Rosnara posted on 10-11-2009 10:46 AM

Berminat dgn sebarang kursus kemahiran wanita

Salam. Saya amat memerlukan bantuan sesiapa saja yang tahu mcmana nk menyertai sebarang kursus-kursus kemahiran sperti menjahit, memasak, menggubah dsb anjuran kerajaan atau private yang percuma atau tidak mengenakan yuran yang mahal. Saya ni ibu tinggal yang baru n mula berdikari. Buntu la mcmana nk cari kat mn kursus2 mcm ni di buat. di Kota Bharu ni.

fuzzlee_4207 posted on 10-11-2009 10:59 AM

HUBUNGI PEJABAT MARA BERDEKATAN ATAU JABATAN PEMBANGUNAN WANITA BERDEKATAN.

DIORANG ADA PROVIDE

LeyyaHanna posted on 10-11-2009 12:05 PM

cuba tanya kat Giat mara.....

bravo posted on 10-11-2009 09:11 PM

terima kasih diatas pendaftaran anda.Akan tetapi anda masih belum menjadi member aktif.Ini kerana anda belum membuat bayaran lagi.Untuk mengaktifkannya anda perlu segera membuat bayaran kepada admin.Mengikut cara yang diberi.Saya bersama rakan-rakan yang lain telah berjaya.Anda adalah salah seorang dari kami jika terus bersama kami.Sangat mudah,promosi link sahaja,anda terima komisyen dari warga dapatwang.INGAT INI BUKAN PENIPUAN,KERANA SAYA JUGA MANUSIA SEPERTI ANDA YANG TIDAK SUKA DITIPU.KERANA SAYA TELAH BERJAYA,SAYA BERANI MENGAJAJAK ANDA.YANG PENTING USAHA.

http://www.dapatwang.com/?id=leostarz

anumqis posted on 10-11-2009 10:37 PM

penat la tgk promo2 benda mcm ni..

Rosnara posted on 11-11-2009 10:38 AM

Haiya...tk berani la nk msuk promo2 cam ni. Kita dh la perlukan duit...ni nk kena labur duit lak...pd benda tk tahu apa2 tah...
Giat MARA ada ke benda2 mcm ni..? Rsnya utk bdk2 ada la kursus kemahiran mcm tu. MARA pn tkde provide kursus kemahiran wanita kn?? KEMAS rsnya ada la..tp tk th nk tanya kat mn. Ada g tanya kat ofis tdekat, dia kt takde..Tah la..

LeyyaHanna posted on 11-11-2009 12:15 PM

bukan mudah nak senang..

putu_ayu posted on 12-11-2009 03:41 PM

kalo tak silap last week punya 'Bersamamu TV3' ada tygkan tentang GiatMara membantu ibu miskin ni masuk kelas menjahit. Lepas habis kursus diorang siap sediakan mesin jahit percuma lagi utk mulakan perniagaan sendiri..cuba2lah tanya pada MARA.

Selamat berjaya..

kopikaw2 posted on 14-11-2009 07:00 PM

yg putu_ayu ckp tu tmpt terhad & melalui JKK atau UMNO.. tp kat giatmara pun ada krusus jangka panjang, g tanya kat giatmara berhampiran..
Lagi 1 untuk ibu tunggal sng sket nk minta bantuan.. u pg kat jabatan kebajikan masyarakat, pejabat ugama & UMNO sendiri ada skuad bantuan utk wanita... time ssh camni tak kisah la u parti apa pun yg penting g dulu apply.. my fren yg ibu tunggal g aply kat semua2 tempat tu..

Rosnara posted on 16-11-2009 12:06 AM

Thanks..Kalu gtu...nati nk tera g tanyo kat Giat Mara. Tp rasa mcm utk bdk2 je..

Blackberry1 posted on 16-11-2009 12:11 PM

kat KL niii kat mana pulak kalau nak bertanya... ada ke kursus utk wanita yg dah tak berkerja untuk mengisi waktu lapang yg mendatangkan pendapatan untuk survive.??

sheiladasila posted on 21-11-2009 08:43 AM

Salam.

Ingin juga saya mencelah di sini. Ingin mencari sumber pendapatan sampingan ni perlulah rajin dan semangat  yang waja. Minat di dalam bidang yang diceburi. Jika anda ada semangat ingin bersaing dan tidak mudah putus asa. sila klik sini ===>http://giffarinebest.blogspot.com<===

chomellest posted on 23-11-2009 12:21 AM

tumpang lalu n tumpang bace....



p/s:      http://www.dapatwang.com/?id=chomellest   <--------- cube click link nie jap...tq

sheiladasila posted on 29-11-2009 11:02 AM

Salam
BERITA BAIK KHAS BUAT WANITA
SHEILA RAMLEE BEAUTY SHOP yang mempunyai lesen sebagai penyedia latihan, tenaga pengajar anjuran MARA  dan juga dari Kementerian Sumber Manusia (VTO) telah membuka kelas  pendaftaran secara berkumpulan bermula Dec2009.SRBS akan menganjurkan 4 kelas kecantikan pada setiap minggu selama 10 jam dengan harga PROMOSI.
Setiap kelas terhad kepada 10 orang peserta sahaja dan akan diadakan setiap minggu bermula Dec2009.
SIAPAKAH YANG PATUT HADIR?
1)        Surirumah yang memerlukan wang saku tambahan
2)        Wanita yang ingin mengubah penampilan diri
3)        Menambah Ilmu pengetahuan di dalam dunia kecantikan dan kesihatan
4)        Menjadi seorang usahanita yang berjaya.

