FaRiShAsYaHaNaZ posted on 28-8-2004 07:41 PM

[NFO] tempat makan best kat n9

Post Last Edit by Syd at 18-11-2009 19:54

sori lerk kalo da ade thread pasal tpt makan ...

saya kalau gik seremban ... boring tol kalau nak pi makan ... mcm dah takde idea ... asyik2 kat seremban parade je ... kekadang memlm nak pi makan takde idea sgt ...

tpt yg saya penah gik makan dlm area seremban:

-r&k satay tuh
-food court kat temiang tuh
-restoren yg kat sebelah muzium negeri tuh (mahal ah sini & food average je)
-a&w
-restoren mamak yg sederet lembaga tabung haji

kot2 warga n9 ade suggestion pasal tpt2 mkn yg best kat n9 ni ... leh la kongsi2 kat sini ... ade gak tpt baru leh saya cuba nnt :lol

macih!
:bgrin:

DARS!TA posted on 30-8-2004 01:31 PM

Hai......! Apa khabar semua? Awak sihat? :bye:




luv

DAR

mexz posted on 30-8-2004 02:49 PM

medan selera kat ampangan...kat situ banyak tempat best nak pi makan

senahsirap posted on 30-8-2004 10:16 PM

aku suka makan sizzling mee kat terminal..sedap gak...

LeemahLemang posted on 1-9-2004 11:28 AM

haah laa senah, sizzling yee mee tu sedap kan..hehehhe

white pearl posted on 1-9-2004 04:27 PM

senah.. as i told before.. sizzling mee kat Seremban Parade yang paling best.. rindunyaaaa.. dah lama tak makan... mmg rasa dia paling sedap nak compare dgn yg saya penah makan kat tempat lain..

okey, farisha... masa saya stay kat sana dulu, saya paling suka makan dekat R&K satay dekat Taman Tasik Jaya bukan kat Taman AST... satay dia sedapppp... lagi sedap dari sate sahmuri or satay kajang..

pastuh restoran Indrarina Thai.. dekat Jalan Rahang... best, tapi takleh selalu makan kat situ, kopak...  sebab mahal sikit.. standard restoran kelllasss...

kalo nak makan nasi beriani yang sedap boleh pegi ke Restoran Negeri.. depan Wisma Punca Emas... mmg best.. murah lak tuh.. Restoran Bilal pun okey jugak..

kalau u jenis tak kisah, kat foodcourt Ocean tuh ada satu restoran cina.. HALAL.. ramai melayu makan kat situ.. makanan dia mmg sedapppp... the best food ialah kari ikan dgn sayuran.. hmmmpp.. sekali kena mesti tak lupa...

kalau nak makan lagi sedap kena pegi jauh sikit.. on the way nak pegi Ampangan, ada satu restoran... kalau tak silap nama dia MAN TOMYAM... best gak makanan dia.. paling best kailan ikan masin dgn siakap 3 rasa.. pergghhh... harga okey..

satu lagi restoran TOMYAM CLASSIC.. tepi jalan hala ke Ampangan jugak.. boley tahanlaa.. mihun sup dia sedap.. satay pun okey..

byk lagi.. nanti i tambah.. dulu2 suka makan kat tepi stesen ketapi tu, dia bukak malam jer.. tapi sekarang dah tutup terus.. makan sup gearbox dgn nasik lemak.. sedapp.. ekceli, saya ni mmg suka makan kat luar masa anak dara dulu.. habih satu seremban round carik tpt makan..

Anak_Nogori posted on 1-9-2004 06:31 PM

Restoran foodcourt Ocean tu white kat mana?..Foodcourt dia sebelah dalam ker?...malam bukak tak?.

Yg MAN TOMYAM tu kat Paroi ker?..kalau dari Seremban ker Kuala Pilah, kedai dia sebelah kanan ker kiri..ni AN nak balik kg minggu ni, nak cuba singgah kat situ.

TQ.

