shah2233 posted on 1-12-2009 06:40 PM

Hospital bersalin private di Kuala Terengganu

Assalamualaikum,

Nak tanya ngan u all sumer..
Ada sesapa tahu mana hospital bersalin private kat Kuala Terengganu ni...
Actually my wife yang nak bersalin, tapi as this is my 1st time nak jadi daddy, tu yang nak bertanya ni...

Bleh share pengalaman..
Please advise...

:loveliness::loveliness::loveliness:

nbv4677 posted on 1-12-2009 06:58 PM

Apa lagi, warga Ganu sila beri tips...

Den tak buleh, sobab den org negori :shutup:

mysaza89 posted on 1-12-2009 07:10 PM

x clap ak, pusat perubatn intan....

gorgonz posted on 1-12-2009 08:30 PM

ok...

1- klinik intan... kat paloh...jln nak ke manir...
2 - klinik rawatan keluarga ...jln kamaruddin
3 - KTS (K Trg Specialist ) kat jln kamaruddin...
4 - klinik Prasad ...kat jln tok Lam../Paya Bunga...

utk bersalin di klinik ni...at least kena skali pegi cek kat klinik tu...
ada track record...
biasanya klu ada masalah...(spt diabetes...High blood pressure...etc etc)
depa tak terima...
kecuali KTS...

gorgonz posted on 1-12-2009 08:45 PM

Post Last Edit by gorgonz at 2-12-2009 08:57

nah address + phoone no...bleh call...tnya detail...
tp gorg rekomen Intan... adik bsalin kat situ thn lepas...ok jer...
klu nak kelas lg... kat Prasad...dia ni dr pakar...

PUSAT PERUBATAN INTAN SDN BHD
LOT 2236, PADANG PALOH
20050 KUALA TERENGGANU
TERENGGANU DARUL IMAN
TEL : 09-6241458
FAX : 09-6241459



Klinik Rawatan Keluarga   
Address: No. 443, Jln Kamaruddin,
20400, Kuala Terengganu, Terengganu
Phone: 09-6244496Fax: 09-6244469



Terengganu Specialist Medical Centre
609-6222544
79D Jalan Tok Lam, Kuala Terengganu
    * Nose & Throat Specialists
    * Paediatricians
    * Medical Centre
    * Gynaecologists

Klinik Pakar Obstetrik Dan
Ginekologi Terengganu (klinik prasad)   <--- ni pun 1st class
79d Jalan Tok Lam, 20100 Kuala Terengganu
09-622-2544‎

iza_yuss posted on 1-12-2009 10:35 PM

5# gorgonz

sis!!!  apa citer x menarik kat klinik tu?

citer la

pm ambe pong dakpe

pls....nok tau

gorgonz posted on 1-12-2009 11:31 PM

bru ni...masuk paper kan...( metro ke kosmo ...tak ingat...)
kisah yg nak pegi HBKT...tp tak smpat dah...isterinya nak bsalin...
pah stop situ... dah kira emrgncy...
klink tu tak mau terima...
beranak dlm kereta..
pusing sket...
pegi KTS...
KTS terima ajer...

ade se lagi kes kena ke kwn gorg...

iza_yuss posted on 1-12-2009 11:32 PM

guane citernya hok jd ke kwn gorg tu plok?

citer ar!!!

gorgonz posted on 1-12-2009 11:51 PM

censor pulok kan... ;P

matdue77 posted on 2-12-2009 10:01 AM

Bedasarkan maklumat org terdekat, KTS pun akan ke GH (General Hospital) kalau kes yang datang kepada mereka tu kes special (apa yang special tu tak diberitahu plak...)

Dan Klinik Prasad skrg ni HANYA jumpa sahaja, tapi WAD BERSALIN diorang dah tutup dah...

p/s : Mak tiri ambe pernah kerja kat Klinik Bersalin Prasad dan skrg ni sdg berkerja di KTS di Wad Pembedahan...

daun_hijau posted on 2-12-2009 03:20 PM

oo...gitu ker ceritanya :ohmy3:

shah2233 posted on 2-12-2009 05:45 PM

5# gorgonz

Thank you.. banyak jugak la ya specialist kat k.t....
tapi ada x yang menawarkan kaedah bersalin dalam air (water birthing)...
Dengar cerita kaedah bersalin dalam air ni dapat mengurangkan kesakitan semasa bersalin disamping merupakan kaedah natural...
Tapi x tau la kalu sesapa yg ada pengalaman bleh tolong share ...

silverstar333 posted on 2-12-2009 06:59 PM

10# matdue77

Klas jugok knowledge abg mat bab2 ni...;P;P;P

silverstar333 posted on 2-12-2009 07:01 PM

Post Last Edit by gorgonz at 2-12-2009 08:57

nah address + phoone no...bleh call...tnya detail...
tp gorg rekomen Intan... adik bsalin kat situ thn lepas...ok jer...
klu nak kelas lg... kat Prasa ...
gorgonz Post at 1-12-2009 20:45 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

