aleem posted on 5-11-2009 10:40 PM

Contoh Surat Rayuan Pertukaran

Salam/selamat sejahtera,

Pertama sekali,sy nk mnta maaf kat moderator kalu sy post thread ni kat 'ruangan' yg salah.
Lama dah x jenguk forum ni.
Bila ada keperluan sj dpt jenguk ke sini.
Sebab x sempat pun jenguk ke forum ni.

Saya nk minta bantuan forumer sume yg pernah buat Surat Rayuan Pertukaran Antara Negeri bg Guru Sekolah Kebangsaan,untuk upload kan contoh surat tersebut kat sini.



Terima kasih.

ungu_violet191 posted on 5-11-2009 10:46 PM

bukan guna eg tukar ka skrg ni?kptusan keluar esok kan?

aleem posted on 5-11-2009 11:17 PM

2# ungu_violet191

skrg mmg guna E-Tukar..
tp tu la...rasa mcm x dptla..
sbb sy baru posting awl thn aritu....
tp tu la ats sbb2 tertentu tu yg apply tuk tukar blk negeri tu..

esok mmg bleh tau kptsn dia..
tp x leh bukak w/site dia td..

kuih_muih posted on 5-11-2009 11:33 PM

pe link eg tukar tu ek? leh bg x.. aku nak cek utk macik aku.. sian die da la tgh preg bulan 2 ni nak bersalin... mnta2 dpt tuka.. amin

aleem posted on 5-11-2009 11:55 PM

4# kuih_muih


Aa..link e-tukar tu la...
mmg sshla kalu cukup syarat dia..
tu la...berdoa je la...

yowa2 posted on 7-11-2009 12:40 PM

huhuhu...my wife xdpt tukar. nk gak tgk cane surat rayuan tu.

n, send pada sape yg terbaek skali?

tieyramisu posted on 8-11-2009 03:08 PM

Post Last Edit by tieyramisu at 9-11-2009 09:40

PM me....

saya ada contoh surat my bro in law...at least boleh buat reference

tieyramisu posted on 8-11-2009 03:32 PM

Post Last Edit by tieyramisu at 9-11-2009 09:38

PM me....or email tieyramisu@yahoo.com

thanks

aleem posted on 8-11-2009 09:24 PM

8# tieyramisu

Terima kasih tieyramisu..

Surat rayuan tu mmg ada alasan yang amat kukuh la nak dipertimbangkan ....
so mcm mana ye kalu sy xda alasan yg mcm tu,cuma alasan isteri duk jauh bersama anak yg baru berusia 9 bln...duk berdua sj...bleh ke alasan tu?? bleh bantu sy??

contact no. tu utk ape?? bleh bntu sy??

tieyramisu posted on 9-11-2009 09:44 AM

Pengalaman saya... anak saya ada masalah kesihatan pun diorang kat sana kata tak cukup kukuh... kita kena convince kan alasan kita kukuh. Kena la buat muka tebal ala-ala 2-3 belas inci kat sana. Kena berhati waja dan semangat Malaysia Boleh. Ehem.

And I salute to my husband...dia memang berpatah arang berkerat rotan time tu. Dia main aci redah je. Memang laaahhh ...bila masuk bab anak kecik...sakit ke tak sakit ke...perit sungguh berjauhan ni.

Berjauhan...anak demam ngan selsema pun dah perit.

My son actually clubfoot dulu. Kena casting kaki kanan. Menangis je kerja dia pasal dia takleh angkat kaki sebelah.

Huhuhu... kisah dan memori mengingatkan prosedur dan "liku-liku" nak mintak tukar... sungguh "bernilai" dalam hidup we all.

gtm posted on 14-11-2009 12:30 PM

Masa hari tu, tak mohon pindah ke?
Saya isi jer, dan dapat pindah.
KAwan kata, ramai yg minta johor dapat pindah.
Saya salah seorang daripadanya.

elisdend posted on 14-11-2009 08:39 PM

pm me gak or email me
elisdend@yahoo.com
tq

teratakerapung posted on 21-12-2009 01:45 PM

PM me dolcity@gmail.com

tightcherry posted on 22-12-2009 01:52 AM

Post Last Edit by tightcherry at 23-11-2010 20:55

misscomel7@yahoo.com

sump81 posted on 16-11-2012 11:17 AM

salam tt..leh tk email kt sy jgk..sbb nk wat contoh...trime ksh...ikmal3425@yahoo.com
Page: [1]
View full: Contoh Surat Rayuan Pertukaran