Lokasi latihan
1)        My Touch Beauty Spa
Pandan Indah
2)        KEMMˇŻS BEAUTY HOUSE
SEK 7, SHAH ALAM
3)        UZMA RESOURCES
SEK 26, SHAH ALAM
4)        SHEILA RAMLEE BEAUTY SHOP
BANTING


JENIS KURSUS JANGKA PENDEK YANG DITAWARKAN
1)        Solekan wajah(mengikut tahap kemahiran)
•        Teknik shading, Smokeys Eyes,
•        Penggunaan Foundation , bedak dan jenis mengikut jenis kulit wajah
•        Teknik solekan mata mengikut bentuk mata.
•        Teknik campuran warna( Blending color)
•        Penggunaan dan perbezaan produk Murah dan Mahal
•        Lain-lain teknik menggikut tahap pengetahuan pelajar.

2)        Rawatan Wajah(Normal & Resdung)
•        Menggenal Pasti jenis kulit dan masalah kulit.
•        Teknik analisa kulit wajah
•        Rahsia penjagaan kulit wajah.
•        Rahsia awet muda
•        Teknik rawatan resdung
•        Mencari urat Resdung

3)        Urutan badan Tradisional Melayu menggunakan teknik REIKI(asas)
•        Kaedah pantang larang urutan
•        Panduan memicit/urutan tapak kaki, sakit otot,kepala & leher
•        Panduan urutan melegakan Kesakitan Kaki / Tangan dan Pergelanggan Tangan
•        Urutan Melancarkan Peredaran Darah / Merehatkan Badan

4)        Rawatan rambut & Teknik penggayaan rambut menggunakan PENGIKAL ELEKTRIK
•         Teknik penggayaan rambut Curling Tong,Mengeset Rambut
•        Rawatan rambut normal(Steam)
•        Teknik mengeringkan  rambut(hair dryer)
•        Teknik urutan kulit kepala

HASIL DARI PEMBELAJARAN
Kursus adalah dijalankan selama 2 hari (5x2) secara HANDS ON.Nota ringkas dan bergambar disertakan. Rujukan boleh dibuat selepas habis sesi latihan.Sijil akan disediakan oleh penyedia latihan. Latihan susulan boleh dibuat bagi mereka yang ingin menjana pendapatan tetap.Peluang ¨Cpeluang perniagaan juga akan diberikan kepada bakal usahawan yang berminat untuk menjana pendapatan seperti membuka booth perniagaan di tapak ekspo dan jabatan kerajaan.Bimbingan kerjaya juga diberikan.
HARGA KURSUS(2 HARI)
1)        Solekan wajah(mengikut tahap kemahiran)=====RM150/-
2)        Rawatan Wajah(Normal & Resdung) )=====RM150/-
3)        Urutan badan Tradisional Melayu menggunakan teknik REIKI(asas) )=====RM200/-
4)        Rawatan rambut & Teknik penggayaan rambut menggunakan PENGIKAL ELEKTRIK =====RM200/-

        Harga kursus termasuk minum petang
        Door Gift diberikan menggikut jenis kursus
        FREE CONSULTATION AFTER COURSE

Segala pertanyaan dan pendaftaran kursus boleh melalui :-
        Email         : quensheila@ymail.com
        H/p         :  0193877200
        Blog        :  http://www.quensheila.blogspot.com (company profile)

Nota penting:        Peserta digalakkan untuk membawa peralatan sendiri. Walaupun   peralatan    disediakan.
        PERSONAL COACHING UNTUK BINA WEB & BLOG JUGA DISEDIAKAN

notiey posted on 29-11-2009 02:48 PM

saya berminat nak join puan shila

zai_rafim posted on 29-11-2009 06:13 PM

wanita patut ada satu kemahiran yg boleh menjana pendapatan.

jaja_aimin posted on 30-11-2009 04:08 PM

try tanya kolej komuniti MARA... kat sana murah je yuran dalam Rm10 atau Rm30 je...mcm2 kursus janka pendek ada... menjahit, spa, solekan dan sebagainya... kalau x silap di kuantan dekat dgn kolej shah putra.

Rosnara posted on 2-12-2009 10:08 PM

Waa..semua kursus tu jauh2 la... Kat KL la, pahang la...mana la sy blh g. Ank kecik2 lg...

azie07 posted on 4-12-2009 09:06 AM

g website mecd...

whm posted on 6-12-2009 06:37 PM

kat kolej komuniti murah, aku penah attn utk jahit baju kurung

pjan posted on 16-12-2009 11:07 PM

Salam. Saya amat memerlukan bantuan sesiapa saja yang tahu mcmana nk menyertai sebarang kursus-kursus kemahiran sperti menjahit, memasak, menggubah dsb anjuran kerajaan atau private yang percuma atau  ...
Rosnara Post at 10-11-2009 10:46 AM http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


kalau nak yang percuma boleh joint dengan Persatuan Wanita under NUr.. saya pernah joint... FREE saje... nak belajar IT, memasak...menjahit boleh... biasanya memasak dan menjahit ikut cikgu yg datang..kalau memasak boleh belajar buat roti, masakan tempatan, western best sangat...tp masa joint tu saya morning sickness..tak tahan bau bawang...asik nak loya je...dapat la belajar 2,3 perkara... menjahit biasanya jahit langsir... itu di sini.. tak tahu la kalau di tempat anda aktif atau tidak persatuan ni...

kalau nak yuran murah joint la KEMAS...macam-macam ada.... kraftangan, memasak,menjahit

Rosnara posted on 17-12-2009 04:25 PM

24# pjan

Thanks semua..nnt la sy try tanya. Ank buah pn nk joint gak kelas mjahit....smntara tunggu result spm.
Page: [1]
View full: Berminat dgn sebarang kursus kemahiran wanita