mangkuk posted on 13-10-2009 08:00 AM

Perubatan Alternatif/ ISLAM dll

Assalamualaikum,

Selain secara perubatan clinical ramai jugak yg beralih kepada perubatan alternatif atau perubatan Islam iaitu penyembuhan dari segi holistik dan rohaniah. Saya cadangkan teman-teman disini berkongsi maklumat  dan pengalaman ditempat2 perubatan sebegini sekitar KL & Malaysia .

azmira81 posted on 13-10-2009 08:30 AM

Dekat area umah aku ada banyak gak.........

salah satu Pusat Rawatan Islam As-Syiffa.........lum pernah try, tapi nak pergi sangat2

vanilacup posted on 13-10-2009 09:25 AM

perubatan islam ni byk kan cthnya herba,bekam...tapi itulah skopnya kena diperluaskan lagi utk memudahkan sesiapa yg berhajat utk mendapatkan rawatan tahu kat mana nak dapat info tersebut.Mungkin kena ada satu laman web yg berkaitan dan boleh cari maklumat kat situ shj .

imsonaif posted on 13-10-2009 09:35 AM

kalo tgk cite mistik kt astro tuh..
byk gak dorg introduce tmpt rawatan islam..

mangkuk posted on 13-10-2009 06:21 PM

tu laa nak tahu jugak tempat2 dia...

sicomel posted on 14-10-2009 11:55 PM

byk sebenar2nya pusat rawatan islam ni kt m'sia. google search je. darul syifa, darussalam, darul hikmah, mcm2 lagi la. klu utk penyakit kerohanian shj (yg x perlu jumpa doktor) blh gak masuk ke forum rawatansihir.com   kt situ ada gak senarai pusat rawatan islam & blh jugak try kuskom.net  so rajin2 lah mencari ye

cikseri posted on 15-10-2009 09:02 AM

di area pasir gudang, johor pun ade jugak :

Darul Ilaaj, Tmn Mawar.

fatamorgana40 posted on 1-2-2010 04:45 PM

cmf_sweet78 posted on 1-2-2010 05:39 PM

Tempat byk tp macamana dgn keberkesanannya....ok tak?

chique posted on 12-2-2010 05:04 PM

kat astro oasis (ch 106) ada rancangan syifa'. perawat dia ustaz lokman.

chique posted on 12-2-2010 05:06 PM

baru google, ni info dia ...
Hj. Lokman bin Abdul Hamid
No. 1, Jalan Bestari Indah, Villa Bestari, Sg. Pusu, Gombak.
Tel: 019 315 9377
http://www.syifa-alhidayah.com/index_live.asp

MsAjai posted on 17-2-2010 03:49 PM

11# chique Hj

Hj Lokman ni kawen sedara saya..dia mmg dah lama berubat org..
Umah dia kat Sg Pusu tuh baru je dia duduk...blm pun 5 taun...mmg denga2 dia pandai berubat..

fatamorgana40 posted on 2-3-2010 10:49 AM

AYURVEDIC & HOMEOPATHY SPECIALIST
Dr Luqman Selva Ph.D
Tel: 014 633 2307

You or your relative have this health problem?? Diabetes, blood pressure, joint pain, hair loss, stroke, kidney prob, asthma, skin problem, proriasis, epilepsy, cholesterol, spinal problem, gastric, migraine, childless, man sexual problem, HIV & other health related problem, pls call him for make appointment.

alanur posted on 2-3-2010 03:54 PM

Nak share juga satu pusat perubatan yg baru jer saya tau. Saya bawak mak saya yg sakit slipp disk. Pusat perubatan tanpa ubat atau PUSRATU. Cara rawatan yg menarik, hanya guna tangan tapi bukan mengurut. Maklumat lanjut www.pusratu.com.my.

nona_manis17 posted on 22-6-2010 01:18 PM

luqman wellness centre 014 6332307, the summit usj ade rawatan homoepathy....ayurveda & homoepathy actually....really effective...papayaz Post at 29-11-2009 10:24  


yes this doctor is very good. Last week I met him and now I'm regaining my health. Thanks God.

exora posted on 17-12-2010 10:59 PM

Nak share juga satu pusat perubatan yg baru jer saya tau. Saya bawak mak saya yg sakit slipp disk. P ...
alanur Post at 2-3-2010 15:54 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    mahal tak kos perubatan kt pusratu nie?

raze86 posted on 7-1-2011 10:55 PM

nk tau juga brp kos kt pusratu ni....

Senduduk_Putih posted on 10-1-2011 02:43 PM

Pusat Rawatan Tradisional LUQMAN
SUMMIT, Subang Jaya.
(Pengamal Perubatan Ayurveda / Homeopathy / Spiritual)

* Iklan mengenai pusat perubatan ini terdapat dalam majalah PELIK TAPI BENAR. Tuan punya pusat perubatan ini juga ada menyumbang artikel mengenai kesihatan dan spiritual dlm majalah tersebut.

Senduduk_Putih posted on 11-5-2011 10:03 AM

Pakar dalam AYURVEDA, HOMEOPATHY & PERUBATAN SPIRITUAL ISLAM!

LUQMAN HERBS CENTRE
(Pusat Rawatan Tradisional)
The SUMMIT, Subang Jaya, Selangor.
Hp: 014 633 2307 - Dr Luqman
Website: http://www.luqmanherbscentre.com

* Semakin ramai yang datang mendapatkan rawatan di pusat rawatan ini. Mereka berpuashati dengan layanan & penerangan dari Dr Luqman tentang penyakit yang mereka hidapi. & yang paling penting mereka sembuh selepas mendapatkan rawatan di sini.

Senduduk_Putih posted on 8-6-2011 12:17 PM

Post Last Edit by Senduduk_Putih at 13-1-2012 19:09

Luqman Herbs Centre - Pusat Rawatan Tradisional. Dr Luqman merupakan pengamal perubatan AYURVEDA sejak 20 tahun yang lalu. Pusat rawatan beliau terdapat di SUMMIT, Subang Jaya dan Kajang, Selangor. Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut hubungi beliau di 014 6332307 & layari website beliau di http://www.luqmanherbscentre.com.

*** DR LUQMAN merupakan penggubal sukatan pelajaran (syllabus) untuk perubatan tradisional bagi perubatan AYURVEDA di Malaysia yang dilantik oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA yang mana ianya akan diajar di kolej-kolej kemahiran tidak lama lagi.

Senduduk_Putih posted on 25-5-2012 12:33 AM

Jom LIKE facebook page REMEDI TV9 & join group REMEDI TV9. New programme for TV9 viewers related with alternative treatment and traditional treatment.

Vaidya (DR) Luqman ĘC Ayurvedic Specialist, pengasas LUQMAN HERBS CENTRE akan muncul dalam program REMEDI di TV9 pada Jumaat ini 25 Mei 2012 pada pukul 7.30 mlm (siaran ulangan) dan pada 29 Mei 2012 jam 9.30 malam dan ulangannya pada 1 Jun 2012 jam 7.30 mlm.
Page: [1]
View full: Perubatan Alternatif/ ISLAM dll