FaRiShAsYaHaNaZ posted on 1-9-2004 11:52 PM

Originally posted by white pearl at 1-9-2004 04:27 PM:
senah.. as i told before.. sizzling mee kat Seremban Parade yang paling best.. rindunyaaaa.. dah lama tak makan... mmg rasa dia paling sedap nak compare dgn yg saya penah makan kat tempat lain..

...


byk info ni! tanz kak pearl! :hug: nnt kalo saya jenjalan belah sana saya leh gak cecube carik tpt2 tuh ... saya senin tuari baru lps makan sizzling mee kat parade tuh! :lol

white pearl posted on 2-9-2004 02:58 PM

Originally posted by Anak_Nogori at 2004-9-1 06:31 PM:
Restoran foodcourt Ocean tu white kat mana?..Foodcourt dia sebelah dalam ker?...malam bukak tak?.

Yg MAN TOMYAM tu kat Paroi ker?..kalau dari Seremban ker Kuala Pilah, kedai dia sebelah kanan k ...

AN.. foodcourt OCEAN kat tingkat atas tuh... tapi restoran cina ni bukan kat dalam area foodcourt, dia sebelah kiri dan open.. bukan restoran bertutup... best tau kari ikan sayuran dia AN.... dia tangkap ikan tu fresh dalam akuarium... terus masak... ikan pilih sendiri..  selain kari ikan, ada seafood tofu with mayonnaise(yummyyy...), thai chicken with sweet sour sauce (sedappp)... kecur dah air liur nih.. sbb dah lama tak makan kat sana... tryla, kalau restoran tu still ada lagi.. almost 2 years dah tak pegi sana..

MAN TOMYAM tu lak bukan kat Paroi... kalau AN lalu jalan nak pegi Ocean tu, nanti ada simpang sebelah kiri yang ada workshop kat tepi tuh... masuk situ, jalan terus.. restoran ni sebelah kanan... sunyi sikit.. tapi malam ramai orang..

TOMYAM CLASSIC tu mmg kat Paroi.. tryla..:bye:

white pearl posted on 2-9-2004 03:03 PM

Originally posted by FaRiShAsYaHaNaZ at 2004-9-1 11:52 PM:



byk info ni! tanz kak pearl! :hug: nnt kalo saya jenjalan belah sana saya leh gak cecube carik tpt2 tuh ... saya senin tuari baru lps makan sizzling mee kat parade tuh! :lol


sha, sedapkan sizzling mee kat SP tuh... hmmm... lamanya tak pekena.. tokey dia still mamat cina yang kurus tu ker..? :lol

cubala carik tempat2 makan yang akak list kan tuh.. tapi sebenarnya mmg payah nak carik tpt makan kat seremban tgh2 hari.. selalunya org bukak memalam.. yg ada fast food jer...

restoran kat T1 tuh.. kira okey jugakla, restoran hidangan serba nikmat.. mahallllll... tapi dah itu jer yang ada.. tapi kalau pegi sini, teraila chicken chop with black pepper sauce dia.. sedapppzzz...

bender posted on 2-9-2004 09:37 PM

kat pilah ni pun ade gak port yg best....tapi bukak waktu malam je laa....
pi la kek benteng bertentangan nagn uitm k.pilah...tapi name gerai tu aku terlupe plak....thehehehehe...cube la kalo nak cube...alaa...bukannye rugi pun.. masuk dlm perut korg gak makanan tuh....yg paling best kat situ..bagi aku la...Tom Yam nye....peh....pedazzzzzzzz....care siut....walllaaaaaaaa

bender posted on 2-9-2004 09:39 PM

kalo nak yg nak country...kat Aj je la...sebelah nagn uitm...tu pun leh thn... layanan pun bagus...tak mcm MASRIA sebelah petronas...lembab..mahal plak tuh...eiiiiiiii....bosan betul aku...tunggu macam baru nak banting padi...tumbuk padi..pastu menampi...pastu....ahhhh malas nak layan!!!!!!!!pendek citer mmg lembab servis kat situ