Adik Kak Gorg bersalin normal ke??
Brp kos dia???

gorgonz posted on 2-12-2009 08:23 PM

14# silverstar333 kat intan...normal...
klu tak silap dlm rm800++..
sbb dia warded subuh...esoknya dah keluar...jd caj bilik tu murah la..
klu compilcated + tak sihat...(demam ke...anak tak kencing berak) lama kena tahan..
kena tmbh la bill tu...

gorgonz posted on 2-12-2009 08:24 PM

cuba la call.. no2 tu...
mrk kan bg info terkini..

sbb klu kts... lain jg caj nya... ada caj ubat la... bla bla bla...
cuba la calll...

tukul posted on 2-12-2009 09:34 PM

kakak saya yg berpindah ke tganu  2 tahun lepas bersalin di KTS...katanya O&G mmg sangat2 baik...

matdue77 posted on 3-12-2009 08:15 AM

10# matdue77

Klas jugok knowledge abg mat bab2 ni...;P;P;P
silverstar333 Post at 2-12-2009 06:59 PM http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

Amboi Star... Dang lagi tu.... {:2_67:} {:3_102:}

juya79 posted on 3-12-2009 11:56 AM

saya pun nk bersalin kat kt insyaAllah bln 3 thn dpn... sekarang ni keje kat kerteh... my colleagues kebanyakannya if bersalin kat KT, yg private kat Intan, Klinik Rawatan Keluarga and KTS...

But Intan and Keluarga... rasanya charge mcm ada someone mention above... dlm rm800++... but utk bersalin normal je.. if kene ceaser or ada other complication (like my friend baby dia tak bergerak dlm perut masa nk bersalin kat Keluarga), diorang akan antar ke HKT...

if KTS... rasanya diorang akan terima most of the cases, unless yg btol2 complicated kot... tp setakat kene ceaser, high blood pressure, kencing manis tu terima je... but the charge more expensive la... even normal delivery pun charge thousand++... baru ni masuk KTS sbb kurang air (biasalah pregnant, muntah teruk)... one night je dh 1.3k... but panel la... rasanya if u bayar cash the charge would be less la than panel... kalu panel tak kisah la kan, belasah je, huhu...

wawin posted on 3-12-2009 01:23 PM

Post Last Edit by wawin at 3-12-2009 14:25

dulu pernah gak bercita2 nak bersalin kat private, tp bila dengar kawan2 yg dah pernah bersalin kat private ni kata, kalau brsalin normal oklah, tp kalau ada masalah last minit, memang tolak kat GH gak. takmo ambil risiko, gi GH jelah. private sini tak macm kat kl nun like ampang puteri or tawakal, memang canggih, kalah GH. so bersalin kat GH je, ambil yg first class bilik 2 org. layanan nurse sgt ok, makan sedap (x boleh mkn tp yg hantar makanan tu kata bg je yg jaga kita tu), mak boleh tidur sekali dlm bilik, baby pun nurse yg jaga.

kalau checking bulanan tu kandungan dan ibu takda masalah, maybe ok kalau nak brsalin private gak. saya suggest KTS lah, antara yg canggih...namanya pun specialist hospital...

juya79 posted on 3-12-2009 02:38 PM

lupa nk mention... KTS tu O&G laki...
hmm... kalu HKT... first class tu susah nk dpt.. asyik full je... unless u r somebody, huhu... tu sng la nk dpt...

naebb posted on 3-12-2009 03:39 PM

lupa nk mention... KTS tu O&G laki...
hmm... kalu HKT... first class tu susah nk dpt.. asyik full je... unless u r somebody, huhu... tu sng la nk dpt...
juya79 Post at 3-12-2009 14:38 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

naebb 2-2x bersalin kat HKT fisrt class, tp x "seclass" ampang puteri or prince court walao plan asal nk bersalin kat ampang puteri...full mmg full tp dh rezki dapat duk 1st class...rasenya kalo ada GL dari co lg senang nk dpt 1st class....

g-force posted on 3-12-2009 04:00 PM

g plak nak bsalin kat klinik rawatan keluarga januari 2010...bese nya g check kat intan(panel)..mak sedare pernah bsalin kat klinik tu dlm 4x gtu ah..asal nya nak bsalin kat intan gak..

hainina posted on 3-12-2009 07:18 PM

mak nina penah dok wad prasad tu dpn sek bunga raya kan... nina xtau sgt nama2 jln ni...
ada sorg nurse dulu la... mcm tomboy sket... ckp kasar marah mak nina kencing tp malu dorg ada... nina yg papah mak masuk toilet... bila dorg mcm marah2 tu nina bengang sound la semula ckp dia kan sakit... malu lg... sabar la... xleh tgu ke... bkn ada pesakit lain pon... pastu br dorg layan baik sket.... masa tu nina masih study lg.... thn 98 kalu x silap..

kaklala_lost_id posted on 4-12-2009 03:13 PM

KLINIK INTAN DAH ADA KES IBU MENINGGAL
Page: [1] 2 3
View full: Hospital bersalin private di Kuala Terengganu