhnye mak una ber ...
bdksempoi Post at 1-10-2010 11:34 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

adik name husna gak ke?heheh..mule2 dulu mmg rase jauh..mule2 mak keje berulang bawak unser..pastu tau jela minyak parak bawak keta besar..pastu beli keta kecik sket..better la sket kan..nanti ade umah kosong saye bitau :)

bdksempoi posted on 1-10-2010 04:59 PM

adik name husna gak ke?heheh..mule2 dulu mmg rase jauh..mule2 mak keje berulang bawak unser..pas ...
UnaHusna Post at 1-10-2010 01:57 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


    adik nama unaizah pggl una hehehee off topic jab.... erm tolong yer una kalau ade rumah area yg akak highlight maybe bleh infom akak yer... tqvm

aishah posted on 7-10-2010 05:22 PM

Post Last Edit by aishah at 7-10-2010 17:25

tersilap post
Page: [1] 2
View full: mencari rumah sewa di kuantan