FaRiShAsYaHaNaZ posted on 3-9-2004 12:16 AM

Originally posted by white pearl at 2-9-2004 03:03 PM:



sha, sedapkan sizzling mee kat SP tuh... hmmm... lamanya tak pekena.. tokey dia still mamat cina yang kurus tu ker..? :lol

cubala carik tempat2 makan yang akak list kan tuh.. tapi sebenarn ...


kak pearl ... skrg indon yg jaga sizzling tuh ... kedai serba nikmat tuh makin tak sedap la ... same la ngan kedai satey yg sebelah dia ... saya lagik sanggup gik makan kat r & k dr kat situh ... restoren bilal tuh da tutup kak pearl

white pearl posted on 3-9-2004 08:29 AM

oooo... sori sha... akak dah lama pindah.. but my heart still kat seremban.. itu yg asik teringat seremban jer... :lol

mmg indon yang jaga sizzling tu, tapi tokey dia cina tuh... tahla.. dulu kedai HSN tuh okey jugak.. cuma yang tak bestnya jadi tempat melepak@buat maksiat budak2 sekolah.. sambil makan sambil menggatal.. hiiii.. tak koser ngan bebudak nih semua... restoran satay anika tuh mmg akak tak penah masuk.. sebab ramai yang kata tak sedap...

sha kat nilai kan? kalau kat nilai akak suka makan nasi kandar kat restoran pinang.. kalo tak silap.. sebab hubby kawan ngan tokey dia.. pastuh juara tomyam tuh okey jugak.. tapi sekali makan mau rabak poket.. :lol

kat mana lagi makan best kat nilai sha?

white pearl posted on 3-9-2004 08:52 AM

Originally posted by bender at 2004-9-2 09:37 PM:
kat pilah ni pun ade gak port yg best....tapi bukak waktu malam je laa....
pi la kek benteng bertentangan nagn uitm k.pilah...tapi name gerai tu aku terlupe plak....thehehehehe...cube la kalo nak  ...

bender... saya pun mmg peminat tomyam ngan thai food.. tapi mmg dah lama tak pegi k. pilah dan tak penah menyinggah makan kat sana pun... so, tak berapa tau.. tapi bagus awak citer kat sini.. mana tau nanti ada orang pegi k. pilah tak tau kat mana nak makan..

FaRiShAsYaHaNaZ posted on 3-9-2004 10:30 AM

Originally posted by white pearl at 3-9-2004 08:29 AM:
oooo... sori sha... akak dah lama pindah.. but my heart still kat seremban.. itu yg asik teringat seremban jer... :lol

mmg indon yang jaga sizzling tu, tapi tokey dia cina tuh... tahla.. dulu ke ...


kak pearl ... saya tak suka juara tomyam tuh ... tomyam taruk santan .... nak muntah ghase ...mahal pon mahal ... sini kalo paling happening ... gerai eastern tea corner bebetul penghujung restoren juara tuh ... dkt allson klana conference room tuh ... food pon sedap ... affordable n service cpt ... lagik satu kat taman cempaka ... deretan kedai ni ade byk restoren ... yg fofuler restoren al salam ngan restoren dejavu ,,, dejavu ni style ala ala food court gitu ... :)

white pearl posted on 3-9-2004 11:35 AM

ooo.. taman cempaka tau... dulu sebelum kawin hubby sewa rumah kat taman jasmin.. so, dia selalu bawak makan2 kat nilai.. ada satu tempat makan tuh.. apa nama dia yer.. layar impian ker layar apa tah... tak ingat.. tempat cam grand.. tapi food tak sedap... penuh org kelantan jer tukang masak n waitress dia..

depan taman jasmin tu ada restoran jugak.. tak ingat nama dia.. tapi makanan dia boleh tahan sedap.. (nampak sgt selalu makan kat luar.. :lol)

btw, baru ingat, kawan2 kata kat seremban ada gak restoran nelayan.. tapi akak pun tak tau kat mana.. n tak penah tau pun kat seremban ada restoran nelayan.. kat mana yer?

FaRiShAsYaHaNaZ posted on 3-9-2004 02:45 PM

Originally posted by white pearl at 3-9-2004 11:35 AM:
ooo.. taman cempaka tau... dulu sebelum kawin hubby sewa rumah kat taman jasmin.. so, dia selalu bawak makan2 kat nilai.. ada satu tempat makan tuh.. apa nama dia yer.. layar impian ker layar apa t ...


haha..restoren layar tuh sebelum sampai ron abot kan? mmg x sedap situ ... setau saya ade satu restoren nelayan kat semarak 2 tuh ... kalo dr tm semarak ... kat traffic light nak gik nilai 3 tuh ... masuk kiri ... dpn sikit tu je restoren tuh ... kat semban x penah lak denga :stp:

white pearl posted on 3-9-2004 03:26 PM

definitely tak sedap... tak bekenan langsung.. the only thing yang akak rasa sedap kat situ ialah fresh orange dia... yg lelain tuh, hampesssssss....

tapi mmg susah jugak nak cari tempat makan kalau waktu tgh hari.. tapi kalau malam bersepah2.. sampai tak tau nak makan kat mana...

mzmpna posted on 3-9-2004 04:17 PM

kalau kat seremban,restoran nelayan kat Rahang Square.Dekat dengan sekolah rendah Rahang.Kat situ best...macam-macam ada...

Kalau kat Nilai..R.nelayan nyer cam tak idup jer.Baru 2 hari lepas nak pergi Rrestoran tutup pulak.Kat Nilai yang mz tahu best..kat Restoran  Abas tmn semarak dan tom yam timur kat BBN.

kakn posted on 3-9-2004 05:13 PM

Originally posted by bender at 2-9-2004 09:37 PM:
kat pilah ni pun ade gak port yg best....tapi bukak waktu malam je laa....
pi la kek benteng bertentangan nagn uitm k.pilah...tapi name gerai tu aku terlupe plak....thehehehehe...cube la kalo nak  ...

Kalau kat Villa TOmYam tu.. rasanya macam tak bape bagus.. bkn dari segi makanan tapi kebersihan.. Sebab dah byk org kena, dlm makanan ada lipas besar... bukan yg kecik2..

Saya penah gak g makan sana dulu. Pastu terkena skali.. ada ulat dlm mee.. serik. Pastu bila lama2 dok pilah.. baru tau.. hehehe.. ghupo2 eh ramai yg dah kono...

Tapi kat situ byk gerai mkn.. ada satu skg biasa g. OK la.. servis pun cepat. Tapi tak penah nengok lak namo gerai tu.. nanti la sok2 g mkn situ, sy btau ok..

kakn posted on 3-9-2004 05:16 PM

Tadi baru g mkn kat seremban parade tu.. Tak best langsung.... Sgt2 la tak best... Sedap lagi Sizzling kat Giant Senawang tu.. Dah la sikit... tak best plak tadi.. nyesal.. Tau tai baik g Giant...

Anak_Nogori posted on 3-9-2004 05:28 PM

Ayolahai..cakap kg kito lah..ni kan kito kek kg ni...ni macam kek Keyel jer..:cak:

kakn posted on 3-9-2004 05:37 PM

Mak aii.. maghah lak ko? ilek la.. cakap bleh tapi kalau tulih kang jadi cam xbest.. wokey.. pasni den try la tulih cemano2 pun.. wokey?

Anak_Nogori posted on 3-9-2004 08:06 PM

Originally posted by kakn at 2004-9-3 05:37 PM:
Mak aii.. maghah lak ko? ilek la.. cakap bleh tapi kalau tulih kang jadi cam xbest.. wokey.. pasni den try la tulih cemano2 pun.. wokey?


Tak maghah aii..togo jo..eloklah kito samo2 togo..bilo lai kito nak cakap kg kito, ni lah maso eh..cubo kito tengok oghang kolantan..borabok cakap kg dio...wokey.
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: [NFO] tempat makan best kat n9